• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Nälkäisen kisaeväs

Nälkäisen kisaeväs

HK Koekeittiö
6.2.2014

Nyt kun Sotshin olympialaiset on vihdoin saatu polkaistua käyntiin, on aika alkaa suunnitella helppoja ja maistuvia kisaeväitä kotikatsomoihin. Tuhti ja tarmokas kuorrutettu uunileipä sopii tähänkin tarkoitukseen varsin mainiosti, ja sen valmistaminen ei vaadi juurikaan aikaa tai vaivaa.

Leipään saa paljon lisämakua, kun viipaleet kastaa nopeasti munamaidossa ja paistaa pannulla valkosipulin ja timjamin ryydittämässä voissa. Päälle reilut siivut lenkkiä, sinappisilmat sekä kuorrute, ja leivät ovat valmiita kuumaan uuniin.

paahtoleipä.jpg

Sotshin uunileipä Rypsiporsas® Lenkistä

Kuorrute:

3dl juustoraastetta, esimerkiksi Emmental

2 kananmunaa

2rkl smetanaa

3rkl venäläistä suolakurkkua pieninä kuutioina

1 tomaatin malto-osa pieninä kuutioina

mustapippuria myllystä

lehtipersiljaa leikattuna

½ HK Rypsiporsas® lenkki

sinappia

100g sinihomejuustoa 

 

4 isoa viipaletta vaaleaa leipää

1 kananmuna

3dl kevytmaitoa

rypsiöljyä ja nokare voita

1 valkosipulinkynsi rikottuna

muutama timjaminoksa

 

Sekoita kulhossa kaikki kuorrutteen ainekset lenkkiä, sinappia ja sinihomejuustoa lukuun ottamatta.

Tee munamaito leipien paistamista varten. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja vatkaa joukkoon maito. Sulata pannussa voi ja lisää rypsiöljy. Laita valkosipuli ja timjami pannulle ja pyörittele hetki. Kasta leipäviipaleet nopeasti munamaidossa ja paista viipaleet pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. 

Kuori lenkki ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele lenkkiviipaleet paistettujen leipien päälle ja pursota päälle sinappia. Laita leipien keskelle palat sinihomejuustoa ja peitä leivät vielä kuorrutteella. Paista 225°C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrute on sulanut ja ruskistunut. Nauti raikkaan salaatin kera.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Viikonlopun leipäbaari Helsingin Kauppiaiden tapaan

Viikonlopun leipäbaari Helsingin Kauppiaiden tapaan

Helsingin Kauppiaiden Leipäbaarin ajatus on yksinkertainen – osta pari erilaista leipää, valmista simppeleitä täytteitä leiville, hanki parhaat suomalaisesta lihasta rakkaudella valmistetut leikkeleet ja kutsu ystävät ja perhe koolle. Sen kummempia...

Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

On perjantai iltapäivä ja mieli tekee hillittömästi oikein kunnon jenkkihenkistä brisket sandwichiä. Noh, tuumasta toimeen. Lihatiskiltä naudanrintaa kainaloon, olut kylmenemään ja homma käyntiin. Ihan ensimmäiseksi rinta pitäisi suolata noin seitsemän...

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Uuden vuoden vastaanottajaiset ovat ainakin omassa taloudessa vuoden retein juhla, joten eväänkin tulee olla poikkeuksellisen maistuvaa.

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste