Sunnuntaina isä ansaitsee vain parasta

Isät ovat tulevan sunnuntain keskipisteenä ja hemmottelun kohteena. Rapeaksi paistetut porsaankyljykset ovat takuuvarmoja, kun tehdään nappivalintaa isänpäivän lounaalle. 

Tämä mainiosta Lihakirjastamme poimittu kyljysresepti on yksinkertainen mutta todella herkullinen. Leivityksellä saat kyljyksiin paitsi lisää ruokaisuutta, myös todella rapean pinnan. Lisukkeena maistuu piparjuurella terästetty perunamuusi.

 

Paneroituja porsaankyljyksiä ja karamellisoitua omenaa neljälle

 4 porsaankyljystä

suolaa ja mustapippuria myllystä

1½ dl korppujauhoja

paprikajauhetta

4 kananmunaa

2½ dl ranskankermaa

2 dl vehnäjauhoja

2 omenaa

voita paistamiseen

1 tl sokeria

vesikrassia koristeluun

Nuiji kyljykset ohuemmiksi. Leikkaa kyljyksien rasvapintaan viiltoja niin,etteivät ne paistaessa käpristy kasaan.Mausta kyljykset suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita korppujauhoihin vähän suolaa ja paprikajauhetta. Sekoita kananmuna ja crème fraîche. Dippaa kyljykset yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa ja ravistele liiat pois. Dippaa sitten muna-crèmefraîche-seokseen ja lopuksi korppujauhoihin.

Paista kyljykset pannulla keskilämmöllä kypsiksi muutama minuutti kummaltakin puolelta. Pidä kyljykset lämpimänä uunissa miedolla lämmöllä.

Puolita omenat ja poista siemenet. Kuumenna voi pannussa vaahtoavaksi ja ripottele päälle sokeri. Lisää omenat leikkauspinta alaspäin pannulle ja paista kevyesti, kunnes ne ovat karamellisoituneet. Tarjoa kyljykset omenoiden ja perunamuusin kanssa.

Piparjuurella terästetty perunamuusi

  • 1 kg Puikulaperunaa
  • 200 g voita
  • 100 g tuoretta piparjuurta
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl maitoa

Mittaa voi kattilaan ja raasta joukkoon piparjuuri. Hauduta miedolla lämmöllä n.30min, kunnes piparjuuren maku on pehmentynyt.

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne nuijalla tai sähkövatkaimella. Sekoita suola ja piparjuurivoi joukkoon ja ohenna kuumalla maidolla.