Slow Food on ympäristöteko

"Slow food", eli hitaasti kypsennetty ruoka, tuntuu olevan tämän päivän trendi liharuoanlaitossa. Mitä slowfood sitten oikein on? Sen lisäksi, että se on herkullista, helppoa ja suhteellisen edullista ruokaa, se on myös ympäristöteko.

Ajatuksena on hauduttaa hitaasti ylikypsäksi porsaan huokeampia ruhonosia maustekastikkeessa ja repiä liha pieniksi säikeiksi. Tunnetuin "slow food" -resepti on varmasti pulled pork. Ruokalehtien sivut ovat olleet täynnä eri versioita tästä suussa sulavasta lihaherkusta ja sen maustekastikkeista. "Slow foodia" kannattaa aina valmistaa kerralla vähän suurempikin määrä. Nopeasti jäähdytettynä esimerkiksi valmis Pulled Pork säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa kolmisen kuukautta. 

Me HK:lla olemme pyrkineet tuotteistamaan koko eläimen, jotta mahdollisimman vähän eläimestä päätyisi hukkaan. Ostamalla näitä - ehkä aiemmin aliarvostettujakin - lihanosia, olet mukana tässä ympäristöteossa.

Tärkeintä slow foodin valmistamisessa on muistaa ruokahävikki kotona, nimittäin noin 30-40 % ruoan kokonaishävikistä Suomessa aiheutuu kotitalouksien poisheittämästä ruoasta.  

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.