• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Äidille juhlapöytä koreaksi

Äidille juhlapöytä koreaksi

7.5.2014

Äitienpäivän kunniaksi on syytä pistää parasta pöytään! Poimin mainiosta lihakirjastamme äitienpäivään sopivan reseptin, joka taatusti saa veden kaikkien hyvien liharuokien ystävien kielille.

Chateaubriand valmistetaan naudan sisäfileen keskikohdasta ja pihvi on paksuudeltaan n.4cm.

 

Chateaubriand ja linnaperunat

600g naudan sisäfileen keskiosaa leikattuna neljäksi pihviksi

suolaa ja mustapippuria myllystä

3rkl voita

3rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia kuorittuna ja hienoksi pilkottuna

4dl punaviiniä

100g voita, kylmänä ja kuutioituna

2tl rakuunaa

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Lämmitä voi ja oliiviöljy pannulla. Kun rasva on vaaleanruskeaa ja kuplat hävinneet, laita liha pannulle 2–3 minuutiksi. Anna lihojen olla paikallaan. Käännä ja ruskista lihat toiseltakin puolelta keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Ota lopuksi väriä myös sivuille. Siirrä lihat uunipellille.

Laita uuniin ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen, 6–8 minuuttia mediumille ja10–15 minuuttia läpikypsälle.

Siirrä lihat folion sisälle vetäytymään 10 minuutiksi.

Tee sillä aikaa kastike: notkistele salotteja pannulle irronneissa nesteissä hetken aikaa, kaada päälle punaviini ja ota samalla pannuun jääneet maut talteen. Keitä viiniä kasaan, kunnes noin puolet on haihtunut. Ota pois levyltä ja vatkaa kylmät pienet voikuutiot kastikkeeseen, jolloin kastike saostuu paksummaksi. Mausta rakuunalla ja maista. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Käytä vielä kuumalla levyllä nopeasti samalla sekoittaen.

Tarjoa pihvit vinottain leikattuna punaviinikastikkeen ja linnaperunoiden kera.

Linnaperunat:

1kg perunoita

100g voita

1rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

suolaa ja mustapippuria myllystä

Leikkaa kaikista perunoista päät pois ja kuori veitsellä tynnyrin muotoisiksi. Lämmitä uuni 220-asteiseksi.

Sulata voi uuninkestävällä pannulla kuumaksi. Paista perunoita voissa noin 5 minuuttia. Nosta pannu uuniin ja kypsennä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Nosta pannu pois uunista, ripottele päälle persiljaa, mausta ja tarjoa heti.

 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Hemmottele äitiä hyvällä ruualla heti aamusta

Hemmottele äitiä hyvällä ruualla heti aamusta

Tulevana sunnuntaina äitejä muistetaan paitsi valmistamalla herkullinen äitienpäivälounas, myös hemmottelemalla sänkyyn tarjoillulla aamiaisella.

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste