Raakaa peliä makkaramarkkinoilla

Raakamakkarat tirisevät tänä kesänä grillissä parempina kuin koskaan. HK Maakarit® Livornon Luigi ja Preussin Peter -raakamakkaroilla hurmaat vaativimmatkin grillivieraat.

Raakamakkaran ja tavallisen makkaran ero on se, että raakamakkarassa liha on aina raakaa, jolloin se vaatii pidemmän kypsennysajan. HK Maakarit® raakamakkaroissa ei käytetä koskaan pakastettua lihaa, vaan liha on aina tuoretta. Kypsennä raakamakkara kunnolla, jos makkara on sisältä vielä punertavaa, se ei ole täysin kypsä. Kääntele, kunnes ne saavat kauniin ruskean paistopinnan ja ovat kypsiä myös sisältä. Raakamakkaroita voi kypsentää grillaamalla, paistamalla tai uunissa aivan kuten tavallisiakin makkaroita.

Raakamakkaran valmistus

Grillaa makkaroita miedossa lämmössä n. 10-15 min.

Paista pannulla makkaroita tilkassa ruokaöljyä
miedossa lämmössä n. 10-15 min.

Kypsennä uunissa 175 °C, n. 15–20 minuuttia. Käännä
makkaroita kypsennyksen aikana.

Livornon Luigi ja paprika-munakoisosalaatti

Arvostele resepti
5 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Livornon Luigi ja paprika-munakoisosalaatti

280 g HK Maakarit Livornon Luigi
500 g punaista paprikaa (n. 2 kpl)
500 g munakoisoa (n. 1 iso munakoiso)

Kastike:
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 tl suolaa
1 rkl sokeria

Livornon Luigi ja paprika-munakoisosalaatti

Valmistusohje

Halkaise paprika ja poista siemenet.
Leikkaa munakoiso noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.
Grillaa kasviksiin kaunis väri ja anna vetäytyä hetki.
Tee sillä välin kastike, sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
Kuutioi hieman jäähtyneet kasvikset ja sekoita kuutiot kastikkeen kanssa.
Anna tekeytyä noin 10 minuuttia.

Raakamakkaraa ja paahdettua perunasalaattia

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 10 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Raakamakkaraa ja paahdettua perunasalaattia

280 g HK Maakarit Preussin Peter
2 rasiaa HK Paahdettu perunasalaatti

Raakamakkaraa ja paahdettua perunasalaattia

Valmistusohje

Grillaa raakamakkarat varovasti, epäsuorassa ja kohtuullisessa lämmössä. Liian kova ja suora hiillos saattaa halkaista makkaran kuoren.
Kypsennä makkaroita n. 10 min välillä käännellen, ja anna niiden sen jälkeen hetki vetäytyä.
Tarjoa seuraksi HK Paahdettua perunasalaattia.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.