Gremolata-peruna - helppo ja herkullinen lisuke grillilihalle

Gremolata – eli sitruunan, valkosipulin ja persiljan muodostama trio – on helppo ja yksinkertainen tapa maustaa lihaa, kanaa tai kalaa. Lisäksi se sopii hyvin myös paahdettujen uusien perunoiden maustajaksi.

Grillikesän kuumetessa moni miettii, miten keksisi jotain helppoja mutta maistuvia lisukkeita tuhdin grillilihan seuraksi. Nyt kun uusien perunoiden sesonki on parhaimmillaan, kannattaa niitä hyödyntää ruuissa muutenkin kuin vain perinteisesti sillin ja voin kanssa nautittuna.

Gremolata – eli sitruunan, valkosipulin ja persiljan muodostama trio – on helppo ja yksinkertainen tapa maustaa lihaa, kanaa tai kalaa. Lisäksi se sopii hyvin myös paahdettujen uusien perunoiden maustajaksi. Hyvin pestyn sitruunan kuori raastetaan hienoksi, valkosipulinkynnet joko raastetaan tai hienonnetaan veitsellä yhdessä persiljan kanssa. Mausteen voi vielä kosteuttaa sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä, jolloin se tarttuu paremmin perunoiden pintaan ja öljy sitoo kaikki maut hyvin yhteen. Toimii muuten erinomaisen hyvin grillatun Viljaporsaan Flatbonen kanssa!

Perunoita ei välttämättä tarvitse paahtaa uunissa, vaan voit esimerkiksi käyttää edelliseltä päivältä jääneet kypsät perunat ja käyttää ne grillissä tai paistaa pilkottuna pannulla. Nopea pyöräytys gremolatan kanssa ja herkku on valmis.

Gremolataa voit hyvin tehdä vähän enemmän kerralla ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Pakastaminen kannattaa kuitenkin tehdä ennen sitruunamehun ja öljyn lisäämistä.


Reseptit