Hodareista buffa uudenvuoden juhlaan

Aika monessa kodissa nautitaan taas vuoden vaihtuessa perunasalaattia ja höyryäviä nakkeja. Vaikka molemmat ovatkin hyviä ihan sellaisenaan, niin pienellä lisävaivalla muutamalla lisukkeella nakkien ympärille saa loihdittua kokonaisen hodaribuffan!

Idea on varsin yksinkertainen: tee etukäteen muutamia toinen toistaan herkullisempia kylmiä kastikkeita ja täytteitä hodareita varten, ja ystävien saapuessa kylään, hommaksi jääkin enää nopea nakkien ja sämpylöiden lämmitys. Jokainen saa nälän yllättäessä täyttää omat hodarinsa makunsa mukaan erilaisilla nakeilla ja lisukkeilla.

Kokosin tähän alle muutaman toimivan hodarikokonaisuuden reseptit. Voit poimia niistä haluamasi lisukkeet tai valmistaa vaikka kaikki! Jos kaipaat perinteisille napsahtaville Aito nakeille vaihtelua, kokeile hodarisämpylän väliin uusia HK Maakarit-makkaroita!

Toivotan kaikille hyvän ruoan ystäville mitä herkullisinta tulevaa vuotta 2017!

Popsi hodareita!

Arvostele resepti
13 arvostelua

5 annosta |

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Popsi hodareita!

Pekonikaali

  • 200 g valkokaalia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl Flora Ruoka Pekoni & Sipuli tai muuta maustettua ruokakermaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl ruohosipulia hienonnettuna

Savuketsuppi

  • 5 kpl tomaattia (mahdollisimman kypsiä)
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ruukku basilikaa
Popsi hodareita!

Valmistusohje

Grillaa nakit kauniin ruskeiksi ja käytä myös sämpylät nopeasti grillissä. Täytä jokainen sämpylä kahdella nakilla, pekonikaalilla ja viimeistele savuketsupilla.

Pekonikaali: Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta raastimella. Kuullota suikaleita kattilassa öljyn kera, kunnes kaali alkaa hieman pehmetä. Lisää ruokakerma ja mausta mustapippurilla. Anna hautua hiljalleen kannen alla, kunnes kaali on täysin pehmeää. Lisää ruohosipulit tarvittaessa suolaa.

Savuketsuppi: Tee viillot tomaattien kuoreen ja pidä niitä muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit kylmään veteen ja anna hetki jäähtyä. Poista tomaateista kuori, leikkaa ne lohkoiksi ja poista kannat. Laita tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Laita seos kattilaan ja lisää savupaprikajauhe, etikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on sakeaa. Lisää suola ja hienoksi leikattu basilika. Jäähdytä.

Pienet pekonihodarit

Arvostele resepti
4 arvostelua

10 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pienet pekonihodarit

Nopea sinappi-kurkkusalaatti

  • 1 kpl kurkkua
  • 0.5 dl öljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
Pienet pekonihodarit

Valmistusohje

Paista ensin pekonit rapeiksi pannulla. Kuumenna sämpylät uunissa tai höyryssä ja nakit uunissa tai pannulla. Sipaise sämpylöille tuorejuustoa ja täytä ne nakeilla, puolitetuilla pekoneilla ja sinappi-kurkkusalaatilla.

Kuori kurkku ja halkaise se pitkittäin neljään osaan. Poista siemenosa ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita loput ainekset sinapinsiemeniä lukuun ottamatta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja sekoita kurkkukuutioiden kanssa Lisää vielä sinapinsiemenet ja anna maustua kylmässä vähintään tunti.

Vinkki: Jos haluat salaatista kiinteämmän, sekoita suola kurkkukuutioiden joukkoon ja valuta kurkkuja lävikössä noin tunti ennen valmistusta.

Red Hot Chili Dogs

Arvostele resepti
7 arvostelua

8 annosta | Valmistusaika: n. 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Red Hot Chili Dogs

Punasipulihilloke

  • 1 kpl punasipulia suikaleina
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Red Hot Chili Dogs

Valmistusohje

Aloita valmistamalla punasipulihilloke. Yhdistä punasipulihillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon valkosipulit. Sekoita hetken päästä joukkoon Creme Bonjour Cuisine ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää joukkoon chili ja korianteri ja ohenna tarvittaessa esimerkiksi ruokakermalla tai lihaliemellä. Tarkista suolan riittävyys. Lämmitä sämpylät ja täytä ne kuumalla Aito Nakilla, chililihalla ja punasipulihillokkeella.

 Jos kaipaat hieman miedomman makuista herkkua kokeile grillihodareita ja lasten makuun sopivat Viikarin värikkäät hodarit 

 

Hodari baijerilaisittain

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Hodari baijerilaisittain
  • 4 kpl hot dog -sämpylää
  • 4 kpl HK Aito Nakki Baijerilaista
  • 4 rkl majoneesia (esim. valkosipulimajoneesia)
  • 4 rkl kuivattua sipulia
  • 4 rkl ketsuppia

Baijerilainen perunasalaatti

  • 5 kpl kypsää perunaa
  • 1 kpl kananmunaa keitettynä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
  • 0.5 kpl punasipulia pieninä kuutioina
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 0.5 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl sinappia
  • 100 g kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Hodari baijerilaisittain

Valmistusohje

Kuumenna nakit kattilassa ja sämpylät uunissa tai grillissä. Kruunaa hodari lisukkeilla ja tarjoa kaveriksi baijerilaista perunasalaattia.

Kuutioi perunat ja raasta kananmuna hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna salaatin maustua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.