HK.fi
Blogit
Voit hakea tuotteita samanaikaisesti useilla hakukriteereillä.
Moi! Olen Tero, HK:n tuotekehityskokki ja intohimoinen ruoanlaittaja. Tulen kertomaan tässä Lihakoulun blogissa ruuanla...
Katso videolta miten grilli puhdistetaan ja onnistut varmasti!
Varmasti suurin osa lukijoista on kuullut pulled porkista eli suomalaisittain nyhtöpossusta ja monet ovat sitä jo maista...
Pekonin voi paistaa pannun sijaan myös uunissa, jolloin pekonin haju ei leviä niin voimakkaasti. Kuinka pekoni sitten pa...
Punaviinikastike on ehkä se kaikista klassisin ja tunnetuin liharuokien kastike. Kastikkeessa yhdistyvät kaikki perusmau...
Porsaan ulkofilee täytetään kauden sienillä, aromikkaalla pekonilla ja paistetaan meheväksi uunissa.
Lehtipihvi on ollut huoltoasemaravintoloiden kestohitti jo vuosikymmenten ajan. Sen laittaminen kotioloissa ei ole kovin...
Punaviinikastikkeen ohjeen jälkeen sain toiveita muidenkin joka kokin peruskastikkeiden valmistuksesta, ja ajattelin nyt...
Syksyn pimetessä ja ilmojen kylmetessä on taas aika kaivaa padat esiin ja nautiskella hitaasti kypsyvien liharuokien tek...
Pyhäinpäivä lähestyy ja tuplapyhänä jos koskaan voi käyttää ruoanlaittoon aikaa vähän enemmänkin. Juhlapyhien perinteine...
Maa- ja elintarviketeollisuuden tutkimuskeskuksen kesäkuussa 2013 julkaistun ruokahävikkitutkimuksen mukaan pääkaupunki...
Isänpäivänä eli tulevana sunnuntaina monissa perheissä isää hemmotellaan herkkuruuilla, ja hyvin laitettu sisäfileepihvi...
Wokkaus on helppo ja nopea tapa laittaa ruokaa. Näillä ohjeilla onnistut wokkaamisessa varmasti!
Sipsit ja muut pikkusuolaiset snacksit ovat nopeita ja valmiita naposteltavia etkoilla, jatkoilla ja miksi ei juhlien jä...
Hollandaisekastike on yksi ”maailman suuria kastikkeita”, ja sen valmistamisen taitoa kannattaisi jokaisen innostuneen j...
Savustaminen tuo ruokaan ihan omanlaisen makunsa, jota ei saa aikaa millään muulla konstilla. Lihan savustus yhdistetää...
Vaikka kinkku onkin monen perheen joulupöydässä vuosikausia jatkunut perinne, saattaa vaihtelu olla jonain jouluna ihan ...
Kun joulupöydän antimia on syöty jo useampi päivä joulun jälkeen, alkaa tehdä mieli jotain pientä vaihtelua. Vaikka roso...
Harvoin tulee hankittua jouluksi ”sopivan” kokoista kinkkua, ja rippeitä syödäänkin vielä monta vielä joulun jälkeen. Ki...
Pekoni tekee kaikesta vähän parempaa, jopa hillosta! Valmista itse makuhermoja kutkutteleva, suolaisenmakea pekonihillo,...
Lihakoulun blogin syyskuinen pulled pork –postaus sai osakseen paljon kiinnostusta, kommentteja ja kysymyksiä. Osa saami...
Sääennusteen mukaan talvi saapuu vihdoin tulevana viikonloppuna koko maahan, ja sen kunniaksi tehdäänkin pitkään uunissa...
Punajuurelta maistuvat klassikkopihvit valmistuvat helposti ohjeita seuraamalla!
Naudan paahtopaisti on klassinen liharuoka, mutta se myös naudan ruhonosa. Nämä kaksi asiaa on hyvä osata erottaa toisis...
HK järjestää yhdessä K-Citymarket –ketjun kanssa valtakunnallisen Lihakoulun. Kevättalven aikana toteutamme 25 paikkakun...
Suolaisen ja makean yhdistämisestä on ollut ennenkin puhetta, ja nyt jatketaan samalla linjalla. Rasvainen ja suolainen ...
Nyt kun Sotshin olympialaiset on vihdoin saatu polkaistua käyntiin, on aika alkaa suunnitella helppoja ja maistuvia kisa...
Yleensä blogini jutut ovat pyörineet lihan käsittelyn ja valmistamisen ympärillä, mutta tällä kertaa mennään asioissa vä...
Stroganov, eli tuttavallisemmin Stroganoff, on perinteinen venäläinen lihaherkku, jonka juuret ulottuvat aina 1700-lu...
Naistenpäivä on kuluvan viikon lauantaina, ja kaikille miespuolisille on varmasti itsestään selvää miten toimia. Nyt kun...
Raakakypsytys on varmasti tuttu sana monille lihan ystäville, mutta mitä se oikein tarkoittaa? Sitä ei pidä sekoittaa mu...
Perinteinen ruskea jauhelihakastike on klassinen arkiherkku. Sen valmistaminen käy nopeasti, ja siihen saa vaihtelua tuu...
Tulevan kesän kuumin ruokatrendi on yllättävän kylmä: suureen suosioon nousseet hot&cold-fuusiobarbeque-tuotteet tuo...
Nyt kun kevät alkaa vihdoin nostaa päätään, on monella kuntoilun määrä lisääntynyt, ja se legendaarinen rantakunto häämö...
Karjalanpaisti on perinneruokien ehdoton klassikko, eikä sen valmistaminen vaadi kovin merkillisiä kikkoja. Aikaa karjal...
Pääsiäisen juhlapöydän antimiin on perinteisesti kuulunut lampaan- tai karitsanliha, mutta niille löytyy myös varsin oiv...
Sushi yhdistetään perinteisesti mereneläviin ja kasviksiin, mutta mikään ei estä rullailemasta näitä herkkuja lihasta. T...
Äitienpäivän kunniaksi on syytä pistää parasta pöytään! Poimin mainiosta lihakirjastamme äitienpäivään sopivan reseptin,...
Lätkän MM-kisat ovat käynnissä ja kisakatsomoissa jännitetään Suomen pelejä. Oleellinen osa kisastudiota on maistuvat ev...
Ylioppilasjuhlien ja muiden valmistujaisten lähestyessä moni miettii, mitä uutta ja vähän perinteisistä juhlaherkuista p...
Laitetaanpa grilli kuumaksi ja valmistetaan maistuvaa grilliruokaa Rypsiporsaasta. Yksi tämän kesän uutuuksistamme on HK...
Oleellinen osa grillaamista on grillilihojen marinointi. Erilaisia marinadireseptejä on lukuisia, mutta tietyt perusasia...
Avotulella loimuttaminen yhdistetään perinteisesti kalaruokiin, etenkin loheen. Kalafileiden lisäksi loimutus sopii kuit...
Porsaankylki on mitä parhain liha grillattavaksi, mutta sen kanssa ei kannata hosua. Grillaa hitaasti ja matalassa lämmö...
”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa”. Tämä vanha sanonta ei ole lainkaan tuulesta temmattu, sillä kypsän lihan gril...
50 parasta kaveria tulossa kylään, ja fileetä grillistä on toivottu ruuaksi… Kokonaisen fileen grillaaminen pihvien sij...
Brasiliassa pidettävät jalkapallon MM-kisat ovat päässeet jo hyvään vauhtiin. Nälkähän siinä pelejä seuratessa väistämät...
Lihan ja sen valmistamisen ympärillä pyörii jos jonkinlaisia myyttejä, uskomuksia, käsityksiä ja näkemyksiä. Osa niistä ...
Onko grillin huolto ja puhdistus sinulle tuttua hommaa vai tarvitsetko ohjeita ja vinkkejä, jotta se sujuisi mahdollisim...
Moni on varmasti ihmetellyt hyvien pihviravintoloiden täydellisesti kypsennettyjen pihvien salaisuuksia. Päältä kauniin ...
Tällä kertaa HK Lihakoulussa on vieraana mestarikokki Tomi Björck. Tomi valmistaa helpon ja nopeahkon italialaistyylisen...
Yksi HK Lihakoulun ja HooKoo.fi -chatin haetuimmista ja kysytyimmistä resepteistä on perinteiset lihapullat. Mitä taikin...
Tähän aikaan vuodesta saa vielä mehevää kesäsadon kaalia, joten tätä edullista raaka-ainetta kannattaa nyt hyödyntää ruu...
Chili on carne on helppo arkiruoka, jonka raaka-aineita ja maustamista voit muunnella mieltymystesi mukaan. Nimensä muka...
HK Lihakoulussa vierailee jälleen keittiömestari Tomi Björck, joka valmistaa tällä kertaa meksikolaisia possutortilloja....
Viime viikolla kyselimme HK:n Facebook-sivulla toiveita ja ehdotuksia tuleviin ruokavideoihimme. Kommentteja tuli ihan k...
Tulevan lauantain pyhäinpäiväksi on koko Suomeen luvassa varsin mainio ulkoilukeli! Mikä voisikaan kruunata reippaan len...
Isät ovat tulevan sunnuntain keskipisteenä ja hemmottelun kohteena. Rapeaksi paistetut porsaankyljykset ovat takuuvarmoj...
Merimiespihvin nimi on vähän harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ole pihvi vaan pataruoka. Raaka-aineeksi tähän herkkuun k...
Jotain pitäisi taas keksiä ruuaksi. Mielellään jotain helppoa ja nopeaa. Maukastakin pitäisi olla, eikä tietenkään mitää...
Jokin aika sitten kyselimme Facebook-seuraajiltamme, minkä aiheisia videoita HK Kanavalla haluttaisiin tulevaisuudessa n...
Karjalanpaisti on ikiklassikko suomalaisten ruokapöydissä ja se on myös yksi haetuimmista resepteistä verkkosivuillamme....
Joulukinkkua voi myös hyvin jatkojalostaa ja käyttää sitä raaka-aineena muussa ruuanvalmistuksessa.
Uusivuosi ja siihen liittyvät juhlinnat ovat pian taas käsillä. Sormin syötävät, pienet ja suolaiset makupalat ovat mitä...
Loppiaisen suoma arkipyhä antaa taas hyvän syyn käyttää ruoanvalmistukseen vähän tavallista enemmän aikaa. Hyvin maustet...
Mihin kaikkeen klassikkomakkara HK Sinistä voi käyttää, jos uunimakkara tai makkarakeitto alkavat kyllästyttää? Tässä mu...
Baijerilainen hapankaalipaistos on seuraavien illanistujaisten takuuvarma hitti.Varoitus: tämä voi loppua kesken!
Monet HK:n työntekijöistä viettivät poikkeuksellista työpäivää joulukuun puolivälissä – HK:n oma väki oli isossa rooliss...
Jos perinteinen makea Runebergintorttu ei ole mieleen, kokeile valmistaa siitä vähän toisenlainen versio HK Sinisestä. K...
Mestarikokki Tomi Björck innostui kuullessaan, että HK:n valikoimaan on tulossa myös Pork Belly eli porsaan kylkipala – ...
Ystävänpäivä lähestyy ja jotain mieltä lämmittävää olisi taas keksittävä lähimmäisille… Unohda tällä kertaa imelät sukl...
Lihanleikkaajat ovat työnsä ja hyvän ruoan ääressä HK:n toisessa uudessa mainosfilmissä. Aivan kuten savustaminen, myös ...
Mäenlasku laskiaistiistain pikkupakkasessa saa vatsat kurnimaan. Jos perinteisesti laskiaiseen kuuluva hernekeitto ei sy...
Tällä kertaa pääsin keittiöhommissa vähän helpommalla, sillä sain avukseni vieraan. Ja kyseessä ei olekaan ihan kuka tah...
Hitaasti kypsyvät ja syötävät liharuuat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan hyvän ruuan ystävien keskuudessa. Tämänkertais...
Monella kuluttajalla saattavat helposti mennä sekaisin erilaiset lihasuikaleet ja niiden käyttötarkoitus, sillä lihaa le...
Mikä voisikaan olla helpompi tapa käyttää ylijäänyttä perunamuusia kuin nakki-perunasoselaatikko! Nakit pätkiksi, muusi ...
Pääsiäinen on joulun ohella suuri ruokajuhla, ja pitkät pyhät antavat mahdollisuuden tehdä ruokaa vähän pidemmän kaavan ...
HK:n kokki Risto Mikkolalla oli ilo ja kunnia valmistaa purtavaa kisakatsomoon yhdessä Leijona-legenda Ville Peltosen ka...
Välimeren maissa osataan pienten ja suolaisten herkkujen valmistamisen jalo taito. Hyvin lähelle samaa makuelämystä pääs...
Hookoo.fi verkkosivujen live chatin yksi kysytyimpiä juttuja on porsaan fileen kypsentäminen kokonaisena. Monen kotikoki...
Vaikka tämänhetkisten ennusteiden mukaan vappupäivän sää ei ole ehkä ihan se paras mahdollinen, on mahdolliset picnic-ev...
Tulevana sunnuntaina äitejä muistetaan paitsi valmistamalla herkullinen äitienpäivälounas, myös hemmottelemalla sänkyyn ...
Mehukkaan lihaisat possun ribsit ovat amerikkalaisen grillikulttuurin herkullisinta antia. Tulisieluisen grillaajan onne...
Keittiömestari Tomi Björck ja grillissä Viljaporsaan Flatbone. Myös lisuke valmistuu kätevästi grillissä.
Maailman paras makkaravalikoima löytyy pieneltä huomaamattomalta Västra Kanalgatanilta Malmön keskustassa.
Tämän kevään valmistujaisjuhlat ovat ovella, ja monet varmasti miettivät kuumeisesti kahvipöydän tarjottavia. Suolaisten...
Makkaraa, olutta, nahkahousuja ja torvisoittoa. Kaikki klassiset saksalaiskliseet ovat totisinta totta Hofbräuhausissa, ...
Åressa syödään snagarilla maailmankuulun mestarikokin makkaroita.
Tässä mestarikokki Tomi Björckin versio Spare Ribseistä: korealaisittain valmistetut Ramen Ribsit.
Tuli tehtyä grillissä sen verran maistuvia hampurilaisia, että halusin jakaa reseptin teillekin!
Grillipizza on kesän grillitrendien yksi näkyvimmistä ja varioiduimmista herkuista, maku paljastaa miksi. Pizzan voit g...
Kuninkaallisten häiden kunniaksi pieni naposteluvinkki kotikatsomoihin. Leikkaa Prinssinakki vinottain puoliksi ja lävis...
Kesällä on erityisen tärkeää huolehtia lihan kylmäketjusta, jotta liha säilyisi moitteettomana kaupan hyllyltä tai palve...
…ja makea meloni tykkää voimakkaasta sinihomejuustosta. Chilillä maustetut Rypsiporsas® fileepihvit ovat grilliherkku si...
Ei ole ihan sama missä järjestyksessä lasagne kootaan paistovuokaan. Tarkista tästä kokoamisohjeet ja varmista vielä vid...
Gremolata – eli sitruunan, valkosipulin ja persiljan muodostama trio – on helppo ja yksinkertainen tapa maustaa lihaa, k...
Välillä sitä kaipaa vaihtelua. Jopa grilliherkkuihin. Kylmänä syötävä helppo pastasalaattimaistuu kuumana kesäpäivänä.
Miksi lihaa marinoidaan ja kauanko marinointi kestää? Tämän luettuasi hallitset marinoinnin ja maustamisen perusteet ja ...
Keittiömestari Tomi Björck on jälleen suosikkiraaka-aineensa parissa. Rypsiporsaan Pork Bellystä eli kylkipalasta valmis...
Sisäfilee on porsaan arvokkain osa, joten sen valmistuksen kanssa kannattaa olla tarkkana. Vaikka se on oikein valmistet...
Perjantaina vietämme taas Kansallista lenkkipäivää HK Sinisen kunniaksi. Juhlistamme sitä laittamalla jakoon tukun uusia...
Avainjuttuja tartarpihvin valmistuksessa on raaka-aineiden korkealuokkaisuus ja tuoreus sekä kokin huolellisuus. Lihan k...
Kalapuikkojen ja tartarkastikkeen lisäksi nakkikastike taisi olla niitä harvoja kouluruokia, jonka saamista odotettiin e...
Loppukesän ja alkusyksyn superherkku on kaalilaatikko. Raaka-aineiltaan hyvin yksinkertainen, mutta maltilla haudutettun...
Possun ylikypsä kylki on vanha ja perinteinen herkku, joka on monella kokilla päässyt unohtumaan. Viimeaikaisen ylikypsi...
Jauheliha on nyt kuumaa kamaa. Se on hetkessä noussut halvan opiskelijaruuan maineesta kiinnostavaksi ja uutis- ja ruoka...
Risoton makua antavina raaka-aineina voi käyttää melkeinpä mitä vain äyriäisistä leikkeleisiin ja herkkutateista mustiko...
Yleensä stifado eli kreikkalainen lihapata valmistetaan pitkää hauduttamista vaativista ruhonosista, kuten lavasta tai e...
Munakkaan valmistuksessa kannattaa pitää mielessä pari juttua, jotta munakkaasta saataisiin mahdollisimman onnistunut – ...
Tulevana lauantaina vietetään pyhäinpäivää. Rauhallisena viikonloppuna on mukava tarjota perheelle tai vieraille hieman ...
Onnistuneimmat halloween-herkut maistuvat ihan normaalilta ruualta, mutta hämäävät syöjäänsä hurjilla väreillään ja häir...
Hyvä lihaliemi on erinomainen pohja kaikkeen lihaisaan ruuanlaittoon. Sen lisäksi lihaliemi maistuu myös sellaisenaan, j...
Lihis, vety, möttönen, atomi, riihimäkeläinen – rakkaalla lapsella on monta nimeä ja versiota. Tuhti lihapiirakka kuuluu...
Pikkujoulusesonki on nyt kuumimmillaan. Moni varmasti miettii kuumeisesti, mitä tarjottavaa sitä keksisi illanviettoon s...
Sunnuntai tarkoittaa monelle ajan kanssa valmistettua ja astetta parempaa ja ruokaa. Tuleva sunnuntai antaa vielä lisää ...
Suomalaiset googlasivat joulukinkkua viime vuonna puoli miljoonaa kertaa. Vaikka moni valmistaa kinkkunsa joka joulu sam...
Tällä kertaa Tomi Björck valmistaa joulukinkun jämistä japanilaistyylistä ramen-keitto ’skinka-mujua’.
Edellisellä kerralla Tomi Björck valmisti joulukinkun jämistä japanilaistyylisen ramen-keitto ’skinka-mujun’. Tällä kert...
Nakit kuuluvat perinteisesti uudenvuoden aaton tarjottaviin, ja harva on onnistunut viettämään vuodenvaihdetta aina ilma...
Tällä kertaa Tomi Björck näyttää Lihakoulun blogin lukijoille, kuinka porsaan lihasuikaleista haudutellaan herkullisen k...
Lihakoulun blogi sai vieraakseen keittiömestari Tomi Björckin, joka näyttää, kuinka valmistetaan herkullinen Björckin pa...
Wallenbergin pihvi kuuluu liharuokien hienoihin klassikkoihin. Sen periaate hyvin yksinkertainen – kermalla ja keltuaise...
Naudanliha ei ole ehkä se kaikista perinteisin täyte vietnamilaisiin riisipaperirullin, mutta ohuet ja marinoidut naudan...
Meille laadukkaan naudanlihan ystäville on koittanut varsin mieluisat ajat, sillä kauppojen kylmäaltaisiin on alkanut pi...
Ainakin osassa Suomea saadaan nauttia hyvinkin talvisista päivistä. Se onkin ihan riittävän hyvä syy pistää viikonloppun...
Brittiläinen keittiö ei ole syystä tai toisesta ollut kovin hyvässä maineessa maailmalla. Mutta jos ajatellaan vaikkapa ...
Jauheliha on jo vuosikymmeniä ollut suomalaisten suosikkiruokaa ja sillä täytetäänkin nälkäisiä vatsoja kymmenien miljoo...
Naudan entrecôte mielletään helposti pelkästään pihvilihaksi, mutta se on erinomainen raaka-aine myös kokonaisena palana...
Suomalaisten suosikkigrillimakkara täyttää tänään 40 vuotta. Kabanossin resepti nimittäin kirjoitettiin kertakäyttölauta...
Kastikkeestaan kokki tunnetaan. Jos et jostain syystä ollut tätä vanhaa sanontaa vielä kuullut, niin nyt oli aika. Kasti...
Pari viikkoa sitten kävin läpi kolme ensimmäistä reseptiä kastikekokin muistivihkosta. Tällä viikolla sarjaa jatketaan K...
Grillaajan yleisimmät virheet on helppo välttää. Kas näin.
Kuinka kauan palvelutiskiltä ostettu liha säilyy? Voiko makkaraa pakastaa? Lihatuotteiden säilyttäminen ja pakastaminen ...
Onnistuneen spagetin keittäminen saattaa olla kompastuskivi monelle kotikokille. Jos pastaa ei sekoittele riittävästi ky...
Grillilihat ja -makkarat ovat tuhtia syötävää ja vaativat seurakseen usein jotain raikasta, kirpeää ja hapanta. Lisukkei...
Viimeistään nyt juhannuksen lähestyessä on hyvä kerrata onnistuneen grillaamisen tärkeimmät kohdat. Grillaaminen ei ole ...
Jalkapallon EM-kisojen puolivälierät pyörähtävät tänään käyntiin, joten on syytä hetkeksi kiinnittää huomio asianmukaisi...
Joko pulled pork alkaa kyllästyttää? Ajatus on edelleen hyvä ja lopputulos suussasulava, mutta jotain vaihtelua reseptii...
Lasagnesta harva voi olla tykkäämättä, mutta sen alusta asti valmistaminen vaatii vähän enemmän aikaa ja työvaiheita. En...
Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelm...
Mikä olisikaan parempi kiistelyn aihe kuin makuasiat! Jonkun lempiruoka on aina jonkun toisen inhokki, olipa kyseessä si...
Kaaliruoat jakavat mielipiteitä ja herättävät tunteita. Ainakin kaalilaatikkoreseptini on saanut paljon huomiota komment...
Tilliliha on varmasti yksi eniten tunteita herättävimmistä ruoista – tillihän on kalan mauste! Mutta voisiko tästä koulu...
Rosvopaistin valmistusvaiheiden kuvittaminen on ollut työlistalla jo pitkään, mutta aina on tullut jotain muka tärkeämpä...
Kaikki rakastavat pekonia ja pekoni rakastaa kaikkia! Noh, ehkä vähän kärjistettyä, mutta pekonin kanssa sekin on sallit...
Sisäelimistä valmistetut ruoat alkavat pian kuulua katoavaan kansanperinteeseen. Edes maksapihvit eivät ainakaan meillä ...
Todella nopeasti kypsyvät Rypsiporsas® Fileesuikaleet ovat parhaimmillaan esimerkiksi aasialaisissa wokruoissa, mutta ni...
Monien thai-ruokien resepteissä liharaaka-aine on usein vähärasvaista ja nopeasti kypsyvää suikaletta, joka on jo pikais...
Stroganoff (eli Stroganov) valmistetaan perinteisesti naudanlihasta, mutta siitä on olemassa myös esimerkiksi possu-, ma...
Alkaako joulukinkun hankinta ja valmistaminen jo pyöriä mielessä? Milloin kinkku kannattaa hankkia, sulattaa, ottaa huon...
Joulukinkun pintarasva jakaa mielipiteitä. Jotkut pitävät paksua rasvakerrosta hyvän kinkkuviipaleen kriteerinä, ja anta...
Moni hyvä resepti alkaa pekonin paistamisella, eikä tämäkään tee siinä poikkeusta. Tosin tällä kertaa ei tehdä mitään sy...
Aika monessa kodissa nautitaan taas vuoden vaihtuessa perunasalaattia ja höyryäviä nakkeja. Vaikka molemmat ovatkin hyvi...
Nyt kun lämpötila pyrkii ainakin osassa Suomea pysyttelemään vielä pakkasen puolella, on aika kaivaa esiin uskolliset va...
Onhan se tietysti vähän kaukaa haettua, että lettukesteistä jäisi lettuja tähteille. Sekin ihme on kuitenkin joskus tull...
Koulujen hiihtolomaviikot ovat edessä, ja ulkona liikkumisen määrä lisääntyy. Se tuo tullessaan ainakin yhden takuuvarma...
Moni on varmaan jo ehtinyt ihmetellä kauppoihin ilmestyneitä PoPo® jauhiksia. Mitä se oikein on, mihin sitä käytetään ja...
Yksi kaikkien aikojen suosituimmista kotiruuista vaatii valmistuakseen sekä keittämistä että pannulla ja vielä uunissaki...
Tagliata di Manzo on löysästi suomennettuna leikattua naudanlihaa. Nimi antaa vapauden valmistaa sitä lukemattomilla eri...
Täydellinen iltapala, sopiva lounas, ruhtinaallinen sunnuntaiaamiainen – ”lämppäreille” löytyy aina hyvä hetki. Lämpimie...
Nyt juhlitaan HK Camping® grillimakkaraa! Tiesitkö, että Camping® kehitettiin keväällä 1967 alun perin helpommin nuotiol...
Harva hyvän ruoan ystävä voi olla tykkäämättä tomaattisesta jauhelihapastasta, pasta bolognesesta. Parhaimmillaan bologn...
Wokkiruokia kehutaan usein nopeiksi, mutta mikä on riittävän nopea ruoka, kun perhe huutaa nälkää? Aika ei välttämättä r...
Nürnbergin Günther, kooltaan pieni, mutta maultaan voimallinen artesaanimakkara on yksi Vuoden Suomalainen Elintarvike 2...
Suurikokoiset possun kylkiluurivit, Spare Ribsit, ovat grillilihojen kuninkaat! Ribsit, kuten monet muutkin luulliset gr...
Viljaporsaan lihaisa rintaluu, Riblet, menee kypsentämisen suhteen samaan sarjaan Spare ribsien kanssa. Ribletin kypsent...
Savuinen ja hyvin maustettu Smoky Brisket sopii vaikka suoraan grilliin! Se on täyttä lihaa, eikä se vaadi mitään esikyp...
Paprikalla ja valkosipulilla maustettu sekä tammisavulla aateloitu Viljaporsaan Smoky Pluma on ohut ja murea pala porsaa...
Flatbone on porsaan fileiden takaa leikattu rivi luunappeja, joiden ympärillä on mureaa ja tuhdisti maustettua lihaa. Ne...
Voileipäkakun voi valmistaa lukemattomilla eri tavoilla ja raaka-aineilla. Varmasti perinteisin täyte on palvikinkkutahn...
Herkullisen savustetun lihan valmistamiseen ei välttämättä tarvita erillistä savustinta, vaan homma hoituu helposti myös...
Naudan fileepihvin grillaaminen ei oikeastaan eroa pannulla paistamisesta. Samat säännöt pätevät molempiin, mutta grilli...
Ei ole ihan sama, mitä hampurilaissämpylän väliin laittaa ja missä järjestyksessä. Näillä ohjeilla teet tämän kesän gril...
Suora ja epäsuora grillaustapa saattavat olla sinulle käytännössä jo tuttuja, vaikka et olisi näitä termejä ennen kuullu...
Maistuva BBQ-kastike tekee hyvästä grillilihasta täydellisen! Tässä on muutama perusohje kastikkeiden valmistukseen ja k...
Marinointi sekä maustaa että mureuttaa lihaa. Näillä kolmella marinadilla pääset jo pitkälle.
Kun perinteinen artesaanihenki kohtaa maailmalta ammennetun inspiraation, ollaan asian ytimessä.
Tässäpä hyvä ja toimiva juhannusmenu, jonka voit toteuttaa joko sellaisenaan tai poimia siitä itsellesi parhaat palat.
Täydellisesti grillattua lihaa ja muita ihania grilliherkkuja. Sitä on HK:n kesä. Siis nauti ystävä hyvä!
Vartaiden grillaamisessa suurin työ on esivalmisteluissa, mutta loppu sujuukin kuin itsestään.
Tulisieluisia grillaajia on moneen lähtöön. Testaa millainen Tulisieluinen grillaaja itse olet. HK:n Tulisieluisille gri...
Viimeisen päälle grillilihat hankittuna ja edessä muutaman tunnin kuuma ajomatka mökille. Voiko siitä selvitä?
Pekoni on rasvaisuutensa ja savuisen makunsa ansiosta mitä mainioin grillattava. Tässä koottuna tämän grillikauden parha...
Jokainen päivän ateria on lapselle tärkeä, mutta ilman riittävää välipalaa kouluruokailun ja kotona nautitun päivällisen...
Netistä löytyy monenlaista ohjetta gluteenittomaan kukkakaalista valmistettuun pizzapohjaan, mutta tämä on mielestäni pa...
Mitä oikeaan karjalanpaistiin kuuluu? Entä saako sen reseptiin kajota? Suuria kysymyksiä, jotka lähes poikkeuksetta herä...
Mitäpä jos kutsuisit viikonloppuna ystävät tai naapurit kylään ja tarjoaisit brunssin. Aamiainen ja lounas hoituvat sama...
Kaaliruuat herättävät tunteita ja jakavat mielipiteitä – joku voisi syödä kaaliruokia vaikka joka päivä, kun toinen kako...
Possun kassler se vasta onkin monikäyttöistä lihaa! Tällä kertaa se sujahtaa hodarisämpylöiden väliin, ja elämys kruunat...
Vaikka aikaa vievä ja vähän kikkailevakin ruuanlaitto on joskus parasta mahdollista terapiaa kiireiselle mielelle, sille...
Moni pitää juhlapaistin onnistunutta valmistamista mutkikkaana toimenpiteenä, jossa vain niin kutsutut huippukokit voiva...
Kuumin pikkujoulusesonki alkaa olla käsillä, joten jokaisen itseään arvostavan juhlijan tulisi varautua juhlien jälkeen ...
Jauhelihapihvit ovat perus arkiruokaa monessa perheessä. Kaikkeen ruokaan - jopa jauhelihapihveihin -saattaa joskus kyll...
Vuosi on pian taas vierähtänyt herkullisten liharuokien ja valmistusvinkkien parissa. Mikä voisikaan olla parempi tapa m...
Vuosi on vaihtunut, aivan mahtavaa! Taas voidaan aloittaa vuotuinen laihdutus ja kiristely kohti rantakuntoa. Ruokavalio...
Lihamureke on ollut jo vuosikymmeniä yksi klassisimmista arkiruuista. Se on helppo valmistaa ja sitä voi tuunata ja maus...
Arki, tuo iloinen ystävämme. Vaikka loppuvuoden leppoisan oloilun jälkeen arkirytmiin pääseminen voi tuntua ihan hyvältä...
Iltapala on yksi helpoimmin unohtuvista päivän aterioista, ainakin itselläni. Iltapalan skippaamisella on hintansa, sill...
Englantilainen aamiainen tuli 1970-luvulla tutuksi suomalaisille, kun reissaaminen ulkomailla yleistyi. Monet jäivät kai...
Tämä blogi sohaisee kepillä ampiaispesään, mutta päästetään surina valloilleen!Vuosikausia on keskusteltu mikrottamisen ...
Aina ei jaksa tai ehdi kokata kaikkea alusta asti itse. Tällöin on mukavaa, kun saatavilla on laadukkaita tuotteita valm...
Parasta aikaa vietetään hävikkiviikkoa. Euroopan unionin alueella heitetään 88 miljoonaa tonnia ruokaa pois vuosittain s...
Kokolihaleikkeleiden suosio kasvaa vuosi vuodelta ja suomalaiset suosivat yhä enemmän laadukkaita, premium-tasoisia tuot...
Arki ja arjen kiireet. Takuulla tuttu aihe useimmille. Rypsiporsas® Crispy Chinese ja Red Thai Curry nopeat fileesuikale...
Mikä tekee meetvurstista meetvurstin ja kuka on mies innovaation takana?
Leikkele, - ja juustolautanen on mainio tapa tarjota suolaista purtavaa illanistujaisissa niin isommalle väkijoukolle, k...
Moni pähkäilee viikoittain jauhelihahyllyjen äärellä, että mitähän jauhelihaa käyttäisi tämän illan ruokaan. Yhtä oikeaa...
Joulu tulla jolkottaa mikä tarkoittaa sitä, että on aika ruveta miettimään joulupöydän antimia tähän vuoden kovimpaan ru...
Tapoja joulukinkun pilaamiseen on lukuisia. Epäonnistuneesta kinkusta syytetään helposti aviopuolisoa, naapuria, kauppia...
Mistä päin tämän vuoden ruokatuulet puhaltavat? Kypsennetäänkö pihvi sirkulaattorissa vai avotulella? Katsaus vuoden 201...
Keskustelu pakkausmateriaaleista ja niiden luonnonkuormituksesta on käynyt viime aikoina vilkkaana, mikä on tietysti hyv...
Suomen luonto tarjoaa mitä mahtavimmat puitteet retkikokkailuun, niin kesällä kuin talvellakin. Kirpakka pakkassää ja ta...
Hodari on varmasti ensimmäisiä asioita, mitä pohjoisamerikkalaisesta ruokakulttuurista tulee mieleen. Siellä lähes jokai...
Vuonna 1963 tapahtui meille suomalaisille kaksi merkittävää asiaa. 2.2.1963 Pentti Nikula hyppäsi seiväshypyn sisäratoje...
Hyvän naudan pihvin paistamiseen on varmasti juuri niin monta mielipidettä, kuin on tietäjiäkin. Toisten mielestä liha t...
On perjantai iltapäivä ja mieli tekee hillittömästi oikein kunnon jenkkihenkistä brisket sandwichiä. Noh, tuumasta toime...
HK:n lihantaitajien pyökkisavulla neljä tuntia savustamat ja matalassa lämmössä valmiiksi kypsentämät Viljaporsaan Pluma...
Vanha kansa tuppasi sanomaan, että liha on makeinta luun vieressä. Ja tottahan tuo on. Siksipä toimme tällekin kesälle m...
Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usei...
Mitä ovat Ayrshire ja Holstein? Mitä tapahtuu, kun lihaa raakakypsytetään? Ja mikä kumma on Petite Tender? Jo muutaman v...
Kaikki maailman grillausvinkit on lueteltu jo varmasti tuhansia kertoja, mutta kertaus ei ole koskaan turhaa. Grillaamin...
Sibelius, Tuntematon Sotilas, Kekkonen, ruisleipä sekä HK Sininen Lenkki®, Aitonakki™ , Amerikan Pekoni® ja Herkkumaksam...
Münchenissä syyskuun puolestavälistä lokakuun puoleenväliin vietettävä Oktoberfest on yksi maailman suurimmista ja tuott...
Iltojen ollessa pimeitä ja ilman pysyessä pakkasen puolella voisi olla taas hyvä hetki kaivaa viltti sohvalle ja kynttil...
Karamellipossun juuret lienevät jossain todella kaukana aasialaisessa ruokahistoriassa, eikä alkuperäisellä luultavasti ...
Jälleen on se aika vuodesta, kun kadut ja rappukäytävät täyttyvät mitä kummallisimmista otuksista ja hirviöistä. Nyt ei ...
Tällä viikolla juhlitaan isejä, noita pitkää päivää pakertavia perheen supersankareita. Ja mikä olisikaan parempi lahja ...
On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa myös klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa p...
Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Nakit kuuluvat uudenvuoden juhlitaan vähän samalla tavalla kuin kinkku kuuluu joulupöytään....
On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävä...
Pääsiäinen kuuluu ruokajuhlana ehdottomasti vuoden terävimpään kärkeen pitkään haudutettavine lihapatoineen ja paisteine...
Vaikka toisaalta sitähän se on ollutkin jo lähes viisikymmentä vuotta. Varma kesän merkki luonnon heräämisen ohella on i...
Rypsiporsas® -tuotanto ja ympäristöystävälliset toimintatavat toivat innovaatiopalkinnon vampulalaiselle sikatilalle. Is...
Tuleva maatilan isäntä Kalle Murto näkee, että suomalaisesta, vastuullisesta karjankasvatuksesta ja naudanlihasta löytyy...
Kaikki ovat kuulleet jääkiekon ja jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista, mutta miten lie asian laita, kun puhutaan k...
Monessa taloudessa on alettu pohtimaan omaa ruokavaliota ja sitä, kuinka sitä voisi hieman tasapainottaa kasviksien suun...
Emolehmätilaa Hämeenlinnan kupeessa avopuolisonsa kanssa pitävän Susanna Valtosen arjessa maatalous yhdistyy palkkatöihi...
Tämän(kin) vuoden hittiruoka joulupöydässä on joulukinkku! Hannu Karpoa lainatakseni – ”Kenelle tuli yllätyksenä? Minull...
Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun...
Uudenvuoden juhlinta ja burgerit sopivat yhteen kuin kesä ja makkarat. Monella on oma luottoburgerinsa, johon turvautua ...
Tällä viikolla vietetään Sydänviikkoa, jonka innoittamana listaan 7 syytä syödä lihaa.
Vuoden alku on elämäntapamuutosten kulta-aikaa. Enää ei riitä kuukausi tipatonta tai vailla muita houkutuksia, vähintään...
Flunssakausi on taas käynnissä. Nenäliinapaketteja avatessa on hyvä muistaa, että terveys ei ole pelkästään annettu omin...
Ravitsemuksen lisäksi ruualla on monta merkitystä. Vähäisimpinä niistä eivät ole nautinto ja sosiaalisuus, jota hyvä ate...
Ruokavaliot ovat saavuttaneet muodin kaltaisen aseman elämässämme. Ne vaihtuvat trendien tavoin ja tasaisin väliajoin na...
Pääsiäinen, yksi ruokajuhlistamme, on ohi. Pyhien innoittamana aloin pohtia, olisiko aika antaa synninpäästö punaiselle ...
Netti pursuaa juttuja, joissa ihmetellään oletko käyttänyt hiuspinniä aina väärin, säilyttänyt maitopurkkia jääkaapissa ...
Terveys on megatrendi ja suurin osa meistä ilmoittaa haluavansa syödä terveellisesti. Mutta mikä on terveellinen ruokava...
Pidän liikunnasta. Hikoilu on hauskaa. Suosittelen liikuntaa kaikille. Mutta jos liikut laihtuaksesi, parempiakin keinoj...
Erään iltapäivälehden nettijulkaisussa kerrottiin muutama päivä sitten, miten pekoni on yhtä pahaksi terveydelle kuin tu...
Teemme noin 200 ruokaan liittyvää päätöstä joka päivä. Näistä yhdeksän kymmenestä tapahtuu lähes automaattisesti, ilman ...
Yhä useamman mielestä terveellinen ruokavalio rakentuu proteiinin ympärille. Kaupassa ei voi olla huomioimatta rahkaa pu...
Biologialtaan ihminen on lihansyöjä; syy miksi kuljemme kahdella jalalla ja aivokapasiteettimme riittää erinäisten keksi...
Trendit kiinnostavat; miksi jauhaa iänikuista mantraa lautasmallista ja kuidun lisäämisestä, kun voi kertoa gluteenittom...
Vaikka lämpötilojen puolesta kesä antaa odottaa itseään, grillausta se ei estä. Innokkaimmat grillaavat vuoden ympäri, m...
Kun eläin teurastetaan ja se päätyy ruuaksi, on tärkeää, että jokaiselle ruhonosalle löytyy sille sopiva käyttötarkoitus...
Oma sykemittarini sanoi sopimuksensa irti ja olo on kieltämättä hieman orpo, kun on tottunut seuraamaan treenin aikana s...
Kävin viime viikolla vierailulla Rypsiporsas®-tilalla Huittisissa. Tilavierailu on hieno lisä normaaliin arkityöhön, kos...
Maaseutuun tutustumiseni jatkui loppuviikosta Joensuun Farmari-messuilla. Yksin ei tarvinnut olla, messuvieraita kävi pa...
Palasin viikko sitten Mauritiukselta. Elämysten ja matkamuistojen rinnalla reissuista jää aina mieleen myös makumuistoja...
Herään joka aamu nälkäisenä. Ehkä se on opittu tapa, mutta minulle liikkeelle lähteminen ilman aamupalaa on lähes mahdot...
Tiedätkö sen tunteen, kun kalenteri on täynnä ja päivä sujuu kahvikupin jos toisenkin voimalla, ja ajatus juoksee kirkka...
Pidimme eilen HK:lla tilaisuuden jauhelihan ympärillä. Pelkistettynä, kerroimme kaiken jauhelihasta: millaista lihaa se ...
Luin eilen tutkimuksesta, jossa oli testattu, miten lautasen koko vaikuttaa syödyn ruuan määrään. Mitä isompi lautanen s...
Nyt kun eri tahot suunnittelevat lakkoja hallituksen leikkaustoimenpiteitä vastaan, ajattelin kirjoittaa syömiseen liitt...
Yhä useampi haikailee luonnollisuuden perään ruokavalintoja tehdessä. Osalle luonnollisuus on synonyymi terveellisyydell...
Olin reilu viikko sitten kuuntelemassa mielenkiintoista hyönteisluentoa, jonka päätteeksi maisteltiin jauhomatorisottoa ...
Ei, rasva ei hyppää kuvista lanteille, mutta tutkimusten mukaan ruokakuvien katselu herättää mielihaluja ja saa meidät s...
Viime viikolla WHO totesi tämän hetken tutkimustietoon perustuen, että lihavalmisteet aiheuttavat syöpää ja punainen lih...
Syksy ja pimeys ovat saapuneet. Pimeällä sohva houkuttaa usein enemmän kuin jumppasalille raahautuminen, vaikka liikunta...
Uutisotsikoihin nousee tasaisin väliajoin kohupaljastuksia miten ruoka sairastuttaa. Punainen liha aiheuttaa syöpää, aik...
Yksi suurimmista ruokajuhlista, joulu, lähestyy. Jouluruokia odotetaan ja herkkupöytien koostumusta suunnitellaan hartaa...
Vuodenvaihde on perinteisesti päätösten ja uusien lupausten aikaa. Joku aloittaa tipattoman tammikuun, toinen karkkilako...
Tammikuussa moni päättää tarttua itseä niskasta kiinni ja aloittaa uuden, kevyemmän elämän. Sen sijaan, että aloittaa ju...
Viime perjantaina julkistettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ruokasuositu...
Suurin osa meistä tietää miten tulisi syödä, jotta ruokavalio olisi terveellinen, mutta harvan kohdalla tieto siirtyy kä...
Sain kunnian osallistua viime perjantaina Suomen Bocuse d’Or -tiimin Eero Vottosen ja Miikka Mannisen kisaillalliselle. ...
Inhoan tomaatteja. Siis niitä puoliraakoja, mauttomia pahvipalloja, joita talvisin meille tarjoillaan. Kesällä tomaatit ...
Detox-kuuri kehon puhdistamiseksi. Paastolla elimistö puhtaaksi kuona-aineista. Hieronta pistää kuonan liikkeelle. Myönn...
Terveisiä Centro Americasta! Palasin Keski-Amerikan lämmöstä Costa Ricasta ja Nicaraguasta viime viikolla. Ihanaa oli, k...
Järjestimme reilu viikko sitten täällä Vantaalla toimittajille tilaisuuden, jossa pääsi tutustumaan makkaranteon saloihi...
Osallistuin viime viikolla Olympiakomitean järjestämään 100 päivää Rioon – tapahtumaan, jossa kerrottiin mm. olympialais...
Törmäsin tutkimukseen, joka oli uutisoitu oheisella otsikolla, lisäksi tarkentaen: ravitsemuksella on yliote ulkonäöstä ...
Teollinen, prosessoitu ruoka on monelle synonyymi jollekin huonompilaatuiselle ravinnolle, jota tulisi välttää. Yllätyks...
Tämä viikko on terveellisyyden teemaviikko minulle. Käytännössä joka viikko on sellainen, perustuuhan ravitsemusasiantun...
Elämme parhaillaan grillauksen kuuminta sesonkiaikaa. Teimme kesän alussa grillaustutkimuksen, jonka mukaan suurimmalla ...
Suurella osaa suomalaisista lomat on vietetty. Iltapäivälehdet pursuavat juttuja, miten päästä kesäkiloista eroon ja kun...
Ensi viikolla vietetään hävikkiruokaviikkoa ja otan varaslähdön aiheeseen jo nyt. Luonnonvarakeskuksen selvityksen mukaa...
Terveellisyys ja hyvä maku mahtuvat harvan mielikuvissa samalle lautaselle. Väitän, että tämä on piintynyt harha ja joka...
Olin eilen ulkoruokinnassa, kun kävimme työporukalla koluamassa Nuuksion metsiä. Sienisaalis jäi kuivassa kangasmetsässä...
Ensi vuonna Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään ja juhlan tiimoilta on käynnissä monenlaista etsintää kansallisist...
Syksy on kesän ohella lempivuodenaikaani. Syksyn värit ovat kauniit, viileässä voi kaivaa ihanimmat villatakit esille ja...
Kävin viime viikolla Irlannissa ja pääsin tutustumaan paikalliseen kelttifestivaaliin, joka muistutti kovasti halloweeni...
Vietin talvilomani kasvissyöjien taivaassa, Intiassa. Söin parin viikon aikana maukasta ja monipuolista kasvisruokaa, en...
Joulu lähestyy. Perinteisten joulusiivous-, lahjanosto- ym. stressin lisäksi moni ahdistuu jo etukäteen myös syömisestä....
Taas on se aika vuodesta, kun lupauksia tehdään liikunnan aloittamisesta, laihtumisesta, sokeri- tai muusta lakosta, väh...
Syöminen ja ruokavaliot herättävät intohimoja, eikä ihme, onhan kyse hyvin henkilökohtaisesta asiasta. Moni rakentaa jop...
Minulla on uskottavuuskriisi. Törmään aika ajoin epäilyihin, että en ole oikea asiantuntija, koska olen yrityksessä töis...
Kuntoilijan ruokavalion tavoitteena on maukas kokonaisuus, josta saadaan riittävästi energiaa ja kaikkia tarvittavia rav...
Kuntoilijan kunnon ruokavalio koostuu monipuolisesti erilaisista ruuista, kuten lihasta, viljavalmisteista, kasviksista ...
Kaikki liikunta on hyväksi, tapahtuipa se sitten puku päällä työmatkalla tai trikoissa kuntosalilla. Hyötyliikunnalla, k...
Jos treenaaminen ei ole jokapäiväistä, ehtii kuntoilija yleensä palautua harjoitusten välissä ilman erityisiä palautumis...
Liha on suomalaisten paras proteiininlähde. Asia on helppo todeta, kun vertaillaan eri ruokien proteiinipitoisuuksia, si...
Proteiinia ei varastoida elimistöön proteiinina, vaan ylimäärä käytetään joko energiaksi tai varastoidaan rasvana. Koska...
Proteiinin on todettu auttavan kylläisyyden tunteen aikaansaamisessa, painonhallinnassa, luuston rakentumisessa, vastust...
HKScan Finland (ent. HK Ruokatalo) sai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) myöntämän Kansanterveyspalkinnon vuonna...
Liha on monipuolinen ravintoaineiden lähde. Proteiininlähteenä liha on omaa luokkaansa niin määrältään kuin laadultaan.
Ravitsemus on osa elintarvikeyrityksen vastuullista toimintaa. HKScan Finland tuntee vastuunsa suomalaisten kansantervey...
Lihalla ja lihavalmisteilla on paikkansa terveellisessä ruokavaliossa. HK:n tuotepakkauksissa on useita vinkkejä terveel...
Suomalaisista 93 % ilmoittaa syövänsä lihaa. Lihansyönti ja siihen liittyvät suositukset koskettavat siis lähes jokaista...
Syömisestä on tullut vaikeaa – ainakin jos seuraa ruokaan liittyviä juttuja eri medioista. Syömisen ympärillä käydään lu...
Tiesitkö, että suomalainen ruokakulttuuri juontaa juurensa kivikaudelle, vuoteen 8 000 ennen ajanlaskun alkua? Tai että ...
Kuten sisustuksessa, vaatteissa ym, myös ruuissa esiintyy trendejä. Jo useamman vuoden ajan ruokasuuntauksissa on jyränn...
Rakastan testejä. Niitä naisten- ja iltapäivälehtien keveitä kyselyitä, joista löytyy vastaus lähes kaikkeen maan ja tai...
Kesäkuun alusta kuluttajien ei enää tarvitse arvailla mistä elintarvikkeiden liha on peräisin. Tällöin astuu voimaan kan...
Tällä viikolla vietetään Sydänviikkoa, joka on Sydänliiton luotsaama teemaviikko sydänterveyden edistämiseksi. Tänä vuon...
Ruoka puhuttaa ja vallalla tuntuu olevan ruokien jakaminen hyviin ja huonoihin. Ruokavalio on kuitenkin aina kokonaisuus...
Suven tulo on ollut takkuista säiden suhteen, mutta innokkaimmat grillaajat lienevät silti polkaisseet grillikauden käyn...
Vietin aimo siivun juhannusvapaista syventymällä lukemista odottaneisiin aikakauslehtiin. Tarttuupa tänä päivänä mihin t...
Kotimaisten kielten keskus valitsi kuukauden sanaksi heinäkuussa kaiketon-sanan. Kaiketon kuvaa ruokarajoitteiden ja – t...
Elämme yhä keskellä proteiinibuumia. Proteiinipitoiset ruuat kiinnostavat ja proteiinia halutaan tankata sen hyvää tekev...
Tällä viikolla vietetään vuotuista hävikkiviikkoa. Suomalainen heittää vuodessa keskimäärin 24 kg ruokaa roskiin, olisi ...
Tänään vietetään maailman sydänpäivää. Päivän tavoitteena on kannustaa ihmisiä hyviin elintapoihin ja antaa tietoa sydän...
Luin eilen jälleen yhden ylistyslaulun pientuottajatuotteiden ihanuudesta ja aloin taas kerran pohtimaan miksi tänä aika...
Ravitsemussuositukset puhuttavat ihmisiä tasaisin väliajoin. Suositusten takana nähdään milloin salaliittoteorioita, hol...
Kumpi on terveellisempi, mustikka vai puolukka? Porkkana vai punajuuri? Ruisleipä vai kauraleipä? En ole koskaan ymmärtä...
Vuoden alku on monelle lupausten aikaa. Vuodenvaihde on vedenjakaja, jossa elämäntavat menevät remonttiin: esiin astuu h...
Jos paremman elämän tavoittelu on sidoksissa terveelliseen syömiseen, eikö olisi helpompi, jos terveellisiä tuotteita ol...
Villiruoka on nyt trendien harjalla. Voikukan matka pula-ajan korvikeruuasta trendiravintolan lautaselle on odotettu, ov...
”Makuasioista ei voi kiistellä” on sanonta joka joutaa romukoppaan, sillä mausta voi ja saa olla montaa mieltä. Universa...
Parhaillaan vietettävä hävikkiviikko muistuttaa meitä jälleen kerran, että ruuan paikka on mahassa, ei jäteastiassa. Ymp...
Syömisessä intoillaan satokausiajattelusta ja sesongeista, mikä on hieno juttu. Vastuullinen herkuttelija valitsee lauta...
Vuoden suurin ruokajuhla on nurkan takana; 83 % meistä on sitä mieltä, että parasta joulussa on hyvä ruoka. Joulu on yhd...
Mitä kaipaamme matkoilla, millä lohduttaudumme vastoinkäymisissä tai juhlimme ilon hetkellä, mikä sitoo meidät yhteen, m...
Ruokahävikistä on tullut trendi. Meillä on erilaisia hävikkisovelluksia, joiden avulla voi tilata ravintoloiden hävikkir...
Tänä päivänä on helppo olla ilmaston ja terveyden ystävä. Riittää, kun lopettaa punaisen lihan syönnin. Onko suomalaises...
Jaksan jauhaa lautasmallista, koska se on yksinkertaisuudessaan ja konkreettisuudessaan niin nerokas. Lautasen koko määr...
Tällä viikolla kauppojen hyllyt vihertyivät entisestään, kun myyntiin saapuivat HK Vihreät kasviproteiinituotteet. Sain ...
Suomalaisen ruuan päivää vietetään jälleen 4.9. Vaikka useimmille jokainen päivä on suomalaisen ruuan päivä, on silti hy...
Liha ei ole ihmiselle välttämätöntä, ilman sitä pärjää kyllä. Pärjäämme myös ilman maitoa, kalaa tai papuja. Harva elint...
Annimari Korte on Suomen nopein 100m aitajuoksija ja lisäksi hänet valittiin vuoden 2020 positiivisimmaksi suomalaiseksi...
Tervetuloa viihtymään uuden ”Miehemme makumaailmalla”-blogin pariin! Blogi avataan viiden artikkelin sarjalla, joka esit...
Nose to tail eli kärsästä saparoon -ruokafilosofian edelläkävijä Fergus Henderson on innostanut ja opastanut niin ammatt...
Legendaarisen Ivy-ravintolan ex-keittiömestari Mark Hixin sisustukseltaan huikea Tramshed erikoistuu pelkästään pihviin ...
Hawksmoor-ravintolaketju paistaa Lontoon parhaat pihvit, aina on the bone eli luun kera ja avotulella. Hawksmoorin porte...
Tom Adams ja Jamie Barger tarjoavat Sohon sydämessä Amerikan syvän etelän inspiroimaa ruokaa: barbecue-savustettua härän...
Panzanon kylässä Toscanassa mini-imperiumiaan isännöivä Dario Cecchini on lihamestari, ravintoloitsija, ruokaprofeetta j...
Muutama viikko sitten kirjoitimme brittiläisestä MEATliquor-purilaispaikasta. Nyt ravintolan pyörittäjät ovat laittaneet...
Kolmiosaisessa sarjassa paneudutaan makumaailman kuumimpiin trendeihin. Lue niin tiedät, mistä maailmalla kohkataan.
Kolmiosaisessa sarjassa paneudutaan makumaailman kuumimpiin trendeihin. Lue niin tiedät, mistä maailmalla kohkataan. Täs...
Pork and More -ravintola levittää Tampereella lihan savustamisen ilosanomaa ehtaan Teksasin tapaan. Tutustu miehiin Pork...
Ikiklassikot pippuripihvi ja wieninleike pitävät sitkeästi asemansa suomalaisten suosikkiruokina. Wiener Schnitzel, härm...
Texasin ja luultavasti koko maailman tunnetuin pitmaster, Aaron Franklin, Franklin Barbecue -lihasavustamo-ravintolan om...
Grill around the World -sarjan ensimmäisessä osassa valmistetaan porsaan ribsejä italialaisittain, perinteisen jenkkityy...
Tässä kolmiosaisen sarjan toisessa osassa valmistetaan herkullista härän kuvepaistia korealaiseen tapaan.
Kolmiosaisen sarjan päätösosassa valmistetaan mahtava grilliherkku Kaukoidän tyyliin. Kanavartaat japanilaisittain on mi...
Miehemme makumaailmalla tutustuvat tällä kertaa New Yorkista alkunsa saaneeseen huikeaan Meatopia-ruokafestivaaliin, li...
Miehemme makumaailmalla -blogissa tutustutaan tällä kertaa kainaloon mahtuvaan pizzauuniin, jonka avulla kuka tahansa vo...
Miehemme makumaailmalla ovat saaneet käsiinsä Bradley-savustuskaapin. Ohessa mielenkiintoinen läpileikkaus, joka kokoaa ...
Miehemme makumaailmalla -reissaajat ovat saapuneet Teksasin Lockhartiin, missä heitä odottaa vuorokauden mittainen haast...
Teksasin Lockhartissa käytävän haasteen ensimmäinen päivä on kääntymässä iltaan, mutta päivän puhdetyöt jatkuvat Miehemm...
Miehemme makumaailmalla -reissaajien Lockhart-haasteen toinen päivä jo sarastaa, vaikka edellinen on vastikään saatu tap...
Aamiainen on saatu nautittua ja Miehemme makumaailmalla -blogin Lockhart-haaste jatkuu. Poikien tavoitteena on siis kier...
Lockhart-haaste on päättymässä. Jaksavatko Miehemme makumaailmalla vielä innostua lihacityn tarjoamista BBQ-herkuista? V...
Poikien suorittaman 24 tunnin Lockhart-tulikasteen aikana he ehtivät vierailla myös Smitty’s Marketissa. Tarjonta teki p...
Tukholman persoonallisimman liharavintolan Djuretin keittiössä toimitaan kuin Laihialla: eläimestä käytetään kaikki nahk...
Husmanskost on ruotsalaisen ruokakulttuurin ilon ja ylpeyden aihe. Oikea osoite Tukholmassa nauttia ehtaa husmanskostia ...
Ruotsin paras liharavintola on AG. Sitä mieltä on ainakin Ruotsin parhaat liharavintolat rankkaava viinitalo Beringer. A...
Prahassa asuva brittikokki, ravintoloitsija ja teurastaja Paul Day haluaa opettaa maailman ahkerinta lihansyöjäkansaa ar...
Ruotsalaiskokki Niklas Ekstedtissa on paljon samaa kuin suomalaiskollega Tomi Björckissa. Molemmat ovat kotimaansa media...
B-Smokery viettelee asiakkaat pitkään ja hartaasti savustetuilla possun ribseillä ja naudan brisketillä Helsingin Teuras...
Jauheliha – aliarvostettu ja monikäyttöinen raaka-aine avaa lukemattomia mahdollisuuksia myös vähän juhlavampaan kokkauk...
Jos viime vuonna ilmestynyt Aaron Franklinin Franklin Barbecue – A Meat Smoking Manifesto ehdittiin tälläkin sivustolla ...
San Sebastianin Gastronomika kerää aina lokakuussa Kursaalin konfrenssipalatsiin paitsi Espanjan kovimmat kokit myös Esp...
Italian Calabriassa valmistettu nduja on makkaralevite, joka valmistetaan sianlihasta ja maustetaan tymäkällä peperoncin...
Juuri kun Suomessa ravintolat ovat lämpenemässä kunnon hiiligrilleihin, julistaa naapurimaamme Ruotsin kokkikerma ne jo ...
Miehemme makumaailmalla ovat tällä kertaa valloittamassa Aasiaa. Reitin ensimmäisenä kohteena on Hongkong, missä miehet ...
Ravintola Grotesk valloittaa helsinkiläisten sydämiä hiiligrillin hehkussa tirisevillä lihaherkuilla. Grillaaminen on ke...
Tämän hetken kiinnostavin liha-aiheinen lehti tulee Saksasta. Beef-lehti tarjoilee lukijoilleen ajankohtaista asiaa muun...
Uskokaa tai älkää, mutta nötköttinäkin tunnettu lihasäilyke saattaa olla seuraava pulled pork. Ainakin sen amerikkalaine...
Useilla perinneruoilla on tapana nousta uudelleen suosioon, ja nyt on ainakin lihaliemen aika. Lihaliemen nousua valtavi...
Miehemme makumaailmalla tutustuivat Richard H. Turnerin possukirjaan, ja esittelevät yhden sen mainioista resepteistä.
HK:n Rypsiporsas® -lähettiläs Jaakko Sorsa pitää suomalaista keittiömainetta yllä hongkongilaisessa FINDS-ravintolassa, ...
Modernien pohjoismaisten makujen ravintola Olo on kivunnut hiljalleen Suomen ravintoloiden ranking-listalla paalupaikall...
Kesän ja varsinkin lähestyvien olympiakisojen kunniaksi kokeilimme grillissä lihaisia herkkuja latinotyyliin.
Becky Mercurin jo vuonna 2007 ilmestynyt suuri amerikkalainen hot dog -kirja ei itse asiassa ole kovin kookas teos, pike...
Marko Suksi hurahti lapsena chiliin eikä siltä tieltä paluuta ole ollut. Nyt Suksen kehittämät Poppamies-maustetuotteet ...
Berliini, jo 1920-luvulta lähtien Euroopan lihaisten ilojen pääkaupunki on maineensa veroinen metropoli mitä yöelämään t...
Berliinin ruokamatka jatkuu pastramin, mustamakkarapizzan ja wieninleikkeiden merkeissä. Mikäli reissun ensimmäinen osa ...
Miehemme makumaailmalla tutustuvat tässä postaussarjassa kolmeen tuotteeseen, jotka on kehitetty vaihtoehdoiksi lihalle....
Miehemme makumaailmalla tutustuvat lihan korvikkeeksi kehitettyihin kasvisvaihtoehtoihin. Tällä kertaa testiin pääsee hä...
Valio ei jäänyt seuraamaan sivusta Nyhtökauran ja Härkiksen nostattamaa hypeä kasvisproteiiniruokien markkinoilla, vaan ...
Samuli Wirgentiuksen luotsaama Meat District hurmaa hekumallisilla liharuoillaan Porvoon vanhassa kaupungissa. Meat Dist...
Adam Chrząstowski pyyhkii Krakovassa pölyjä puolalaisesta keittiöstä. Fine diningin lihaniloihin vaihtanut Chrząstowski ...
Myyttiset isoäidin ruoat ovat kutkutelleen kokkien makuhermoissa iät ja ajat, mutta vuonna 2017 ”isoäidin keittiön” usko...
Jotkut ovat nähneet sen vastaiskuna kasvisruokabuumille, jotkut vastuullisen lihansyönnin esiinmarssina. Niin tai näin, ...
Taco-buumi iskee taas! Helpot ja herkulliset meksikolaiset tacot ovat taas nostamassa suosiotaan ympäri maailmaa. Selkei...
Lihaa, kalaa, kasviksia. Ravintola Wernerin suureen hiiligrilliin kelpaa mikä vain. Helsingin Bulevardilla syksyllä 2016...
Sääolosuhteet eivät alkukesän aikana ole varsinaisesti hellineet helteistä haaveilevia suomalaisia ja näin ollen takapih...
Jäppilä. Siis mikä ja missä? No, pieni idyllinen kylä keskisavolaisten maalaismaisemien keskellä. Kylälle kurvaa vaivatt...
Suomi on Kiinasta kaukana. Niin kaukana, että jättimaan ruokakulttuuri tiivistyy Pohjan perukoilla yhdeksi kiinalaisen k...
Grilliherkkuja jenkkityyliin ja hyvää olutta. Kuulostaa taivaalliselta naimakaupalta ja siitä pitkälti Helsingin Kaisani...
Helppous tuntuu olevan kaikkien kuluttajatutkimusten mukaan yksi määräävimpiä tekijöitä ruuanvalmistuksessa. HK:n syksyn...
Vielä neljä vuotta sitten kokkikaksikko Pertti Kallioinen ja Pasi Hassinen puursi pitkää päivää yhdessä Helsingin tunnet...
Kinkku, laatikot, rosolli, graavilohi, mätiä, maustesilliä ja -silakkaa. Siinä suomalaisen perinteisen joulupöydän ikoni...
Älypuhelimiin löytyy nykyään apsi paistolämpömittareillekin. Langaton bluetoothilla digitaalisen paistolämpömittarin ja ...
Kahta en vaihda. Se toinen on sinappi ja toinen on joulukinkku. Mutta millainen sinappi kinkulle? Sinappien maailmassa r...
Kulunut vuosi oli kaltaiselleni kotona keittämistä harrastavalle keittokirjafriikille turhauttava: kirjoja julkaistiin v...
Synnyttääkö ruotsalaisten tiedonnälkä ruokaan ja ravintoloihin markkinat laadukkaille ruokalehdille vai päinvastoin? Sii...
Lihaisat drinkit villitsevät Euroopan baaripääkaupunki Lontoossa. Lihaa ei varsinaisesti drinkkeihin sotketa sekaan vaan...
Pekoni on ikoninen osa brittikeittiötä. Rapeaksi paistettu possunkylkisiivu ei tosin ole aikoihin ollut terveysvalistaji...
Toulousesta Tampereelle Ravintola 4 Vuodenaikaa tarjoaa ainutlaatuisen makumatkan ranskalaiseen keittiöön Tampereen kau...
Korealaiseen keittiöön otin ensituntumaa vuosikymmen sitten David Changin legendaarisen Momofuku-ravintolan kautta New Y...
Juhlat selvin päin Vappu, lakkiaiset, valmistujaiset, juhannus... Loppukeväästä keskikesään elämä on yhtä juhlaa ja kil...
Kuka kummassa haluaa juoda alkoholitonta olutta? No, ainakin kuskit, raskaana olevat naiset ja alkoholista kieltäytyvät ...
Loppukeväästä pääsiäisen jälkeen pakastealtaat pursuilevat rutkasti alennetuista lampaan- ja karitsanpaisteista, joiden ...
10 kysymystä juttusarjamme alkaa. Bocuse d´Or Euroopan osakilpailuihin valmistautuva keittiövelho Ismo Sipeläinen kertoo...
Miehemme makumaailmalla -blogin armoitetut kriitikot pureutuvat nyt Suomen menestyneimmän keittiömestarin tuoreimpaan ki...
Ullanlinnan legendaarinen Sea Horse, kaverien kesken Sikala, on saanut varteenotettavan haastajan vastapäätä kadun toise...
Minne mennä syömään Sydneyssä, kuka on kaupungin ehdoton kokkijumala ja missä juoda cocktaileja tölkistä? Näihin ja moni...
Rypsiporsas® -lihan maailman valloitus alkoi vauhdikkaasti Hong Kongista yhtenä sanansaattajanaan FINDS -ravintolan keit...
Lihan ja kalan pintaan hierottavat kuivat mausteseokset eli rubit ovat kesän grillikauden kuuma juttu. Emämaassa Yhdysva...
10 kysymystä -juttusarja jatkuu ja puheenvuoron saa juuri Berliiniin oman Savu -ravintolan avannut Sauli Kemppainen. Kak...
Tallinnan ravintolatarjonta täydentyy suorastaan hengästyttävää vauhtia. Parhaissa keittiöissä soppaa hämmentää nuori ja...
Jauhelihapihvi, sämpylä, väliin lisukkeita. Siinä hampurilaisen perusolemus. Mutta millainen sämpylä, kaupan hyllyltä va...
Että on siunattu ravintolaa komeilla näköaloilla! Kokki-ravintoloitsija Arto Rastaan huhtikuussa 2018 avaamassa Periscop...
Miehemme makumaailmalla-blogi pureutuu tällä kertaa ruokakirjallisuuteen. Arviossa on kaksi huomion arvoista opusta.
Varsova on sykkivä miljoonametropoli, joka tarjoaa riemuja kaikille aisteille hyvällä hinta-laatusuhteella. Perinteinen ...
Mäntsälästä maailmalle ponnistanut hongkongilaisen ravintola Arborin pääkeittiömestari Eric Räty vastaa kymmeneen kysymy...
Keittokirjauutuuksissa blogimme uppoutuu harvemmin käsiteltyyn genreen eli makkaroiden makoisaan maailmaan. Sinne meidät...
BW-Restaurantsin ravintolaperhe laajeni lokakuussa Helsingin Punavuoreen modernisti italialaisella Ventunolla. ”Julkkis...
Lihaliemi ruoassa on kuin sokkeli talossa: huomaamaton mutta keskeinen. Hyvä lihaliemi tekee hommansa vähäeleisesti turh...
Uuden vuoden vastaanottajaiset ovat ainakin omassa taloudessa vuoden retein juhla, joten eväänkin tulee olla poikkeuksel...
HK Aito Nakki Tabletti on digital tablet & mobile food -trendin aallonharjalla ratsastava uutuustuote: yksittäispaka...
Uusi kesä tuo tullessaan uudet makkarat: Camping® Savupätkä, Kabanossi® Salsiccia, Kabanossi® Pekoni & parmesaani ja...
Sininen Lenkki on erinomainen esimerkki makkarasta, jota pistellään poskeen lukemattomin eri tavoin. Ruisleivän päällä s...
Sininen Lenkki® -arkireseptikisa starttaa tänään. Jaa meille oma helppo arkireseptisi Sinisestä ja voit voittaa koko per...
Parhaillaan käynnissä olevan Sininen Lenkki® -arkireseptikilpailun ensimmäisen viikon ykkössijan vei Marianne helpolla w...
Sinisen reseptikilpailun toisen viikon voittajaksi valittiin Tonin mainio paistos, jossa Sinisen Lenkin ja kasvisten lii...
Sininen Lenkki® -arkireseptikisan viimeisen kilpailuviikon voiton vei Sarin makkarapaprikoiden resepti. Halkaistut papri...
HK Maakarit® on uusi makkarasarja, joka muodostuu herkullisista artesaanimakkaroista, jotka ovat saaneet inspiraationsa ...
Alkukesästä kauppoihin saapui Maakarit® -artesaanimakkaroita, jotka olivat saaneet makunsa inspiraationsa ympäri maailma...
Palkittu Maakarit® -sarjaon kasvanut uudella, erittäin lihaisalla luonnonsuolilenkillä, joka on valmistettu suomalaisest...
Mitä uutta makkararintamalla? No maistuvia Maakarit® -sarjan uutuusmakkaroita ainakin. Thaihenkinen Maakarit® Serkon Suu...
Täydellisen joulukinkun valmistus alkaa kinkun valinnasta. Joulukinkkuja on saatavilla erikokoisina, potkalla ja ilman, ...
Joulukinkun sulatukseen kuluva aika riippuu kinkun koosta ja sulatustavasta. Tärkeintä kinkun sulattamisessa on muistaa ...
Joulukinkku paistetaan ajan kanssa meheväksi. Ohessa on selkeä perusohje joulukinkun paistoon. Korostamme joulukinkun pa...
Joulukinkun kuorruttaminen viimeistelee juhlapöydän sankarin ja antaa sille herkullisen ja houkuttelevan ulkonäön. Se ka...
Grillatun lihan kypsyyden tunnistamiseen on olemassa muutamia kikkoja. Katso ohjeet grillatun naudanlihan, porsaanlihan ...
Grillauksen jälkeinen lihan vetäytyminen on yksi onnistuneen liharuoan tärkeimmistä vaiheista. Silti se pääsee helposti ...
Grillaaminen ei ole kovin hätäisen kokin hommaa. Se vaatii hieman suunnittelua ja oikeaa ajoitusta.Näin onnistut varmast...
Raakamakkarat tirisevät tänä kesänä grillissä parempina kuin koskaan. HK Maakarit® Livornon Luigi ja Preussin Peter -raa...
Aiheuttaako raakamakkaroiden valmistus päänvaivaa? Ei hätää, tässä sinulle raakamakkaroiden lyhyt oppimäärä, jonka avull...
Mitä sinä valitset mieluiten ostoskoriin tai ruokalistalta? Oletko huomannut, että ehkä harvemmin porsaanlihaa? Valintoi...