Chilipossu tykkää makeasta melonista…

…ja makea meloni tykkää voimakkaasta sinihomejuustosta. Chilillä maustetut Rypsiporsas® fileepihvit ovat grilliherkku sieltä nopeimmasta päästä ja suunniteltu erityisesti tulisieluisille grillaajille.

Tulisesti maustettu grilliliha kaipaa kaverikseen jotain raikasta ja makeaa. Vesimeloni on niitä molempia, mutta ei ole ehkä se kaikista tutuin grillilisuke. Meloni sopii kuitenkin erinomaisen hyvin grillattavaksi ja sen maku vain paranee grillin kuumassa syleilyssä. Runsaasti vettä sisältävien hedelmien ja marjojen grillaamisessa on kuitenkin syytä malttaa kuumentaa grilli ensin riittävän kuumaksi, sillä muuten lopputuloksena on vain löysä ja vetinen syötävä. Vesimeloni on lähes kokonaan vettä, joten se on melko hankala saada palamaan kuumimmassakaan grillissä. Ja hyvin kuuma grilli antaa melonille mahtavan paahteisen maun ja nätin pinnan.

Makea meloni maistuu grillattuna salaateissa ja jälkiruoissa tai ihan vain sellaisenaan hellepäivän nesteyttäjänä. Grillilihan lisukkeena vesimeloni yltää kuitenkin parhaimpanansa, kun sen aateloi jollain suolaisella ja voimakkaalla juustolla – kuten tässä reseptissä sinihomejuustolla. Myös feta ja halloumi ovat osuvia valintoja grillatun melonin ryydittäjäksi.

Paitsi että se on hyvää, se on myös todella helppoa! Vaikeimmat työvaiheet ovat olla leikkaamatta veitsellä sormeensa ja maltti grillin kuumentamisessa. Meloniviipale ei tarvitse kuin pienen kuivauksen talouspaperilla ja se on täysin valmis grillin hehkuun. Rypsiporsas® fileepihvit kannattaa grillata ensin, ja niiden vetäytyessä on melonien vuoro. Valmiit melonikiekot voi joko leikata lohkoiksi tai jokainen ruokailija voi louhia oman kiekkonsa lusikalla.

Ja harva voi olla tykkäämättä!


Reseptit