• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Sunnuntaina isä ansaitsee vain parasta

Sunnuntaina isä ansaitsee vain parasta

7.11.2014

Isät ovat tulevan sunnuntain keskipisteenä ja hemmottelun kohteena. Rapeaksi paistetut porsaankyljykset ovat takuuvarmoja, kun tehdään nappivalintaa isänpäivän lounaalle. 

Tämä mainiosta Lihakirjastamme poimittu kyljysresepti on yksinkertainen mutta todella herkullinen. Leivityksellä saat kyljyksiin paitsi lisää ruokaisuutta, myös todella rapean pinnan. Lisukkeena maistuu piparjuurella terästetty perunamuusi.

 

Paneroituja porsaankyljyksiä ja karamellisoitua omenaa neljälle

 4 porsaankyljystä

suolaa ja mustapippuria myllystä

1½ dl korppujauhoja

paprikajauhetta

4 kananmunaa

2½ dl ranskankermaa

2 dl vehnäjauhoja

2 omenaa

voita paistamiseen

1 tl sokeria

vesikrassia koristeluun

Nuiji kyljykset ohuemmiksi. Leikkaa kyljyksien rasvapintaan viiltoja niin,etteivät ne paistaessa käpristy kasaan.Mausta kyljykset suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita korppujauhoihin vähän suolaa ja paprikajauhetta. Sekoita kananmuna ja crème fraîche. Dippaa kyljykset yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa ja ravistele liiat pois. Dippaa sitten muna-crèmefraîche-seokseen ja lopuksi korppujauhoihin.

Paista kyljykset pannulla keskilämmöllä kypsiksi muutama minuutti kummaltakin puolelta. Pidä kyljykset lämpimänä uunissa miedolla lämmöllä.

Puolita omenat ja poista siemenet. Kuumenna voi pannussa vaahtoavaksi ja ripottele päälle sokeri. Lisää omenat leikkauspinta alaspäin pannulle ja paista kevyesti, kunnes ne ovat karamellisoituneet. Tarjoa kyljykset omenoiden ja perunamuusin kanssa.

Piparjuurella terästetty perunamuusi

  • 1 kg Puikulaperunaa
  • 200 g voita
  • 100 g tuoretta piparjuurta
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl maitoa

Mittaa voi kattilaan ja raasta joukkoon piparjuuri. Hauduta miedolla lämmöllä n.30min, kunnes piparjuuren maku on pehmentynyt.

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne nuijalla tai sähkövatkaimella. Sekoita suola ja piparjuurivoi joukkoon ja ohenna kuumalla maidolla.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Mun isi on kovempi syömään kuin sun isi!

Mun isi on kovempi syömään kuin sun isi!

Tällä viikolla juhlitaan isejä, noita pitkää päivää pakertavia perheen supersankareita. Ja mikä olisikaan parempi lahja isille, kuin aamun aloitus tukevalla aamiaisella. Puhumattakaan maistuvasta lounaasta ja päivän kruunaavasta herkullisesta illallisesta.

Eggs Benedict ja uppomunan salaisuus

Eggs Benedict ja uppomunan salaisuus

Mitä olisi isänpäivän aamu ilman kananmunia ja pekonia. Tällä kertaa isä nauttii aamiaiseksi rapean pekonin lisäksi uppomunia, joiden valmistus ei ole niin vaikeaa kuin ehkä luulet.

Liekeillä teet vaikutuksen

Liekeillä teet vaikutuksen

Isänpäivänä eli tulevana sunnuntaina monissa perheissä isää hemmotellaan herkkuruuilla, ja hyvin laitettu sisäfileepihvi mahtuu taatusti lähes kaikkien isien top kymppiin! Lisää juhlan tuntua ja näyttävyyttä hommaan saadaan, kun pihvit aateloidaan...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste