• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Pekonilla ja sienillä lisää makua possunfileeseen

Pekonilla ja sienillä lisää makua possunfileeseen

2.10.2013

 Porsaan ulkofilee täytetään kauden sienillä, aromikkaalla pekonilla ja paistetaan meheväksi uunissa.

Sienisesonki on nyt hulppeimmillaan ja jatkuu suppilovahveroiden osalta vielä pitkään. Sieniä kannattaa käyttää myös liharuokien lisukkeena, sillä sienten umami korostaa lihan omaa makua. Suomalaisten metsäsienien sesongin päättyessä voidaan vaihtaa viljeltyihin sieniin, joita on saatavilla ympäri vuoden. 

Possun filee saattaa helposti kuivahtaa jos sitä kypsentää liikaa ja liian kovassa lämpötilassa. Tämän vuoksi kannattaa muistaa, että mitä suurempi liha ja mitä kuumempi uuni, sitä enemmän lihan sisälämpötila nousee vielä kypsennyksen jälkeisen vetäytymisen aikana. Possun ulkofileessä tämä on n. 2-5 astetta. Sen vuoksi lihalämpömittarin voi säätää muutaman asteen alle tavoitelämpötilan.

Leikkaamalla possunfileen auki ja täyttämällä sen, saat siitä vieläkin mehukkaampaa. Koska filee itsessään on hyvin vähärasvaista, kannattaa täytteen raaka-aineiksi valita jotain vähän rasvaisempaa; esimerkiksi Amerikan Pekoni ja juusto tekevät possulle hyvää. 


Sieni-pekonitäytteinen porsaan ulkofilee

  • HK Viljapossun ulkofileepala (n.850g)
  • Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Täyte

  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekonia suikaloituna
  • n. 250 g sieniä pienennettynä (esim. tatti, kantarelli, suppilovahvero tai siitake)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • rouhittua mustapippuria
  • n. 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersilja, timjami, salvia)
  • paistin sidontanarua tai varrastikkuja

Paista pekonia pannulla kunnes se alkaa ruskistua. Lisää sipulikuutiot ja murskatut valkosipulit. Jatka paistamista kunnes sipulit alkavat pehmetä. Lisää joukkoon sienet ja sekoittele kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.

Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta pippurilla.

Poista fileestä kalvo ja leikkaa se pitkältä sivultaan auki terävällä veitsellä. Nuiji kevyesti, jotta saat fileestä tasaisen levyn.

Mausta liha suolalla ja pippurilla ja levitä täyte lihan päälle. Ripottele tuoreet yrtit täytteen päälle ja rullaa filee takaisin muotoonsa. Sido rulla paistinarulla tai sulje rullan saumat varrastikuilla.

Ruskista rulla pannulla ja työnnä lihalämpömittari rullan keskelle. Kypsennä 125 asteisessa uunissa 68 asteiseksi ja anna vetäytyä vähintään 15 min folioon käärittynä. Poista narut tai tikut ennen rullan leikkaamista.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Joulukinkun uudet vaatteet

Joulukinkun uudet vaatteet

Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun päällä, vaikka oikein tehtynä juuri kamara on kutkuttavan koukuttava lisä mehevälle possulle. Reilu parikiloinen HK...

Talven pimeyden valaisijat - padat ja paistit

Talven pimeyden valaisijat - padat ja paistit

Iltojen ollessa pimeitä ja ilman pysyessä pakkasen puolella voisi olla taas hyvä hetki kaivaa viltti sohvalle ja kynttilät kaapeista ja alkaa valmistamaan kunnon lämmittäviä pata- ja paisti-illallisia. Nopeasti tai hitaasti.

Pyhäinpäivän helpoimmat juhlapaistit

Pyhäinpäivän helpoimmat juhlapaistit

Moni pitää juhlapaistin onnistunutta valmistamista mutkikkaana toimenpiteenä, jossa vain niin kutsutut huippukokit voivat onnistua. Paistin kypsentäminen ei oikeasti ole sen kummempi toimenpide, kuin minkä tahansa muun uuniruoan. Yksinkertaisista asioista ei...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste