Naudan entrecôtepihvi ja punasipuli-päärynägratiini

Naudan entrecôtepihvi ja punasipuli-päärynägratiini

Mehevä naudan entrecôtepihvi tarjoillaan herkullisen punasipuli-päärynägratiinin kera. Juhlava ruoka sopii mainiosti esimerkiksi viikonlopun herkutteluun!

Naudan entrecôtepihvi ja punasipuli-päärynägratiini

Arvostele resepti
Ei arvosteluja
2 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Naudan entrecôtepihvi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 kpl valkosipulinkynttä rikottuna
  • 4 kpl timjamin oksaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Punasipuli-päärynägratiini

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 kpl punasipulia reiluina lohkoina
  • 3 kpl omenaa
  • 3 kpl päärynää
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 3 dl panko-korppujauhoa tai raastettua vaaleaa leipää
  • 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
  • 0.5 dl voita sulatettuna

Valmistusohje

Valmista ensin gratiini. Pyörittele sipulilohkoja öljyn kera pannulla, kunnes ne alkavat hiukan ruskistua. Siirrä sipulit voideltuun uunivuokaan. Pese päärynät ja omenat huolellisesti, ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja siemenkodat. Lisää sipuleiden seuraksi hedelmälohkot, timjami, suola ja pippuri. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Sekoita keskenään leipäraaste, parmesaani ja voisula. Ripottele seosta paistoksen päälle ja jatka kypsentämistä ilman foliota vielä 20 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.

Ota pihvi huoneenlämpöön tunti ennen valmistuksen aloittamista. Paista pihvi gratiinin ollessa uunissa. Poista pakkaus ja kuivaa pihvin pinta talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja siinä tilkka rypsiöljyä. Paista pihviä pannulla, kunnes pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepisaroita. Käännä pihvi ja lisää pannulle voi, timjamit ja valkosipuli. Vähennä lieden lämpöä ja lusikoi rasvaa pannun pohjalta pihvin päälle. Kun pinta taas pisaroi, mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Nosta pihvi folioon ja raavi pannusta kaikki irti lähtevä pihvin päälle. Anna pihvin vetäytyä löysässä folionyytissä 10 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

Tarjoile gratiinin kera ja valuta pihvin päälle vielä makuliemi folion sisältä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.