Lihantaitajat paljastaa: Ribsien salaisuus

Lihantaitajat paljastaa: Ribsien salaisuus

Moni grillaaja tavoittelee ribsejä, joissa liha on niin mureaa, että se suorastaan irtoaa luusta. Mureiden ribsien salaisuus onkin huolellisessa valmistelussa ja esikypsennyksessä.

Ribsien maustamiseen voi käyttää kuivaa Rub-maustetta ennen grillausta tai grillauksen aikana siveltävää BBQ-kastiketta. Kiireen yllättäessä kannattaa turvautua valmiiksi maustettuun Viljaporsaan Spare Ribs Canada Sweet Bbq:n apuun.

Näin grillaat täydelliset ribsit:


Laita ribsien lisäksi reunalliseen uunivuokaan 6 dl vettä, 1 dl valmistamaasi barbeque-kastiketta ja
2 tl suolaa. Aseta vuoan päälle folio ja laita se 150 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi tai kunnes liha irtoaa luusta.

Ota ribsit pois liemestä ja anna jäähtyä hetki. Sivele jäähtyneiden ribsien päälle rypsiöljyä. Laita ribsit kuumaan grilliin ja grillaa niihin kaunis, rapea pinta. Valele barbeque-kastiketta ribsien molemmin puolin ja grillaa vielä minuutti per puoli. Älä grillaa liian kauan, koska muuten sokeri palaa pintaan. Ota ribsit pois grillistä ja sivele vielä kastiketta päälle.

Tarjoile ribsit heti. Kata loppu kastike pöytään dipattavaksi.

 

Lihantaitajien BBQ -kastike ribseille

Arvostele resepti
6 arvostelua
10 annosta | Valmistusaika: n. 50 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Lihantaitajien BBQ -kastike ribseille

1 dl siiderietikkaa
1,5 dl ketsuppia
0,5 dl vettä
2 rkl soijaa
1 rkl worcestershire-kastike
1 rkl dijon sinappia
2 rkl sitruunamehua
1 dl cola-juomaa
1 sipuli pieneksi pilkottuna
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 tl nestemäistä savuaromia
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta

Lihantaitajien BBQ -kastike ribseille

Valmistusohje

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä n. 30-45 min. Soseuta
sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi paksuksi kastikkeeksi.

 

 

Canada bbq spare ribsiä ja grillattuja vihreitä papuja

Arvostele resepti
1 arvostelu
6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Canada bbq spare ribsiä ja grillattuja vihreitä papuja

1 pkt HK Viljaporsaan Spare Ribs Canada Sweet BBQ

300 g vihreitä papuja
½ pnt lehtipersiljaa
1 rasia/250 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Canada bbq spare ribsiä ja grillattuja vihreitä papuja

Valmistusohje

Kuumenna grilli. Grillaa ribsit epäsuoralla lämmöllä noin 1,5h välillä käännellen ja miedolla grillauskastikkeella valellen. Nosta kypsät ribsit vetäytymään folioon noin 10 minuutiksi, leikkaa paloiksi luiden välistä ja pidä lämpimänä.

Voit myös kääriä ribsit folioon ja esikypsentää 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli ja grillaa esipaistettuihin ribseihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka grillausta edellisenä päivänä.

Pavut:

Pyörittele pavut rypsiöljyssä. Mausta suolalla. Grillaa papuja kuumassa grillissä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin grillivärin ja ovat napakan kypsiä. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, silppua persilja ja sekoita ne papujen joukkoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.