chili
paprika
flatbone
smoky pluma

Vinkit ja ohjeet herkulliseen grillikesään. Nauti ystävä hyvä!

Grillaajatyyppi:
Julkaisut:
Järjestä:

Täydellinen hampurilainen

Ei ole ihan sama, mitä hampurilaissämpylän väliin laittaa ja missä järjestyksessä. Näillä ohjeilla teet tämän kesän grillihampurilaisistasi kaikkien aikojen parhaat!

Lue lisää

Naudanpihvin grillaaminen

Naudan fileepihvin grillaaminen ei oikeastaan eroa pannulla paistamisesta. Samat säännöt pätevät molempiin, mutta grillin - varsinkin hiiligrillin - pihville antama maku on ihan omaa luokkaansa.

Lue lisää

Savustaminen grillissä

Herkullisen savustetun lihan valmistamiseen ei välttämättä tarvita erillistä savustinta, vaan homma hoituu helposti myös grillillä.

Lue lisää

Flatbone - helppoa sormiruokaa grillistä

Flatbone on porsaan fileiden takaa leikattu rivi luunappeja, joiden ympärillä on mureaa ja tuhdisti maustettua lihaa. Ne ovat kuin pieniä ribsejä, mutta valmistuvat huomattavasti nopeammin. Voit asetella ne suoraan kuumaan grilliin tai hauduttaa niitä ensin uunissa.

Lue lisää

Smoky Pluma ja Hedelmäiset grillikasvikset

Paprikalla ja valkosipulilla maustettu sekä tammisavulla aateloitu Viljaporsaan Smoky Pluma on ohut ja murea pala porsaan fileiden ja niskan välistä. Se on helppoa grillattavaa, sillä rasvaisuutensa ansiosta se säilyttää mehukkuutensa grillissä hyvin. Paina mieleesi nämä grillausvinkit, ja onnistut varmasti!

Lue lisää

Murea ja luuton porsaan rinta maistuu kolapapujen kanssa

Savuinen ja hyvin maustettu Smoky Brisket sopii vaikka suoraan grilliin! Se on täyttä lihaa, eikä se vaadi mitään esikypsentämistä tai muuta kikkaikua. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joiden avulla onnistut takuuvarmasti.

Lue lisää

Lihaisat grilliluut meheviksi kaikessa rauhassa

Viljaporsaan lihaisa rintaluu, Riblet, menee kypsentämisen suhteen samaan sarjaan Spare ribsien kanssa. Ribletin kypsentäminen onnistuu suoraan grillissäkin, kunhan sen pitää epäsuorassa lämmössä ja grillin lämmön riittävän alhaisena (n. 100-120 °C).

Lue lisää

Mehukasta ronskisti sormin

Suurikokoiset possun kylkiluurivit, Spare Ribsit, ovat grillilihojen kuninkaat! Ribsit, kuten monet muutkin luulliset grillilihat, ovat parhaimmillaan hitaasti ja matalassa lämmössä kypsennettynä. Näin liha saadaan riittävän kypsäksi ilman liiallista kuivumista.

Lue lisää

Pekoni - yleismauste numero yksi

Kaikki rakastavat pekonia ja pekoni rakastaa kaikkia! Noh, ehkä vähän kärjistettyä, mutta pekonin kanssa sekin on sallittua. Pekoni ei ole vain munakokkelin seuralainen aamiaisella tai lisämaun tuoja hampurilaisen välissä. Se on monipuolinen maustaja ruoanlaitossa ja pekonista voi tehdä vaikka karkkia.

Lue lisää

Yleisimmät virheet grillaamisessa

Grillaajan yleisimmät virheet on helppo välttää. Kas näin.

 

Lue lisää

Ajoitus grillaamisessa

Grillaaminen ei ole kovin hätäisen kokin hommaa. Se vaatii hieman suunnittelua ja oikeaa ajoitusta.
Näin onnistut varmasti.

 

Lue lisää

Grillatun lihan vetäytyminen

Grillauksen jälkeinen lihan vetäytyminen on yksi onnistuneen liharuoan tärkeimmistä vaiheista. Silti se pääsee helposti unohtumaan, kun nälkä on kova ja lihan pelätään jäähtyvän liiaksi. Kannattaa kuitenkin mieluummin valita hyvin vetäytynyt ja hieman jäähtynyt liha, kuin kuuma ja suoraan grillistä otettu.

Lue lisää

Mistä tunnistaa lihan oikean kypsyyden?

Grillatun lihan kypsyyden tunnistamiseen on olemassa muutamia kikkoja. Katso ohjeet grillatun naudanlihan, porsaanlihan ja erilaisten esikypsennettyjen ja luullisten lihojen kypsyyden tunnistamiseen!

Lue lisää

Pientä potkua herkulliseen hampurilaiseen

Tuli tehtyä grillissä sen verran maistuvia hampurilaisia, että halusin jakaa reseptin teillekin!

Lue lisää

Tuhdista pastasalaatista vaihtelua

Välillä sitä kaipaa vaihtelua. Jopa grilliherkkuihin. Kylmänä syötävä helppo pastasalaatti
maistuu kuumana kesäpäivänä.

Lue lisää

Lihan marinointi - lyhyt oppimäärä

Miksi lihaa marinoidaan ja kauanko marinointi kestää? Tämän luettuasi hallitset marinoinnin ja maustamisen perusteet ja saat uutta kulmaa kesän grillauksiin.

Lue lisää

Ribsit Tomi Björckin tapaan

Tässä mestarikokki Tomi Björckin versio Spare Ribseistä: korealaisittain valmistetut Ramen Ribsit.

Lue lisää

Grillipizza on rapein kesäherkku

Grillipizza on kesän grillitrendien yksi näkyvimmistä ja varioiduimmista herkuista, maku paljastaa miksi.

Pizzan voit grillata jopa suoraan ritilän päällä!

Lue lisää

Flatbone mestarikokin grillissä

Keittiömestari Tomi Björck ja grillissä Viljaporsaan Flatbone. Myös lisuke valmistuu kätevästi grillissä.

Lue lisää

PORSAAN RIBSIT – NÄYTTÄVÄÄ GRILLATTAVAA

Mehukkaan lihaisat possun ribsit ovat amerikkalaisen grillikulttuurin herkullisinta antia. Tulisieluisen grillaajan onneksi kunnon ribsejä saa Suomestakin.

Lue lisää

Hiljaa hyvä tulee - Grillikylki

Porsaankylki on mitä parhain liha grillattavaksi, mutta sen kanssa ei kannata hosua. Grillaa hitaasti ja matalassa lämmössä, niin lihasta tulee haarukkamureaa!

 

Lue lisää

HELPPOA KUIN SUORA JA EPÄSUORA GRILLAUS

Katso miten grillaat pinnalta kaunista ja sisältä mehevää. Reilusti grillin makua ilman kärähtämistä.

Lue lisää

Pidä grilli puhtaana

Katso videolta miten grilli puhdistetaan ja onnistut varmasti!

 

Lue lisää

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.