• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Baijerilainen hapankaalipaistos

Baijerilainen hapankaalipaistos

HK Koekeittiö
1.2.2015

Baijerilainen hapankaalipaistos on seuraavien illanistujaisten takuuvarma hitti. Varoitus: tämä voi loppua kesken!

Olen jo useamman vuoden ajan käynyt musisoimassa Glendora-bändini kanssa erään tuttavaperheen vuotuisissa illanistujaisissa. Koska esiintymispalkkio hoidetaan aina vatsantäytteiden muodossa, on pöydässä luonnollisesti aina vain parasta tarjottavaa. Pikkutunneilla tarjottava yöpala toivottaa juhlaväen tervetulleeksi tuoksullaan jo alkuillasta, kun mahtavat aromit tulvivat uunista, porukoiden vielä odotellessa malttamattomina bändin kapuamista lauteille.

Kyseinen kielet mukanaan vievä hapankaalipaistos ei ole kaikista kiireisimmän kokin heiniä, sillä se saa hautua uunin lempeässä lämmössä useammankin tunnin. Odotus kuitenkin palkitaan, kun nälkäinen soittaja saa etuoikeuden upottaa ensimmäisenä lusikkansa rapsakaksi paistuneen pinnan läpi. Raaka-aineiltaan ja valmistustavaltaan hyvin yksinkertainen paistos mykistää herkullisuudellaan kerta toisensa jälkeen ja saa santsaamaan vielä kolmannenkin kerran, vaikka vatsa olisi vähintäänkin jo täysi.

Alkuperäisen reseptin mukaan paistoksen sielu on bratwursti, mutta HK Aito Nakki sopii tähän tarkoitukseen vähintäänkin yhtä hyvin. Raaka-aineiden lista on varsin lyhyt, ja kyytipojaksi riittää vastapaahdettu tuore leipä sekä raikas salaatti.

Baijerilainen hapankaali maistuu kellonajasta riippumatta, joten uskaltaisin väittää sen maistuvan monelle vielä juhlien jälkeisenä aamunakin…

 

Baijerilainen hapankaalipaistos

  • 420 g HK Aito Nakki
  • 800 g hapankaalia (esim. Rasilaisen)
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl väkevää sinappia
  • valkosipulia maun mukaan
  • mustapippuria myllystä

Leikkaa nakit paloiksi ja ruskista ne pannulla. Lisää loppuvaiheessa pannulle myös valkosipulit. Valuta hapankaalista pois ylimääräinen neste ja sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuokaan.

Hauduta paistosta 150 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Jos loppuvaiheessa pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla. Lisukkeena maistuu salaatti ja vastaleivottu leipä.

Mikäli haluat lukea lisää baijerilaisista klassikkoherkuista, hapankaalista, makkarasta ja oluesta, kurkkaa Hofbräuhaus-nimisestä oluttuvasta kertova blogipostauksemme.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Nakkimuki (ja lihapiirakka kahdella nakilla)

Nakkimuki (ja lihapiirakka kahdella nakilla)

On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävät pintansa ravintoloiden ruokalistoilla. Tässä blogisarjassa pureudumme tunnettujen suomalaisravintoloiden klassikkoannoksiin. Keskiössä ovat tietenkin laadukkaat liharuoat ja...

Vuodenvaihteen selviytymispakkaus

Vuodenvaihteen selviytymispakkaus

Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Nakit kuuluvat uudenvuoden juhlitaan vähän samalla tavalla kuin kinkku kuuluu joulupöytään. Eikä mikään toisaalta olekaan parempaa, kuin kattilallinen höyrytettyjä Aitonakkeja kera jättituubillisen sinappia. No on...

Halloween ja paluu menneisiin aikoihin

Halloween ja paluu menneisiin aikoihin

Jälleen on se aika vuodesta, kun kadut ja rappukäytävät täyttyvät mitä kummallisimmista otuksista ja hirviöistä. Nyt ei siis puhuta aamuyöllä kotiin palaavista juhlijoista vaan halloweenin keppostelijoista. Kuten kaikkina muinakin kunnon...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste