Ympäristöasiat lihantuotannossa

Ympäristöpäästöjä toimitusketjussa pyritään minimoimaan. Tavoitteenamme on vähentää energian ja veden kulutusta sekä jätteiden määrää koko tuotantoketjussa. HKScan Finland osallistuu aktiivisesti myös tutkimushankkeisiin, joissa selvitetään lihaketjun ympäristövastuuta.

Tuotanto ympäristötehokkaammaksi

Liha-alalla suurin ympäristökuormitus syntyy eläinten kasvatuksessa, jossa kuormitusta aiheuttavat rehuviljan viljely ja rehujen teollinen prosessointi, lannoitteiden tuotanto, tilojen sähkön- ja lämmönkulutus sekä tuotantoeläinten lantaan liittyvät päästöt.

Ruoan teollisen valmistuksen ympäristökuormitus aiheutuu energian ja veden kulutuksesta, prosesseissa syntyvistä jätteistä, jätevesistä ja tuotantolaitosten lämpökeskusten savukaasuista.

HKScan Finlandin tavoitteena omissa prosesseissaan on vähentää energian ja veden kulutusta suhteessa tuotantoon (=ominaiskulutus), vähentää jätteiden määrää sekä tehostaa lajittelua. Yritys liittyi elintarvikealan energiatehokkuussopimukseen vuonna 2012.  Kaikilla tuotantolaitoksillamme on ISO 14001 -standardin mukainen ympäristönhallintajärjestelmä.

Ympäristömittareiden mietintää yhteistyössä

Ympäristönäkökohtien ymmärtäminen elintarvikeketjussa on toimijoita haastava aihe. Erityisesti lihantuotannon hiilidioksidipäästöt puhuttavat. HKScan Finland selvittää ympäristövaikutuksia koko elintarvikeketjussa yhteistyössä tutkimuslaitosten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Useissa jatkuvissa tutkimushankkeissa ympäristöpäästöjä pyritään mallintamaan ja mittaamaan paremmin.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.