Tavoitteemme ympäristön eduksi

Teemme jatkuvasti töitä koko ketjussa ympäristöasioiden eteen. HKScan Finland on ollut mukana Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksessa vuodesta 2012, ja tällä hetkellä sopimus on kaudelle 2017–2025. Tavoitteemme on vähentää energiankulutusta 18% sopimusjakson aikana.

 

 

Tuotanto läpi ketjun entistä ympäristötehokkaammaksi

Liha-alalla suurin ympäristökuormitus syntyy eläinten kasvatuksessa. Tiloilla tehdään kuitenkin jatkuvasti asioita tämän kuorman pienentämiseksi:

  • Possut syövät pääosin (80%) omien tilojen tai lähialueiden viljaa.
  • Naudat hyödyntävät ruoakseen hiiltä tehokkaasti sitovaa nurmea. Tämä on suomalainen erityispiirre.
  • Proteiinilisänä käytetään kotimaisia valkuaislähteitä enenevässä määrin, esimerkiksi HK Rypsiporsaan ruokavalioon kuuluu kotimainen rypsi, härkäpapu ja herne.
  • Ilmasatostamme johtuen viljelyssä käytetään erittäin vähän kasvinsuojeluaineita
  • Eläinten lantaa käytetään manparannukseen, mihin tarvittaisiin muutoin keinolannoitteita.

Ruoan teollisen valmistuksen ympäristökuormitus aiheutuu energian ja veden kulutuksesta, prosesseissa syntyvistä jätteistä, jätevesistä ja tuotantolaitosten lämpökeskusten savukaasuista.

HKScan Finlandin tavoitteena omissa prosesseissaan on:

  • Vähentää energiankulutusta 18 % v 2017-2025
  • Vähentää veden kulutusta 10 % v 2010-2017
  • Minimoida tuotantohävikin määrä mm hyödyntämällä eläimen ruho mahdollisimman monipuolisesti tuotteisiin, rehuraaka-aineeksi muille eläinlajeille, bioenergian käyttöön, eri teollisuuden aloille esim lääkkeet ja lajittelun tehostamiseen.
  • Kaikilla tuotantolaitoksillamme on ISO 14001 -standardin mukainen ympäristönhallintajärjestelmä.

Tavoitteena pakkausjätteen vähentäminen

  • Olemme vähentäneet jo 40% muovimateriaalin määrää jauhelihapakkauksissamme viimeisten vuosien aikana.
  • Otamme käyttöön uusiutuvia materiaaleja kuten kartonkia uunituotteissa ja leikkeleissä.
  • Optimoimme pakkausten materiaalimäärää jatkuvasti tuoteturvallisuudesta tinkimämättä..

 

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.