• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Helpot herkkupalat vuodenvaihteeseen

Helpot herkkupalat vuodenvaihteeseen

29.12.2014

Uusivuosi ja siihen liittyvät juhlinnat ovat pian taas käsillä. Sormin syötävät, pienet ja suolaiset makupalat ovat mitä parhaimpia tarjottavia kyläileville ystäville.

Tarjottavien ei tarvitse olla kovin monimutkaisia, sillä ihan muutamallakin raaka-aineella saat loihdittua vedet kielelle herauttavia herkkuja naposteltavaksi ja kuplajuoman kaveriksi.

Näiden vinkkien myötä haluan toivottaa kaikille hyvän ruuan ystäville ilosta ja maistuvaa vuodenvaihdetta sekä lihaisaa vuotta 2015!

Pulled Pasteijat

  • 2 pkt (1 kg) valmiita voitaikinalevyjä
  • 330 g valmista pulled porkia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • kananmunankeltuainen voiteluun

Sekoita keskenään pulled pork, tuorejuusto ja ruohosipuli. Laita jokaisen taikinalevyn päälle reilu nokare täytettä ja nipistä reunat tiukasti kiinni. Voitele pasteijoiden pinta vatkatulla keltuaisella ja paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

 Palermonpossua ja melonikreemiä

  • 1 pkt (100 g) HK Ohuen ohut Kylmäsavustettu Palermonpossu
  • ½ cantaloupemeloni
  • 1 rasia Philadelphia-tuorejuustoa


Kuori meloni ja poista siemenet. Hienonna meloni sauvasekoittimella soseeksi ja laita siivilään valumaan. Ota mehu talteen.

Painele Palermonpossuviipaleet pieniin uuninkestäviin muotteihin, esimerkiksi tartalettivuokiin, pieniin muffinssivuokiin tai vaikkapa snapsilaseihin. Kuivata viipaleita 125 asteisessa uunissa 20-30 min, jolloin ne kuivuvat pieniksi kupeiksi. Irrota kupit muoteista varoen ja anna jäähtyä.

Sekoita valutettu melonisose tuorejuuston kanssa ja ohenna tarvittaessa melonista valutetulla mehulla. Laita massa pursotinpussiin ja pursota sitä kuppeihin. Koristele vielä esimerkiksi rouhitulla mustapippurilla, ohuilla chiliviipaleilla tai yrteillä.

 

 Pikkuprinssin Corndogit

1 kg HK Pikkuprinssi® nakkeja
hammastikkuja
2 l rypsiöljyä friteeraukseen

Friteeraustaikina
2 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vissyä

Vatkaa kaikki taikinan ainekset keskenään ja annan taikinan turvota puolisen tuntia. Kuumenna öljy 180 °C. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria, jotta voit paremmin kontrolloida öljyn lämpötilaa. Työnnä hammastikku jokaisen Pikkuprinssin sisään ja pyörittele nakit taikinassa muutama kerrallaan, tikusta kiinni pitäen. Friteeraa Pikkuprinssejä n.1min, kunnes pinta on ruskea. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään. Tarjoile sinapin, ketsupin tai dipin kera.

Muistathan käsitellä kuumaa öljyä varoen!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden juhlinta ja burgerit sopivat yhteen kuin kesä ja makkarat. Monella on oma luottoburgerinsa, johon turvautua hädän hetkellä, mutta mikäli pää lyö tyhjää, niin kokosimme yhteen neljä omaa suosikkiamme. Mielihalut...

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Tämän(kin) vuoden hittiruoka joulupöydässä on joulukinkku! Hannu Karpoa lainatakseni – ”Kenelle tuli yllätyksenä? Minulle ei”. Ja vastoin jokavuotista median kinkkuhysteriointia, kinkut tuskin loppuvat tänäkään vuonna kaupoista. Useammassa taloudessa siitä riittää...

Vuodenvaihteen selviytymispakkaus

Vuodenvaihteen selviytymispakkaus

Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Nakit kuuluvat uudenvuoden juhlitaan vähän samalla tavalla kuin kinkku kuuluu joulupöytään. Eikä mikään toisaalta olekaan parempaa, kuin kattilallinen höyrytettyjä Aitonakkeja kera jättituubillisen sinappia. No on...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste