• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Jotain uutta Sinisestä

Jotain uutta Sinisestä

22.1.2015

Mihin kaikkeen klassikkomakkara HK Sinistä voi käyttää, jos uunimakkara tai makkarakeitto alkavat kyllästyttää? Tässä muutama vinkki tämän perinneherkun tuunaamiseksi.

Sinistä ei juurikaan tarvitse esitellä. Makkara jota suomalaiset kantavat koteihinsa miljoonia kiloja vuosittain ja joka koukuttaa niin kylmänä kuin kuumana. Perinteisimpiä Sinisen reseptejä lienevät uunimakkara ja makkarakeitto, ja niistä löytyykin reseptejä joka lähtöön, simppelistä perusversiosta viimeisen päälle hifistelyyn.

Jos haluat kokeilla Sinisestä jotain vähän perinteistä poikkeavaa, suosittelen lämpimästi Sininen lenkki 50 –kirjasta löytyvää HK Sininen Wellingtonia. Resepti on Akseli Herlevin käsialaa, ja siinä Sininen pääsee naudanfileen asemaan rapean taikinakuoren sisälle.

HK Sininen Wellington

  • 1 kpl (580 g) HK Sininen Lenkki
  • 1 rkl voita
  • 1 rasia tuoreita herkkusieniä hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 pkt voitaikinaa
  • 12 viipaletta parmankinkkua
  • kananmunaa voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota voissa sienet, timjami ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä voitaikina työlaudalle ja kauli se ohueksi. Levitä taikinan päälle parmankinkkuviipaleet. Levitä kinkkuviipaleiden päälle ohuelti sienimassaa ja sen päälle kuorittu lenkin puolikas. Kääri taikina makkaran päälle ja sulje päät veteen kastetuin sormin. Toista sama toisen lenkin puolikkaan kanssa.

Laita kääröt leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin ja penslaa ne kananmunalla.

Paista uunissa kunnes voitaikina on kypsää ja rapeaa. Ota uunista ja leikkaa pötköt kahteen osaan. Tarjoile salaatin kanssa.

Muita kokeilemisen arvoisia makkaraherkkuja ovat esimerkiksi samaisesta Sinisen Lenkin juhlavuoden kirjasta löytyvät Henri Alénin ”Diplomat Bleu”, jossa Sininen ottaa tukea herneistä ja Hollandaise-kastikkeesta ja Marko Palovaaran Makkaraperunagalette. Molempiin löydät reseptin sivuiltamme.

 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Sinapilla vai ketsupilla?

Sinapilla vai ketsupilla?

Vuosi 1963 synnytti Suomeen useita legendoja. Kuningaskotka Matti Nykänen, Timo ”Juti” Jutila, voimamies Riku Kiri ja Popedan Costello Hautamäki ovat esimerkkejä tuon hienon vuoden tuotoksista. Ja totta kai, noiden legendojen...

Ihanat keitot kylmille keleille

Ihanat keitot kylmille keleille

Jostain syystä syksyn saapuessa ja ensimmäisten pakkasten nipistellessä nokan päätä alkaa monen mieli tehdä keittoruokia. Keitot on mielletty syksy- ja talviruoaksi jo mummojemme ja ukkiemme aikana. Kesäisin monelle on turha...

Suomalaisen ruoan dna

Suomalaisen ruoan dna

Sibelius, Tuntematon Sotilas, Kekkonen, ruisleipä sekä HK Sininen Lenkki®, Aitonakki™ , Amerikan Pekoni® ja Herkkumaksamakkara. Näistä klassikko raaka-aineista on suomalaisten dna rakennettu. Mutta kuinka klassikon maineeseen päästään?

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste