• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Nälkäisen kisaeväs

Nälkäisen kisaeväs

6.2.2014

Nyt kun Sotshin olympialaiset on vihdoin saatu polkaistua käyntiin, on aika alkaa suunnitella helppoja ja maistuvia kisaeväitä kotikatsomoihin. Tuhti ja tarmokas kuorrutettu uunileipä sopii tähänkin tarkoitukseen varsin mainiosti, ja sen valmistaminen ei vaadi juurikaan aikaa tai vaivaa.

Leipään saa paljon lisämakua, kun viipaleet kastaa nopeasti munamaidossa ja paistaa pannulla valkosipulin ja timjamin ryydittämässä voissa. Päälle reilut siivut lenkkiä, sinappisilmat sekä kuorrute, ja leivät ovat valmiita kuumaan uuniin.

Sotshin uunileipä Rypsiporsas® Lenkistä

Kuorrute:

3dl juustoraastetta, esimerkiksi Emmental

2 kananmunaa

2rkl smetanaa

3rkl venäläistä suolakurkkua pieninä kuutioina

1 tomaatin malto-osa pieninä kuutioina

mustapippuria myllystä

lehtipersiljaa leikattuna

½ HK Rypsiporsas® lenkki

sinappia

100g sinihomejuustoa 

 

4 isoa viipaletta vaaleaa leipää

1 kananmuna

3dl kevytmaitoa

rypsiöljyä ja nokare voita

1 valkosipulinkynsi rikottuna

muutama timjaminoksa

Sekoita kulhossa kaikki kuorrutteen ainekset lenkkiä, sinappia ja sinihomejuustoa lukuun ottamatta.

Tee munamaito leipien paistamista varten. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja vatkaa joukkoon maito. Sulata pannussa voi ja lisää rypsiöljy. Laita valkosipuli ja timjami pannulle ja pyörittele hetki. Kasta leipäviipaleet nopeasti munamaidossa ja paista viipaleet pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. 

Kuori lenkki ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele lenkkiviipaleet paistettujen leipien päälle ja pursota päälle sinappia. Laita leipien keskelle palat sinihomejuustoa ja peitä leivät vielä kuorrutteella. Paista 225°C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrute on sulanut ja ruskistunut. Nauti raikkaan salaatin kera.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

On perjantai iltapäivä ja mieli tekee hillittömästi oikein kunnon jenkkihenkistä brisket sandwichiä. Noh, tuumasta toimeen. Lihatiskiltä naudanrintaa kainaloon, olut kylmenemään ja homma käyntiin. Ihan ensimmäiseksi rinta pitäisi suolata noin seitsemän...

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Uuden vuoden vastaanottajaiset ovat ainakin omassa taloudessa vuoden retein juhla, joten eväänkin tulee olla poikkeuksellisen maistuvaa.

Juhlakauden parhaat voileipäkakut

Juhlakauden parhaat voileipäkakut

Voileipäkakun voi valmistaa lukemattomilla eri tavoilla ja raaka-aineilla. Varmasti perinteisin täyte on palvikinkkutahna, mutta esimerkiksi maksapasteija on helppo ja hyvin maistuva vaihtoehto leipäkerrosten väliin. Kakun kuorrutteen ulkonäköön saat lisää näyttävyyttä...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste