Karjalanpaisti - Näin Mummo sen tekisi

Karjalanpaisti on perinneruokien ehdoton klassikko, eikä sen valmistaminen vaadi kovin merkillisiä kikkoja. Aikaa karjalanpaistin valmistamiseen tosin kannattaa varata reilusti, sillä täydellinen paisti muhii uunissa useamman tunnin. Raaka-aineiden määrä on suorastaan minimalistinen; liha, sipuli, vesi, suola ja mustapippurit ovat karjalanpaistin varsinaiset ainekset, mutta esimerkiksi parilla laakerinlehdellä saat mukavasti lisämakua.

Lihaksi käyvät porsaan-, naudan- ja lampaanlihat, luullisena tai luuttomana. Helpoimmalla pääset käyttämällä valmiiksi kuutioiksi leikattuja karjalanpaistilihoja, mutta voit myös leikata lihan itse, joko ennen tai jälkeen kypsennyksen. Lihat voi ruskistaa paistinpannulla, mutta huomattavasti vähemmällä vaivalla ja käryllä pääset, kun paahdat lihat kuumassa uunissa. Uunin lämpötila saa paahtamisen ajan olla niin kuuma kuin mitä säädöistä irtoaa, mutta hauduttaminen tapahtuu miedossa, n.80-100° C lämmössä.

Eli ainekset pataan ja odottelemaan!