Lehtipihvin valmistaminen

Lehtipihvi on ollut huoltoasemaravintoloiden kestohitti jo vuosikymmenten ajan. Sen valmistaminen kotioloissa ei ole kovin vaikea juttu, ja paistamiseen menee parhaimmillaan alle minuutti.

Raaka-aineeksi lehtipihville sopii hyvin naudan sisäpaisti tai ulkofilee, mutta kukaan ei kiellä tekemästä sitä vaihteeksi vaikkapa porsaan ulkofileestä.

Liha leikataan ensin 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet nuijitaan sitten ohuiksi kahden kelmun tai leivinpaperin välissä. Nuijiminen tapahtuu keskeltä reunoihin, jolloin pihviä ei tule nuijittua niin helposti puhki. 

lehtipihvi2.jpg

Ennen lehtipihvin paistamista pannun on maltettava antaa kuumentua riittävästi, jotta pihvi ehtii ruskistua lyhyen paistamisen aikana. Nokare voita ja tilkka rypsiöljyä pannulle. Kun voi on hieman ruskistunut, niin noin 20 sekuntia per puoli riittää. Näin liha ei pääse kuivumaan.

Lehtipihvin klassinen kaveri on maustevoi, johon saat pientä lisäytyä raastetusta piparjuuresta seuraavaan tapaan:

Piparjuuri-maustevoi

100 g normaalisuolaista voita

n. 1 rkl piparjuurta hienoksi raastettuna

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1/2 tl lehtipersiljaa hienonnettuna

mustapippuria myllystä

 

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä.

Sekoita maustevoin ainekset keskenään ja kääri pötköksi voipaperin sisällä. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa ja leikkaa viipaleiksi. Pötkön sijaan voit myös pursottaa massasta ruusukkeita voipaperin päälle ja antaa jähmettyä.

Valmis maustevoi säilyy hyvänä jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa noin kuukauden.


Reseptit