Halloween tulee, oletko valmis?

Onnistuneimmat halloween-herkut maistuvat ihan normaalilta ruualta, mutta hämäävät syöjäänsä hurjilla väreillään ja häiriintyneillä ulkomuodollaan.

Pyhäinpäivää on Suomessa yleensä vietetty varsin hartain menoin ja juhlavin eväin. Halloween, amerikkalainen tapa juhlistaa pyhäinpäivän aattoa, on kuitenkin viime vuosina tullut yhä suositummaksi meilläkin. Tuo noitien ja kummitusten ilta on erityisesti lasten juttu, sillä juhlamenoihin kuuluu kierrellä ovelta ovelle karkkeja ja muita herkkuja anellen. Ja saalis on yleensä varsin hyvä, kun vanhemmat mielellään välttyvät tyhjin käsin ovelta kääntyvien lasten kepposilta.

Halloween-tunnelmaan liittyy olennaisesti myös kekseliäät ja varsinkin lasten mielestä ulkonäöltään selkäpiitä karmivat syötävät. Klassisimpia näistä ovat varmasti nakkisormet ja silmämunakeitto, jotka nimistään huolimatta ovat ihan syötäviä ja valmistuvat ilman sen kummempaa verenvuodatusta. 

Yksi helppo tapa hämätä aisteja, on värjätä osa ruokien raaka-aineista elintarvikeväreillä. Esimerkiksi musta majoneesi, punainen hodarisämpylä tai vihreä pizzapohja ei ulkonäkönsä perusteella näytä kovin houkuttelevalta, mutta ei häviä makunsa puolesta värjäämättömälle. Elintarvikevärejä saa hyvin varustetuista marketeista, ja värivalikoima riittää vaikka mihin!

Hodaritaikinan on annettava kohota muhkeaksi.

Jos lähipäivinä ovellasi kysellään karkin ja kepposen väliltä, voisitkin tarjota sokerin sijaan pienen välipalan halloween-hodarin muodossa. Lasten ilmeet ovat varmasti ikimuistettavat, ja mikä parasta, säästyt takuulla kepposilta.


Reseptit