Grillattua pekoniparsaa ja sitruunabalsamia

Grillattua pekoniparsaa ja sitruunabalsamia

Grillattu parsa ja pekoni ovat alkukesän klassinen makupari, joka maistuu joko ihan sellaisenaan tai muiden grilliherkkujen lisukkeena. Sitruunainen ja raikkaan makea balsamicokastike on helppo valmistaa, ja se taittaa hyvin pekonin rasvaisuutta ja tekee tästä parsaruoasta täydellisen.

Grillattua pekoniparsaa ja sitruunabalsamia

Arvostele resepti
Ei arvosteluja
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Sitruunabalsami

  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 0.5 sitruunan mehu kuorittuna
  • 5 rkl fariinisokeria
  • 0.25 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Valmista ensin sitruunabalsami. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa parsoista kova kantaosa (noin 3-4 cm) pois ja kuori halutessasi parsat ohuelti. Kääri jokaisen parsan ympärille tiiviisti yksi pekoniviipale ja grillaa parsat kohtuullisella lämmöllä noin 5 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat ruskistuneet kauniisti.

Asettele parsat kuumana vadille ja aateloi ne sitruunabalsamilla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.