Maakarit® -sarjaan neljä ihanaa uutuusmakkaraa!

Alkukesästä kauppoihin saapui Maakarit® -artesaanimakkaroita, jotka olivat saaneet makunsa inspiraationsa ympäri maailmaa. Nyt sarja täydentyy neljällä uudella, saksalaistyyppisellä makkaralla, jotka sopivat mahtavasti vaikkapa Oktoberfest-juhlintaan. Nämä uutuudetkin valmistetaan suomalaisesta lihasta Vantaan Pakkalassa aiemmin ilmestyneiden Maakareiden tapaan.

Angelan Frankfurtteri on tutustumisen arvoinen uutuus, sillä Angelan karkea olemus kätkee sisälleen yllättävää lämpöä ja hienostuneisuutta. Siinä maistuvat korianteri ja chili, inkivääri, paprika sekä sipuli. Angelan Frankfurtteri on perinteinen olutmakkara, joka on parhaimmillaan kuumalta pannulta nautittuna.

Elsan Valkosipuliwursti on pikantti uutuus HK Maakarit® -sarjaan. Ja vieläpä sellainen uutuus, että kun siihen tutustuu, saa elinikäisen ystävän. Elsan Valkosipuliwursti on helposti lähestyttävä ja lihaisa herkku valkosipulin ystäville, sillä sen makua täydentävät tuhti valkosipuli ja mustapippuri. 

Helgan Hotfurtteri on perinteinen saksalainen olutmakkara, jonka luonne on tulinen. Potkua Helgan Hotfurtterille antavat chili ja inkivääri. Se sopii hyvin tuhdisti maustettujen, lihaisien makkaroiden ystäville ja lämmittää muitakin mukavasti viileinä syyspäivinä.

Claudian Currywursti on suomalaisesta lihasta valmistettu versio Berliinin erikoisuudesta currywurstista. Sen herkullinen curryn maku syntyy korianterista ja kurkumasta, juustokuminasta, muskotista sekä chilistä. Claudian Currywursti valmistetaan pannulla ja sopii oivallisesti paistinpottujen tai ranskanperunoiden kylkeen sekä hodarin väliin sinapin ja ketsupin kera.

Muistathan myös sarjan muut ihanat Maakarit® eli Nürnbergin Güntherin, Marokon Hassanin ja Krakovan Wojtekin. Tutustu koko sarjaan!

Helgan hot pot

Arvostele resepti
3 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Helgan hot pot
Helgan hot pot

Valmistusohje

Leikkaa Hotfurtterit pätkiksi ja ruskista pannulla pekonisuikaleiden kanssa. Lisää loppuvaiheessa joukkoon myös sipulilohkot. Kuori perunat ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Lado pataan kerroksittain makkara-pekoni-sipuliseosta, persiljaa ja perunalohkoja. Kiehauta vesi ja lihaliemikuutio ja kaada liemi pataan. Peitä pata kannella ja hauduta 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Kurkkaa välillä kannen alle ja lisää vettä tarvittaessa.

Parhaiten Helgan Hot Pot maistuu oluen ja vaalean leivän kanssa.

Currywurst Claudian tapaan

Arvostele resepti
3 arvostelua

2 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Currywurst Claudian tapaan

Kastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl chilijauhetta
  • 400 ml paseerattua tomaattia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Currywurst Claudian tapaan

Valmistusohje

Kuumenna pannu tai kattila ja kuullota sipuli rypsiöljyssä. Lisää joukkoon curry-, paprika- ja chilijauheet. Sekoittele vielä minuutin verran ja lisää paseerattu tomaatti. Anna hautua hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoitellen ja lisää joukkoon loput ainekset.

Asettele ranskanperunat uunipellille ja paista 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Lisää pellille ja Claudian Currywurstit ja jatka paistamista 10 minuuttia, kunnes perunat ja makkarat ovat ruskistuneet. Asettele perunat ja makkarat lautasille ja kruunaa annokset kastikkeella. Ripottele päälle vielä keltaista curryjauhetta ja nauti vaalean leivän kera.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.