Pekonin paistaminen uunissa

Pekonin voi paistaa pannun sijaan myös uunissa, jolloin pekonin haju ei leviä niin voimakkaasti. Kuinka pekoni sitten paistetaan uunissa?

Vaikka tykkäänkin pekonista melkeinpä ruoassa kuin ruoassa, sen pannulla paistamisesta lähtevä käry ei oikein ole mieleen. Tehokkainkin liesituuletin hukkaa osan käryistä huoneilmaan ja haju tarttuu vaatteisiin. Nykyään paistankin usein pekonini uunissa, varsinkin jos sitä tarvitaan isompi määrä ja jos uunin lämmittämisele sattuu olemaan muutakin tarvetta. Hitaampi ja hellävaraisempi uunipaisto ei saa aikaan samanlaista käryä ja hajua kuin pannupaisto.

Rapean pekonin aikaansaamiseksi uuni ei saa olla kuitenkaan liian kuuma, sillä se saattaa tummua liian nopeasti jo ennen rapeutumistaan. Matalammassa lämpötilassa pekonista haihtuu ensin nestettä, ja kuivempana se ruskistuu ja rapeutuu hyvin. Sama asia pätee muuten myös pannulla paistamiseen. Ei pekonia tulikuumalle pannulle, vaan miedolla lämmöllä ja hitaasti käristyen. Oheisella videolla näytän kuinka rapsakkaan lopputulokseen voit päästä uunipaistamisella.

Seuraavassa postauksessani ajattelin valottaa vähän ehkä klassisimman liharuokien kastikkeen – punaviinikastikkeen saloja, joten kannattaa seurata Lihakoulun blogia jatkossakin.

 

Katso herkulliset pekonireseptimme

Pekonin paistaminen uunissa

Arvostele resepti
743 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pekonin paistaminen uunissa

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original suurpakkaus

tai esim. HK Rypsiporsas® Gourmet Pekoni

Pekonin paistaminen uunissa

Valmistusohje

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja asettele pekonit vierekkäin paperille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan.

Nauti paistettu, rapea pekoni vaikkapa osana viikonlopun herkullista aamiaista tai käytä ruoanlaittoon.

 

  

Lisää juhlavia reseptejä