• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Nopea wokkaus

Nopea wokkaus

HK Koekeittiö
14.11.2013

Wokkaus on helppo ja nopea tapa laittaa ruokaa. Näillä ohjeilla onnistut wokkaamisessa varmasti!

Kaverit tulossa syömään illalla? Haluaisit tarjota jotain hyvää, mutta et haluaisi pyöriä keittiössä kovin kauaa vieraiden saavuttua? Kaivapa se heräteostoksena tehty ja ehkä jo unholaan jäänyt wokkipannu kaapista, tee huolelliset esivalmistelut, ja illan herkku syntyy H-hetkellä nopeasti!

Alun perin wokkaus oli kiinalaisen keittiön juttuja, mutta wokpannu sopii oikeastaan mihin vaan nopeaan ja kuumaa lämpötilaa vaativaan ruoanlaittoon. Perinteinen wokpannu on pohjaltaan pyöreä ja sopii käytettäväksi vain kaasuliedellä tai muulla elävällä tulella. Kaasulieden tehokkuus mahdollistaa hyvin myös pannun lämpötilan pysymisen riittävän kuumana.  Ihan jokaisessa kodissa kaasun käyttö ei kuitenkaan ole mahdollista, joten silloin tasapohjainen pannu ajaa asiansa.

Itse wokkaaminen ei vie paljon aikaa, mutta komponenttien huolelliseen esivalmisteluun kannattaa panostaa. Lihan ja kasvisten on syytä olla ohuina suikaleita, jotta ne ehtivät sopivasti kypsyä, ilman että ne palavat kuumassa pannussa. Kaiken tarvittavan voi esivalmistella vaikka jo edellisenä päivänä, jolloin itse ruoan valmistus vie vain viisi minuuttia!

Perjantai-illan peruswokki

  • n. 200 g munanuudeleita
  • rypsiöljyä
  • 1 rasia (300 g) HK Rypsiporsas kinkkusuikaleita
  • 1 porkkana ohuina suikaleina
  • 1 sipuli ohuina suikaleina
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 100 g sokeriherneitä
  • ½ punainen chili renkaina
  • pala inkivääriä lastuina tai raastettuna

 

  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • ½ dl makeaa soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuori raastettuna
  • loraus kookosmaitoa
  • leikattua korianteria ja persiljaa

Keitä tai liota nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä ne. Kiehauta sokeriherneet suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä myös ne.

Kuumenna wokpannu kuumaksi ja lisää rypsiöljyä. Lisää kinkkusuikaleet kuumaan öljyyn ja ruskista. Lisää kasvikset ja jatka wokkausta edelleen kuumalla lämmöllä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä. Muista sekoitella alvariinsa, jottei ruoka pala pannuun.  Lisää loput ainekset yrttejä lukuunottamatta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vielä kypsät nuudelit ja sekoittele kunnes kastike on imeytynyt niihin.

Nostele tarjolle ja koristele leikatuilla yrteillä.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Nopealla makumatkalla

Nopealla makumatkalla

Arki ja arjen kiireet. Takuulla tuttu aihe useimmille. Rypsiporsas® Crispy Chinese ja Red Thai Curry nopeat fileesuikaleet tuovat helpotusta tähän piinaavaan ongelmaan.

Arjen pelastajat, eli nopeimmat ja helpoimmat arkisapuskat

Arjen pelastajat, eli nopeimmat ja helpoimmat arkisapuskat

Arki, tuo iloinen ystävämme. Vaikka loppuvuoden leppoisan oloilun jälkeen arkirytmiin pääseminen voi tuntua ihan hyvältä, on ruoka-arjen pyörittämisessä taas samat tutut pulmansa. Mitä ihmettä sitä tänään laittaisi perheelle ruuaksi? Tässäpä...

Mitä eroja on suikaleilla?

Mitä eroja on suikaleilla?

Monella kuluttajalla saattavat helposti mennä sekaisin erilaiset lihasuikaleet ja niiden käyttötarkoitus, sillä lihaa leikataan suikaleiksi monista eri ruhonosista. Jos lopputulos on joskus ollut kuiva tai sitkeä, kannattaa painaa mieleen suikaleiden...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste