Äidille juhlapöytä koreaksi
Äitienpäivän kunniaksi on syytä pistää parasta pöytään! Poimin mainiosta lihakirjastamme äitienpäivään sopivan reseptin, joka taatusti saa veden kaikkien hyvien liharuokien ystävien kielille.
Chateaubriand valmistetaan naudan sisäfileen keskikohdasta ja pihvi on paksuudeltaan n.4cm.
Chateaubriand ja linnaperunat
600g naudan sisäfileen keskiosaa leikattuna neljäksi pihviksi
suolaa ja mustapippuria myllystä
3rkl voita
3rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia kuorittuna ja hienoksi pilkottuna
4dl punaviiniä
100g voita, kylmänä ja kuutioituna
2tl rakuunaa
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Lämmitä voi ja oliiviöljy pannulla. Kun rasva on vaaleanruskeaa ja kuplat hävinneet, laita liha pannulle 2–3 minuutiksi. Anna lihojen olla paikallaan. Käännä ja ruskista lihat toiseltakin puolelta keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Ota lopuksi väriä myös sivuille. Siirrä lihat uunipellille.
Laita uuniin ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen, 6–8 minuuttia mediumille ja10–15 minuuttia läpikypsälle.
Siirrä lihat folion sisälle vetäytymään 10 minuutiksi.
Tee sillä aikaa kastike: notkistele salotteja pannulle irronneissa nesteissä hetken aikaa, kaada päälle punaviini ja ota samalla pannuun jääneet maut talteen. Keitä viiniä kasaan, kunnes noin puolet on haihtunut. Ota pois levyltä ja vatkaa kylmät pienet voikuutiot kastikkeeseen, jolloin kastike saostuu paksummaksi. Mausta rakuunalla ja maista. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Käytä vielä kuumalla levyllä nopeasti samalla sekoittaen.
Tarjoa pihvit vinottain leikattuna punaviinikastikkeen ja linnaperunoiden kera.
Linnaperunat:
1kg perunoita
100g voita
1rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
Leikkaa kaikista perunoista päät pois ja kuori veitsellä tynnyrin muotoisiksi. Lämmitä uuni 220-asteiseksi.
Sulata voi uuninkestävällä pannulla kuumaksi. Paista perunoita voissa noin 5 minuuttia. Nosta pannu uuniin ja kypsennä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Nosta pannu pois uunista, ripottele päälle persiljaa, mausta ja tarjoa heti.