Lihantaitajat paljastaa: Ribsien salaisuus

Moni grillaaja tavoittelee ribsejä, joissa liha on niin mureaa, että se suorastaan irtoaa luusta. Mureiden ribsien salaisuus onkin huolellisessa valmistelussa ja esikypsennyksessä.

Ribsien maustamiseen voi käyttää kuivaa Rub-maustetta ennen grillausta tai grillauksen aikana siveltävää BBQ-kastiketta.

Näin grillaat täydelliset ribsit:


Laita ribsien lisäksi reunalliseen uunivuokaan 6 dl vettä, 1 dl valmistamaasi barbeque-kastiketta ja
2 tl suolaa. Aseta vuoan päälle folio ja laita se 150 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi tai kunnes liha irtoaa luusta.

Ota ribsit pois liemestä ja anna jäähtyä hetken. Sivele jäähtyneiden ribsien päälle rypsiöljyä. Laita ribsit kuumaan grilliin ja grillaa niihin kaunis, rapea pinta. Valele barbeque-kastiketta ribsien molemmin puolin ja grillaa vielä minuutti per puoli. Älä grillaa liian kauan, koska muuten sokeri palaa pintaan. Ota ribsit pois grillistä ja sivele vielä kastiketta päälle.

Tarjoile ribsit heti. Kata loput kastikkeet pöytään dipattavaksi.

MUISTA!
Ota ribsit lämpenemään huoneenlämpöön noin 40 min ennen valmistusta.

Lihantaitajien BBQ -kastike ribseille

Arvostele resepti
5 arvostelua
10 annosta | Valmistusaika: n. 50 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Lihantaitajien BBQ -kastike ribseille

1 dl siiderietikkaa
1,5 dl ketsuppia
0,5 dl vettä
2 rkl soijaa
1 rkl worcestershire-kastike
1 rkl dijon sinappia
2 rkl sitruunamehua
1 dl cola-juomaa
1 sipuli pieneksi pilkottuna
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 tl nestemäistä savuaromia
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta

Lihantaitajien BBQ -kastike ribseille

Valmistusohje

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä n. 30-45 min. Soseuta
sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi paksuksi kastikkeeksi.

 

 

Ramen Ribs

Arvostele resepti
18 arvostelua
4-5 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ramen Ribs

Ribsien haudutusliemi:

Rapeat ramennuudelit:

  • 5 dl öljyä
  • 200 g tuoreita nuudeleita (ramen)
  • 2 tl togarashi-mausteseosta (voit myös käyttää kuivattua chiliä)
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl suolaa

Red dragon -kastike:

  • 1 dl ssämjang-paputahnaa (tai misotahnaa)
  • 1 rkl chilitahnaa (mielellään korealaista)
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 rkl soijaa (mielellään vähäsuolaista)
  • 2 rkl miriniä (voit korvata sekoittamalla 1 rkl sokeria ja 2 rkl omenaviinietikkaa)

Viimeistelyyn:

  • 2 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • 2 kpl kevätsipulia hienonnettuna
Ramen Ribs

Valmistusohje

Valmista ribsit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta kunnolla. Lisää ribsit liemeen ja hauduta lempeällä lämmöllä 2-3 tuntia. Voit laittaa ribsit myös uuniastiaan, kaataa liemen päälle ja kypsentää uunissa 160 asteessa, kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
Nosta kypsät ribsit kuivahtamaan ritilälle. Ota haudutusliemi talteen.

Friteeraa nuudelit. Lämmitä öljy 175-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää nuudelit ja friteeraa rapeiksi, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Pätki nuudelit kulhoon, lisää mausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita kaikki red dragon -kastikkeen ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä noin 10-15 minuuttia, valele haudutusliemellä. Laita valmiit ribsit kulhoon, lisää päälle red dragon -kastiketta. Lisää pinnalle nuudelit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.