• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Pekonilla ja sienillä lisää makua possunfileeseen

Pekonilla ja sienillä lisää makua possunfileeseen

HK Koekeittiö
2.10.2013

 Porsaan ulkofilee täytetään kauden sienillä, aromikkaalla pekonilla ja paistetaan meheväksi uunissa.

Sienisesonki on nyt hulppeimmillaan ja jatkuu suppilovahveroiden osalta vielä pitkään. Sieniä kannattaa käyttää myös liharuokien lisukkeena, sillä sienten umami korostaa lihan omaa makua. Suomalaisten metsäsienien sesongin päättyessä voidaan vaihtaa viljeltyihin sieniin, joita on saatavilla ympäri vuoden. 

Possun filee saattaa helposti kuivahtaa jos sitä kypsentää liikaa ja liian kovassa lämpötilassa. Tämän vuoksi kannattaa muistaa, että mitä suurempi liha ja mitä kuumempi uuni, sitä enemmän lihan sisälämpötila nousee vielä kypsennyksen jälkeisen vetäytymisen aikana. Possun ulkofileessä tämä on n. 2-5 astetta. Sen vuoksi lihalämpömittarin voi säätää muutaman asteen alle tavoitelämpötilan.

Leikkaamalla possunfileen auki ja täyttämällä sen, saat siitä vieläkin mehukkaampaa. Koska filee itsessään on hyvin vähärasvaista, kannattaa täytteen raaka-aineiksi valita jotain vähän rasvaisempaa; esimerkiksi Amerikan Pekoni ja juusto tekevät possulle hyvää. 


Sieni-pekonitäytteinen porsaan ulkofilee

  • HK Viljapossun ulkofileepala (n.850g)
  • Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Täyte

  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekonia suikaloituna
  • n. 250 g sieniä pienennettynä (esim. tatti, kantarelli, suppilovahvero tai siitake)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • rouhittua mustapippuria
  • n. 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersilja, timjami, salvia)
  • paistin sidontanarua tai varrastikkuja

Paista pekonia pannulla kunnes se alkaa ruskistua. Lisää sipulikuutiot ja murskatut valkosipulit. Jatka paistamista kunnes sipulit alkavat pehmetä. Lisää joukkoon sienet ja sekoittele kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.

Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta pippurilla.

Poista fileestä kalvo ja leikkaa se pitkältä sivultaan auki terävällä veitsellä. Nuiji kevyesti, jotta saat fileestä tasaisen levyn.

Mausta liha suolalla ja pippurilla ja levitä täyte lihan päälle. Ripottele tuoreet yrtit täytteen päälle ja rullaa filee takaisin muotoonsa. Sido rulla paistinarulla tai sulje rullan saumat varrastikuilla.

Ruskista rulla pannulla ja työnnä lihalämpömittari rullan keskelle. Kypsennä 125 asteisessa uunissa 68 asteiseksi ja anna vetäytyä vähintään 15 min folioon käärittynä. Poista narut tai tikut ennen rullan leikkaamista.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Joulukinkun uudet vaatteet

Joulukinkun uudet vaatteet

Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun päällä, vaikka oikein tehtynä juuri kamara on kutkuttavan koukuttava lisä mehevälle possulle. Reilu parikiloinen HK...

Talven pimeyden valaisijat - padat ja paistit

Talven pimeyden valaisijat - padat ja paistit

Iltojen ollessa pimeitä ja ilman pysyessä pakkasen puolella voisi olla taas hyvä hetki kaivaa viltti sohvalle ja kynttilät kaapeista ja alkaa valmistamaan kunnon lämmittäviä pata- ja paisti-illallisia. Nopeasti tai hitaasti.

Pyhäinpäivän helpoimmat juhlapaistit

Pyhäinpäivän helpoimmat juhlapaistit

Moni pitää juhlapaistin onnistunutta valmistamista mutkikkaana toimenpiteenä, jossa vain niin kutsutut huippukokit voivat onnistua. Paistin kypsentäminen ei oikeasti ole sen kummempi toimenpide, kuin minkä tahansa muun uuniruoan. Yksinkertaisista asioista ei...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2024-2025

Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2024-2025

Maailman kovimman ja arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse d’Orin kausi 2024-2025 starttasi Suomen osalta kilpailijavalinnalla, kun kisapaikasta taisteli kaksi kovaa kokkia. Jo kaudella 2018-2019 samaisessa kilpailussa Suomea edustanut Ismo Sipeläinen sai vastaansa...

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste