• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Sunnuntain possupaisti

Sunnuntain possupaisti

16.10.2014

Kyselimme HK:n Facebook-sivulla toiveita ja ehdotuksia tuleviin ruokavideoihimme. Kommentteja tuli ihan kiitettävästi, ja monessa toistui toive saada vinkkejä ja reseptejä pitkää kypsennystä vaativista lihoista, kuten potkasta, häränhännästä, kyljestä jne. Monien ravintoloiden ruokalistoilla nämä ovat ihan arkipäivää, mutta kauppojen hyllyille ne tekevät vasta tuloaan. Nyt kotikokkien ruokapöytiin on tarjolla naudan, kuvetta, rintaa ja jopa poskilihaa.

Lähden näiden slow food –lihojen kanssa nyt aluksi liikkeelle porsaan kulmapaistista, joka ei irrallaan ole ehkä se kaikista yleisin paisti. Moni on sitä varmasti kuitenkin syönyt osana joulukinkkua. Kulmapaisti on muodoltaan kauniin pyöreä ja se pysyy hyvin muodossaan kypsentämisen aikana. Suuren sidekudospitoisuutensa vuoksi se vaatii kuitenkin pitkän kypsennysajan. Liha on myös hyvin vähärasvaista, joten sille suositeltava kypsennystapa on liemessä hauduttaminen. Näin paisti ei pääse kypsentämisen aikana kuivumaan.

Tässä uunipaistireseptissä on ideana kypsentää kaikki aterian ainekset samaan aikaan samassa padassa. Kypsymisen aikana paisti antaa liemeen hyvää makua, jota juurekset imevät itseensä. Kun kypsennyslämpötila on riittävän alhainen, juurekset pysyvät ehjinä, vaikka kypsyvätkin täysin pehmeiksi. Myös itse paisti on uunista tullessaan ylikypsää ja haarukkamureaa.

Vaikka tämä uuniruoka viekin aikaa, niin tämän helpommaksi ruuanlaitto tuskin voi tulla! Nosta siis vain valmis pata pöytään ja vastaanota vieraittesi ylistykset. Jo pelkkä padassa oleva liemi on sen verran herkullista, että kannattaa varata pöytään myös reilusti leipää…

Sunnuntain possupaisti

  • 1 kpl (n.1 kg) HK Rypsiporsas® kulmapaisti, maustamaton
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 kg perunaa
  • 6 porkkanaa isoina paloina
  • 3 sipulia lohkoina
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 4 kpl laakerinlehtiä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • vettä

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Näin se kypsyy nopeammin ja tasaisemmin. Kuivaa paistin pinta talouspaperilla, kuumenna rypsiöljy pannulla ja ruskista paistiin kauniin ruskea pinta. Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Laita paisti isoon uunipataan, lisää kokonaiset perunat, pilkotut porkkanat, sipulit ja halkaistu valkosipuli. Lisää suola ja mausteet. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi ja kaada pataan vettä niin että kaikki ainekset peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 120 asteisessa uunissa noin 4 tuntia.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Lämmittävät lihapadat

Lämmittävät lihapadat

Nyt kun lämpötila pyrkii ainakin osassa Suomea pysyttelemään vielä pakkasen puolella, on aika kaivaa esiin uskolliset valurautapadat kaapin perältä ja parhaimmat patareseptit HK Lihakoulun reseptiarkistosta.

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Mitä oikeaan karjalanpaistiin kuuluu? Entä saako sen reseptiin kajota? Suuria kysymyksiä, jotka lähes poikkeuksetta herättävät tunteita. Mitä vähemmän ruuassa on raaka-aineita, sen vakavamman asian äärellä ollaan.

Stroganoff täyttää vatsat ja lämmittää mielet

Stroganoff täyttää vatsat ja lämmittää mielet

Stroganoff (eli Stroganov) valmistetaan perinteisesti naudanlihasta, mutta siitä on olemassa myös esimerkiksi possu-, makkara- ja jopa kasvisversioita. Keskitytään tällä kertaa kuitenkin siihen olennaisimpaan.

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste