Pulled Quesadilla

Lihakoulun blogin syyskuinen pulled pork –postaus sai osakseen paljon kiinnostusta, kommentteja ja kysymyksiä. Osa saamistani kysymyksistä on koskenut pulled porkin eli nyhtöpossun käyttöä, eli mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Yksi varsin maistuva tapa on tehdä quesadilloja, eli täyttää tortillaletut pulled porkilla ja cheddarilla sekä paistaa pannulla niihin vielä rapean ruskea pinta.
Liha ja juusto ovat sellaisenaan varsin tuhti yhdistelmä, joten niiden kumppanina maistuvatkin kirpeät inkiväärikurkut.
Pulled Pork –Quesadillat neljälle
- 8 kpl tortillalettuja
- 600 g valmista pulled porkia
- 200 g kypsytettyä cheddarjuustoa raastettuna
- rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Ripottele puolet juustosta neljälle tortillaletulle ja annostele liha tasaisesti juuston päälle. Ripottele loput juustosta lihan päälle ja paina toiset tortillaletut päällimmäiseksi. Paista pannulla 1-2 minuuttia per puoli, niin että juusto sulaa ja liha kuumenee. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja tarjoa inkiväärikurkkujen kera.
Inkiväärikurkut
- 1 tuorekurkku
- ½ dl riisiviinietikkaa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- pala inkivääriä raastettuna
- pala punaista chiliä pieneksi kuutioituna
- hieman tuoretta korianteria hienonnettuna
Sekoita keskenään etikka, suola, sokeri, inkivääri ja chili. Kuori kurkku, leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi ja sekoita viipaleet liemeen. Anna maustua 15 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi liemi pois ja sekoita korianteri joukkoon.