• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Itsenäisyyspäiväksi savustettua porsaan sisäfileetä ja rotevat lisukkeet

Itsenäisyyspäiväksi savustettua porsaan sisäfileetä ja rotevat lisukkeet

2.12.2013

Savustaminen tuo ruokaan ihan omanlaisen makunsa, jota ei saa aikaa millään muulla konstilla.

Lihan savustus yhdistetään usein kesään ja mökkimaisemiin, mutta se onnistuu hyvin myös kotikonstein ja sisätiloissa, käyttämällä siihen tarkoitettua savustuspussia. Savustuspusseja löytyy nykyään eri puulajeista tehdyillä lastuilla, joista voi valita mieleisensä.

Savustuspussin käytössä on tärkeä muistaa kuumentaa uuni riittävän kuumaksi ja sulkea pussi riittävän tiiviisti. Vain riittävän kova kuumuus saa aikaan pussissa olevien puulastujen kytemisen ja savun muodostumisen. Tiiviisti suljettu pussi puolestaan pitää savun siellä mihin se kuuluukin. Lihalämpömittaria käyttämällä saat lihasta juuri oikean kypsyistä, sillä monet ajalliset paisto-ohjeet ovat usein vain suuntaa antavia.

Savustettua porsaan sisäfileetä (neljälle)

2 kpl porsaan sisäfileetä

3 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 savustuspussi

Ota fileet huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Hiero mausteet lihan pintaan ja työnnä lihalämpömittarin anturi fileen keskelle. Laita lihat savustuspussiin ja sulje pussi tiiviisti. Kuumenna uuni täysille ja laita savustuspussi kuumalle pellille uunin alatasolle.  Anna savustua ensin 15 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni. Anna lihojen kypsyä jälkilämmössä, kunnes mittari näyttää 68 astetta. Ota pussi uunista ja anna lihojen vetäytyä rauhassa ennen viipalointia. Tarjoile kastikkeen, haudutetun punakaalin ja duchesse-perunoiden kera.

Kastike:

Leikkaa savustuspussin kulma auki ja valuta sisällä oleva neste kattilaan. Lisää 2dl HK Demi-glace kastikepohjaa 1-2 dl kermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita 2rkl maizenaa vesitilkkaan ja vatkaa kastikkeen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia, lisää 1 rkl väkevää sinappia ja tarkista vielä suolan määrä ennen tarjoilua.  

 

Haudutettu punakaali (neljälle)

1 dl punaviinietikkaa

1 kg punakaalia suikaloituna

2 punasipulia suikaloituna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

4 rkl sokeria

2-3 tl suolaa

½ tl jauhettua neilikkaa

1 rkl voita

Kaada punaviinietikka kuumaan kattilaan, niin että se kiehahtaa. Lisää kaikki loput ainekset voita lukuunottamatta. Anna hautua hiljalleen kannen alla vähintään tunti. Lopuksi sekoita joukkoon voi.

Pekoniset Duchesse-perunat (neljälle)

1 pkt HK Amerikanpekonia

1kg jauhoista perunaa

2 kananmunankeltuaista

1dl kermaa

nokare voita

½  tl suolaa

½ tl jauhettua muskottipähkinää

Paista pekonit rapeiksi uunissa tai pannulla ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtyneet pekonit hyvin hienoksi murskaksi. Paloittele kuoritut perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta kypsät perunat survimella tai sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Laita massa pursotuspussiin ja tee haluamasi muotoisia ruusukkeita leivinpaperin peittämälle uunipellille. Paista vielä uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet kullanruskean värin.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Juhlava naudan paahtopaisti itsenäisyyspäiväksi

Juhlava naudan paahtopaisti itsenäisyyspäiväksi

Sunnuntai tarkoittaa monelle ajan kanssa valmistettua ja astetta parempaa ja ruokaa. Tuleva sunnuntai antaa vielä lisää aihetta juhlavalle liharuualle, sillä silloin vietämme Suomen itsenäisyyden 98-vuotispäivää. Tänä vuonna aion viettää itsenäisyyspäivää...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste