Kaalikääryleet - sesonkiherkku vailla vertaa

Tähän aikaan vuodesta saa vielä mehevää kesäsadon kaalia, joten tätä edullista raaka-ainetta kannattaa nyt hyödyntää ruuanlaitossa. Kaalikääryleet ovat yksi tunnetuimmista ja suosituimmista kaaliherkuista.

 Kaalikääryleiden täytteessä voi helposti soveltaa omia makumieltymyksiään. Useimmiten täytteessä käytetään keitettyä riisiä tai ohraa sekä jauhelihaa. Myös sienet antavat kääryleille reilusti sesonginomaista makua. Alla olevassa reseptissä terästän kääryleitä paistetulla pekonilla, jonka keitän risotoksi italialaisesta risottoriisistä ja kanaliemestä. Risottoriisi on helposti puuroutuvaa, joten se sopii tavallisen puuroriisin tapaan kaalikääryleiden täyttämiseen. Jauhelihan voi reseptistä poiketen halutessaan ruskistaa ennen täytteeseen sekoittamista, jolloin täytteestä tulee irtonaisempaa ja enemmän murumaista.

Kaaliksi sopii niin valko- kuin savoijinkaalikin, joista jälkimmäinen tunnetaan myös nimellä kurttukaali. Savoijinkaali on valkokaaliin verrattuna ohutlehtisempää, maultaan miedompaa ja pähkinäisempää sekä ulkonäöltään näyttävämpää.


Reseptit