Suolaisen ja makean sopuisa liitto
Pekoni tekee kaikesta vähän parempaa, jopa hillosta! Valmista itse makuhermoja kutkutteleva, suolaisenmakea pekonihillo, jonka käyttömahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana.
Oletko miettinyt miksi esimerkiksi juustot ja hedelmät maistuvat hyvältä yhdessä, tai vaikkapa suolatut pähkinät ja suklaa? Suolainen ja makea ovat vastamakuja jotka sopivat hyvin yhteen, sillä niiden maut tukevat toisiaan. Amerikkalaisten tapa tarjota perinteiset makeat pannukakut paistettujen kananmunien, rapsakan pekonin ja imelän vaahterasiirapin kera on myös kuuluisa esimerkki suolan ja sokerin välisestä leikistä.
Pekonin rasvaisuus ja savuinen aromi antavat vastamauille oman lisäsäväyksensä, ja tämän viikon vinkissäni eli pekonihillossa otetaankin pekonista kaikki irti. Pekonihillon voi yhdistää villisti eri ruokiin oman maun mukaan!
Pekonihillo
- 1 pkt (340 g) HK Amerikan Pekoni® Original suurpakkaus
- 1 sipuli ohuina suikaleina
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 rkl tummaa balsamicoetikkaa
- 7 dl mietoa ja vähäsuolaista kanalientä
- 1-2 rkl hunajaa
- 1 rkl voita
Leikkaa pekonit muutamaan sentin pätkiksi ja ruskista pannulla tai kattilassa rapeiksi. Nosta pekonit pois ja ruskista sipulisuikaleet pekonin rasvassa. Lisää sokeri ja anna hetki karamellisoitua samalla sekoitellen.
Laita pekonit takaisin ja lisää etikka sekä noin 3-4 dl kanalientä. Anna hautua hiljalleen noin 20-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos alkaa olla paksua.
Pidä huoli ettei hillo pääse palamaan pohjaan!
Lisää loput kanaliemestä ja aja hillo tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos takaisin pannuun tai kattilaan ja hauduta vielä, kunnes väri on tiilenpunainen ja paksuus siirappimainen. Sekoita joukkoon vielä hunaja ja anna hillon hieman jäähtyä ennen voin sekoittamista joukkoon. Jäähtyessään hillo saavuttaa lopullisen paksun rakenteensa.
Tarjoile huoneenlämpöisenä tuoreen vaalean leivän kanssa, tai kokeile aivan uusia makuyhdistelmiä, kuten jouluisia pekonitorttuja!