Tutkimus- ja kehityshankkeet

HKScan Finland ja HK Agri osallistuvat aktiivisesti vastuullisuuden tutkimus- ja kehityshankkeisiin yhteistyössä tutkimuslaitosten (mm. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuslaitos MTT) ja alan muiden toimijoiden kanssa. Näissä yhteisissä hankkeissa tehtävä kehitystyö on jatkuvaa parantamista vastuullisemman elintarvikeketjun hyväksi. Hankkeiden tuloksia hyödynnetään yritysten vastuullisuustyössä.

HK:lla on käynnissä useita vastuullisuuteen liittyviä hankkeita, joista lyhyesti alla.

Teema: Eläimet

HKScan Finland on aktiivisesti mukana alan yhteisessä Suomi vastuullisen lihantuotannon mallimaana -hankkeessa, jonka tavoitteena on luoda laatujärjestelmä sianlihan alkutuotantoon ja viestiä asiasta kuluttajille vuoden 2014 aikana. Laatujärjestelmä pohjautuu ETT:n ylläpitämään Sikava –terveydenhuoltorekisteriin.

Teema: Ympäristö

HKScan Finland oli yksi pääkumppaneista MTT:n vetämässä Foodprint Tools -hankkeessa (2009-2012). Hankkeen tavoitteena oli kehittää elintarvikealalle yhteinen malli ja suositukset hiilijalanjäljen laskentaan. Tulokset julkaistiin marraskuussa 2012 (www.mtt.fi/foodprint).
Samanaikaisesti laskimme omassa rinnakkaishankkeessamme kahdelle esimerkkituotteelle hiilijalanjäljet (Kabanossi® Original ja Kariniemen kypsä sisäfilee). Lue lisää hankkeen tuloksista>>

Climate communication II –hankkeessa tutkitaan vaihtoehtoisia hiilijalanjälki- ja ympäristömerkintöjä sekä niiden soveltuvuutta viestinnälliseksi välineeksi.

ECOPAF-hankkeessa selvitetään pakkausratkaisun ja -koon merkitystä kotitalouksien ruokahävikin ja elintarvikeketjun ympäristövaikutusten vähentämisessä.

Teema: Ihmiset ja tuotteet

LOHASPACK-hankkeessa tutkitaan vastuullisen, ns. lohas-kuluttajan, pakkauskokemusta sekä pakkausratkaisun merkitystä kotitalouden ruokahävikin ja elintarvikeketjun ympäristövaikutusten vähentämisessä.

Seniori-Sapuska -hankkeessa selvitetään tulevaisuuden ja nykyisten senioreiden ruokatottumuksia ja tulevaisuuden ruokatarjoomaa.

COMEAT-hankkeessa selvitetään, miten lihan säilymistä voitaisiin parantaa pakkausteknologian, suojakaasun ja uusien pakkausmateriaalien avulla.

SustFoodChoice -hankkeen tavoitteena on kehittää metodologia, jolla ravitsemus voidaan liittää LCA:han (elinkaariarviointiin).

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.