Naudan maksaa venetsialaisittain

Naudan maksaa venetsialaisittain

Naudan maksa on edullinen ja nopeasti kypsyvä raaka-aine. Haudutetun sipulin ja polentan kanssa saat siitä palan Italiaa ruokapöytääsi.

Naudan maksaa venetsialaisittain

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 500 g naudan maksaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl sipulia ohuina viipaleina
  • 50 g voita
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1.5 dl valkoviiniä kuivaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 kpl sitruunaa

Pecorino-polenta

  • 1 l lihalientä
  • 2 dl polentaryynejä
  • 1 dl pecorinojuustoa raastettuna
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot ja suurimmat suonet. Leikkaa maksa viipaleiksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Pyörittele maksaviipaleet vehnäjauhossa ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla ja öljyn ja voinokareen (n.10 g) kera.

Siirrä maksat pois pannulta ja lisää pannulle loput voista. Ruskista sipulit pannulla ja kaada joukkoon valkoviini. Anna sipuleiden hautua muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon persilja ja ripaus suolaa ja mustapippuria.

Sekoita paistetut maksat sipulien kanssa, purista päälle hieman sitruunanmehua ja tarjoile Pecorino-polentan kanssa.

Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon polentajauhot koko ajan vatkaten. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes polentaryynit tuntuvat hampaissa pehmeiltä. Sekoita joukkoon voi ja Pecorino-raaste ja tarkista vielä suolan riittävyys.

Viini-lehden Antti Rinta-Huumon suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Klassinen yhdistelmä paistetulle maksalle on Italian Toscanan alueen ryhdikkään marjainen ja yrttinen punaviini. Tässä reseptissä maksa saa lisäkkeeksi pecorinojuustolla maustetun polentan, joka korostaa mukavasti sen seurana tarjotun viinin kypsää marjaisuutta tai hedelmäisyyttä."

Katso täsmäsuositus viinilehti.fi:stä

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.