Jauhemaksapihvit - helppo ja huokea kotiruoka

Sisäelimistä valmistetut ruoat alkavat pian kuulua katoavaan kansanperinteeseen. Edes maksapihvit eivät ainakaan meillä Espoossa kuulu enää koulujen ruokalistoille, joten ihmekös tuo. Jos maksan makuun ei totu lapsena, on siitä aika hankala oppia pitämään aikuisenakaan. Meille hyvän ruuan ystäville naudan maksaa on onneksi kaupoissa tarjolla vielä melko hyvin. Siispä tänään on ruokana jauhemaksapihvejä.

Kyseessä on erittäin helppo ja huokea arkiruoka. Naudan maksan kilohinta ei ole montaa euroa, perunasta puhumattakaan. Ja valmistuksen vaativin vaihe taitaa olla perunan kuoriminen ja raastaminen. Maksan maku on melko voimakas, joten pihvitaikinaan lisättävän perunan yksi tehtävä on pehmentää makua ja rakennetta. Perunan tärkkelys toimii myös sidonta-aineena, eli pitää pihvit paremmin koossa paistamisen aikana. Perunan voi ”kadottaa” taikinaan raastamalla sen hyvin hienolla terällä, mutta itse tykkään vähän rouheammasta raasteesta, jolloin pihveihin jää enemmän rakennetta.

 Jauhemaksapihvien lisukkeina toimivat hyvin perunamuusi, herneet ja puolukat

Jauhemaksapihvit paistetaan täysin kypsiksi, joten paistolämpötila on syytä pitää maltillisena. Näin pihvit ehtivät kunnolla kypsyä ilman pinnan palamista. Tätä herkkua kannattaakin sitten tehdä vähän isompi määrä kerralla, sillä ne maistuvat myös uudelleen lämmitettyinä. Jauhemaksapihvit ovat myös erinomaisen hyviä kylmänä leivän päällä!

 

Jauhemaksapihvit

Arvostele resepti
13 arvostelua
6 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Jauhemaksapihvit
  • 500 g HK Naudan maksa jauhettu, pakaste
  • 500 g raakaa perunaa raastettuna
  • 1 kpl sipulia pieninä kuutioina
  • 1 kpl omenaa raastettuna
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl meiramia
  • 4 rkl voita
Jauhemaksapihvit

Valmistusohje

Anna maksan sulaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan tai sulata pakkauksessaan haaleassa vedessä. Sekoita kaikki ainekset keskenään voita lukuun ottamatta. Sulata hieman voita paistin- tai ohukaispannulla ja paista taikinasta n. 3 cm paksuisia pihvejä kohtuullisella lämmöllä n. 4-5 minuuttia per puoli. Tarjoa maksapihvien seurana perunamuusia, herneitä, puolukoita ja paistettua sipulia.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.