Sushin ei aina tarvitse olla kalaa ja äyriäisiä

Sushi yhdistetään perinteisesti mereneläviin ja kasviksiin, mutta mikään ei estä rullailemasta näitä herkkuja lihasta. Trendiruoka pulled pork eli nyhtöpossu on varsin käyttökelpoinen liharaaka-aine sushiin, ja siitä onnistuvat hyvin niin maki- kuin uramaki-rullatkin.

pulledsushi.jpg

Sushin valmistaminen kotona on paljon helpompaa kuin luulisi, ja vappupäivän suolaiseksi herkuksi se on mitä mainioin! Maustamisessa kuljetaan ihan perinteisillä linjoilla, eli soijakastike, wasabi ja inkivääri käyvät hyvin myös pulled pork sushin kyytiläisiksi.

pulledsushi-9.jpg

Jos sushi ei ole oikein sinun juttusi, kannattaa kokeilla vietnamilaisia riisipaperirullia. Täytteeksi rulliin sopii pulled porkin lisäksi esimerkiksi ohueksi suikaloitu porkkana, kurkku, kevätsipuli, avokado ja erilaiset salaattiyrtit. Ruokaisuutta saat lisättyä keitetyillä nuudeleilla tai sushiriisillä.

pulledsushi-3.jpg

Riisipaperien annetaan ensin hetken aikaa kostua ja pehmetä kylmässä vedessä, jonka jälkeen täytteet asetellaan paperin keskelle ja koko komeus taitellaan tiiviiksi rullaksi.

pulledsushi-7.jpg

Makua antavaksi dipiksi kannattaa kokeilla vaikkapa seuraavaa:

1 limen mehu puristettuna

1 valkosipulinkynsi ohuina lastuina

2 rkl hunajaa

0,5 dl soijaa

pulledsushi-14.jpg

Riisipaperia löytyy esimerkiksi aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Reseptin pulled porkin valmistamiseen löydät sivuiltamme.

pulledsushi-11.jpg

Herkullista vappua!


Reseptit