Nälkäisen kisaeväs
Nyt kun Sotshin olympialaiset on vihdoin saatu polkaistua käyntiin, on aika alkaa suunnitella helppoja ja maistuvia kisaeväitä kotikatsomoihin. Tuhti ja tarmokas kuorrutettu uunileipä sopii tähänkin tarkoitukseen varsin mainiosti, ja sen valmistaminen ei vaadi juurikaan aikaa tai vaivaa.
Leipään saa paljon lisämakua, kun viipaleet kastaa nopeasti munamaidossa ja paistaa pannulla valkosipulin ja timjamin ryydittämässä voissa. Päälle reilut siivut lenkkiä, sinappisilmat sekä kuorrute, ja leivät ovat valmiita kuumaan uuniin.
Sotshin uunileipä Rypsiporsas® Lenkistä
Kuorrute:
3dl juustoraastetta, esimerkiksi Emmental
2 kananmunaa
2rkl smetanaa
3rkl venäläistä suolakurkkua pieninä kuutioina
1 tomaatin malto-osa pieninä kuutioina
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa leikattuna
½ HK Rypsiporsas® lenkki
sinappia
100g sinihomejuustoa
4 isoa viipaletta vaaleaa leipää
1 kananmuna
3dl kevytmaitoa
rypsiöljyä ja nokare voita
1 valkosipulinkynsi rikottuna
muutama timjaminoksa
Sekoita kulhossa kaikki kuorrutteen ainekset lenkkiä, sinappia ja sinihomejuustoa lukuun ottamatta.
Tee munamaito leipien paistamista varten. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja vatkaa joukkoon maito. Sulata pannussa voi ja lisää rypsiöljy. Laita valkosipuli ja timjami pannulle ja pyörittele hetki. Kasta leipäviipaleet nopeasti munamaidossa ja paista viipaleet pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Kuori lenkki ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele lenkkiviipaleet paistettujen leipien päälle ja pursota päälle sinappia. Laita leipien keskelle palat sinihomejuustoa ja peitä leivät vielä kuorrutteella. Paista 225°C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrute on sulanut ja ruskistunut. Nauti raikkaan salaatin kera.