Kuuma raakamakkarakesä

Kuuma raakamakkarakesä

Aiheuttaako raakamakkaroiden valmistus päänvaivaa? Ei hätää, tässä sinulle raakamakkaroiden lyhyt oppimäärä, jonka avulla olet pian makkaranpaistajien aatelia. Korkean lihapitoisuutensa ansiosta yhä useampi valitsee grillimakkarakseen raakamakkaran. Viime kesä oli HK Maakarit® raakamakkaroiden varsinainen läpimurtokesä. HK Maakarit® Livornon Luigi ja Preussin Peter saavat tänä kesänä seurakseen tulisen ja näyttävän näköisen Pampan Pablon. 

Kypsä raakamakkara tuntuu napakalta
Raakamakkarat ovat nimensä mukaisesti raakoja makkaroita, joten ne täytyy aina kypsentää. Kypsentäminen on yksinkertaista ja helppoa. Vaihtoehtojakin on useita.

Grillissä raakamakkarat vaativat pidemmän kypsennyksen kuin tavalliset grillimakkarat. Laita makkarat kuumaan grilliin ja paista 5 – 7 minuuttia molemmilta puolilta. Vahdi makkaroita, jotta eivät pääse palamaan. Kypsennysaika on siis kokonaisuudessaan noin 10 – 15 minuuttia. Nosta tämän jälkeen makkarat vetäytymään esimerkiksi lautaselle, jolloin kypsyminen vielä hiukan jatkuu ja lämpötila tasaantuu. Raakamakkaraan ei kannata tehdä viiltoja, ettei nesteet valu ulos. Raakana makkarat ovat ”velttoja”, mutta napakoituvat kypsennyksen aikana. Kypsän makkaran tunnistaakin siitä, että se tuntuu napakalta.

Isompi määrä kannattaa esikypsentää kattilassa
Jos ruokailijoita on paljon, voi raakamakkarat esikypsentää kattilassa.
Kiehauta vesi, nosta kattila liedeltä, laske makkarat veteen ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden olla kuumassa vedessä noin 5 - 10 minuuttia. Viimeistele grillissä, jolloin makkaran pintaan tulee kaunis väri, rapea pinta ja herkullinen grillin maku.

Raakamakkarat voi paistaa myös paistinpannulla tai uunissa.
Laita paistinpannulle aluksi tilkka öljyä. Paista 5 – 7 min kummaltakin puolelta. Kannen alla makkarat kypsyvät nopeammin. Uunissa raakamakkarat kypsyvät myös helposti. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista makkaroita siellä noin 15 minuuttia. Makkaroita ei tarvitse tällöin kääntää välillä.

Muista hygienia raakamakkaroita käsitellessä
Nimensä mukaisesti raakamakkarat ovat raakoja, jolloin hygieniasta on tärkeä huolehtia samoin, kun muutenkin raakaa lihaa käsitellessä.
HK Maakarit® raakamakkarat on valmistettu ilman antibiootteja kasvatetusta Rypsiporsas® lihasta.

Raakamakkarat toimivat erinomaisesti myös muissakin ruuissa. Makkaroita voi ”lypsää” siskonmakkaran tapaan keittoihin, patoihin, pasteijoiden täytteeksi tai vaikka pastakastikkeeseen.

Huevos rancheros con Pablo

Arvostele resepti
36 arvostelua
2 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Huevos rancheros con Pablo

1 pkt HK Maakarit® Pampan Pablo

4 kananmunaa
1 prk tomaattimurskaa
1 pieni sipuli silputtuna
1 pieni punainen paprika kuutioituna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
1 punainen chili viipaloituna
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
3 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria

Huevos rancheros con Pablo

Valmistusohje

Pursota makkara suolestaan pieniksi palleroiksi. Paista makkarapallerot paistinpannulla oliiviöljyssä kauniin värisiksi. Nosta makkarat pois pannulta ja lisää pannulle sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Freesaa noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää mukaan jauhettu korianteri, sokeri ja tomaattipyree. Jatka freesaamista noin pari minuuttia. Kaada mukaan tomaattimurska ja anna hautua välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää lopuksi sekaan makkarapallerot ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita tomaatti-makkaramuhennos laakeaan uuninkestävään astiaan. Tee muhennokseen lusikalla neljä koloa, joihin riko kananmunat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 6 minuuttia, niin että munien valkuaiset hyytyvät, mutta keltuaiset jäävät hieman pehmeiksi. Tarjoa hyvän vaalean leivän kera tai tortillan täytteenä.

 

 

 

Flatbread, grillattua salaattia, Pampan Pablo -raakamakkaraa ja ranskankermaa

Arvostele resepti
24 arvostelua
4-8 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Flatbread, grillattua salaattia, Pampan Pablo -raakamakkaraa ja ranskankermaa

2 pkt HK Maakarit® Pampan Pablo

2 sydänsalaatti
150 g ranskankermaa
suolaa

Flatbread:

6 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Flatbread, grillattua salaattia, Pampan Pablo -raakamakkaraa ja ranskankermaa

Valmistusohje

Aloita alustamalla taikina. Laita kaikki flat breadin ainekset kulhoon ja alusta niin kauan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna levätä kelmuun käärittynä tai peiteltynä tunnin ajan jääkaapissa. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ohueksi. Kuumenna grilli tai pannu kuumaksi ja paista/grillaa noin minuutti per puoli.

Grillaa makkaroita noin 10 minuuttia välillä käännellen kunnes kypsiä. Halkaise salaatit pituussuunnassa halki ja grillaa kaunis väri molemmin puolin, mausta suolalla. Leikkaa makkarat paloiksi ja grillatut salaatit muutamaan osaan. Kokoa flat breadin päälle grillattua makkaraa, salaattia ja ranskankermaa. Nauti heti.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.