• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Pulled Quesadilla

Pulled Quesadilla

HK Koekeittiö
20.2.2014

Lihakoulun blogin syyskuinen pulled pork –postaus sai osakseen paljon kiinnostusta, kommentteja ja kysymyksiä. Osa saamistani kysymyksistä on koskenut pulled porkin eli nyhtöpossun käyttöä, eli mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Yksi varsin maistuva tapa on tehdä quesadilloja, eli täyttää tortillaletut pulled porkilla ja cheddarilla sekä paistaa pannulla niihin vielä rapean ruskea pinta.

Liha ja juusto ovat sellaisenaan varsin tuhti yhdistelmä, joten niiden kumppanina maistuvatkin kirpeät inkiväärikurkut.

Pulled Pork –Quesadillat neljälle

  • 8 kpl tortillalettuja
  • 600 g valmista pulled porkia
  • 200 g kypsytettyä cheddarjuustoa raastettuna
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Ripottele puolet juustosta neljälle tortillaletulle ja annostele liha tasaisesti juuston päälle. Ripottele loput juustosta lihan päälle ja paina toiset tortillaletut päällimmäiseksi. Paista pannulla 1-2 minuuttia per puoli, niin että juusto sulaa ja liha kuumenee. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja tarjoa inkiväärikurkkujen kera.


Inkiväärikurkut

  • 1 tuorekurkku
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • pala inkivääriä raastettuna
  • pala punaista chiliä pieneksi kuutioituna
  • hieman tuoretta korianteria hienonnettuna

Sekoita keskenään etikka, suola, sokeri, inkivääri ja chili. Kuori kurkku, leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi ja sekoita viipaleet liemeen. Anna maustua 15 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi liemi pois ja sekoita korianteri joukkoon.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Yksi lihis, kiitos. - Tuleeko kaikki mausteet?

Yksi lihis, kiitos. - Tuleeko kaikki mausteet?

Lihis, vety, möttönen, atomi, riihimäkeläinen – rakkaalla lapsella on monta nimeä ja versiota. Tuhti lihapiirakka kuuluu jokaisen itseään arvostavan nakkikioskin perusvalikoimaan, ja moni onkin hankkiutunut eroon riipivästä yönälästään juuri lihiksellä.

Kuumin retroruoka on nyt jauhelihapiirakka

Kuumin retroruoka on nyt jauhelihapiirakka

Jauheliha on nyt kuumaa kamaa. Se on hetkessä noussut halvan opiskelijaruuan maineesta kiinnostavaksi ja uutis- ja ruokakirjakynnyksen ylittäväksi herkuksi. Yksi klassinen, jopa mummolaruokien kategoriaan yltävä jauhelihaherkku on pellillä paistettava jauhelihapiirakka.

Quiche - täydellinen tarjottava valmistujaisjuhliin

Quiche - täydellinen tarjottava valmistujaisjuhliin

Tämän kevään valmistujaisjuhlat ovat ovella, ja monet varmasti miettivät kuumeisesti kahvipöydän tarjottavia. Suolaisten tarjottavien puolelta juustoinen kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine on klassikko ja hyvin helppo valmistaa. Raaka-aineista löytyy mm. kermaa,...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste