• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • HK:n mestarit kameran edessä, osa 2: Lihanleikkaajat tositoimissa

HK:n mestarit kameran edessä, osa 2: Lihanleikkaajat tositoimissa

HK Koekeittiö
2.3.2015

Lihanleikkaajat ovat työnsä ja hyvän ruoan ääressä HK:n toisessa uudessa mainosfilmissä. Aivan kuten savustaminen, myös lihanleikkaaminen on työtä, jossa osaavien ihmisten rooli on ehdottoman tärkeä. Mainoksessa esiintyvä Tomi on HK:n kokeneimpia lihanleikkaajia.

– Minä olen liha-alalla kolmannessa polvessa – sekä isoisä että isä olivat lihankasvattajia. Joten selvähän se on, että pienestä pitäen sitä on oppinut arvostamaan suomalaista ruokaa ja lihaa, Tomi kertoo.

– Kaikkein mukavinta tämä työ on silloin, kun näkee, että on tulossa uusi, hyvä tuote: hyvistä raaka-aineista oikein tehty ja muutenkin sellainen, että siitä voi olla ylpeä. Tärkeintä näissä hommissa on aina erinomainen laatu. Ruoan pitää olla puhdasta ja maistuvaa. Sellaista, että siitä tulee hyvä mieli ja olo, Tomi toteaa.

Lihanleikkaajat ovat mainio esimerkki ammattitaitoisista käsityöläisistä. Työn oppii vain tekemällä, ja kunnon työkalut ovat tärkeitä.

– Kyllähän tämän työn oppiminen on pitkä prosessi ja ainoa tapa oppia on harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Veitsi on tietysti tärkein työkalu, ja niitä onkin sitten useita erilaisia. Kahvamallit, pituus ja kaarevuus vaihtelevat, ja jokainen valitsee itselleen sopivimmat veitset. Itse pidän eniten melko lyhyistä veitsistä, mutta toisaalta esimerkiksi Amerikan Pekonia tehtäessä homma sujuu paremmin pitkällä veitsellä, Tomi opastaa.

Vaikka Tomin työpäivät kuluvat lihan ja ruoan parissa, intoa ruoanlaittoon riittää myös vapaa-ajalla.

– Totta kai ruoka on tärkeää. Ja toisaalta se on samalla yksi elämän pienistä iloista. Slow food on ollut aika paljon esillä, ja sehän on hieno tapa kokata. Meillä kotona tehdään usein lasten kanssa yhdessä ruokaa. Laitetaan ruoka uuniin kypsymään ja touhutaan kaikenlaista kivaa siinä odotellessa. Ja sitten tietysti syödään koko perheen voimin. Kivaahan se on – kyllähän tätä nykyä perheet voisivat syödä enemmänkin yhdessä, Tomi pohtii.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Kaikki ruhonosat käyttöön

Kaikki ruhonosat käyttöön

Kun eläin teurastetaan ja se päätyy ruuaksi, on tärkeää, että jokaiselle ruhonosalle löytyy sille sopiva käyttötarkoitus. Eläin ei ole pelkkää fileetä, ei, vaikka kuinka ihmiset haluaisivat syödä pelkästään sitä. Slow...

HK:n Lihakoulu-kiertue on startannut – jauhelihakansasta lihataitajiksi!

HK:n Lihakoulu-kiertue on startannut – jauhelihakansasta lihataitajiksi!

HK järjestää yhdessä K-Citymarket –ketjun kanssa valtakunnallisen Lihakoulun. Kevättalven aikana toteutamme 25 paikkakunnalla yli 30 koulutustilaisuutta, joissa opetamme perusasioita sekä porsaan- että naudanlihan käsittelystä ja valmistuksesta. Koulutusillan aikana selviää mm.

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste