Leikkeleitä ruoanvalmistukseen?

Risoton makua antavina raaka-aineina voi käyttää melkeinpä mitä vain äyriäisistä leikkeleisiin ja herkkutateista mustikoihin.

Risotto on yksi italialaisten ruokien kulmakivistä. Kun perusrisoton valmistamisen taitaa, sen tuunaamisessa ja maustamisessa on vain taivas rajana. Risoton makua antavina raaka-aineina voi käyttää melkeinpä mitä vain äyriäisistä leikkeleisiin ja herkkutateista mustikoihin.

Sienet ovat loppukesän ja syksyn sesonkiherkku, ja niitä kannattaa käyttää myös risoton raaka-aineena. Monia sieniä, kuten herkku- ja siitakesieniä, on saatavilla tuoreena ympäri vuoden, joten sienirisoton valmistaminen ei ole pelkän sesongin varassa.

Risoton raaka-aineena käytetään usein myös lihaa, makkaraa tai muita lihavalmisteita. Lihaisat leikkeleet ovat helppo tapa lisätä risottoon makua ja ruokaisuutta. Suikaloidut leikkeleet kannattaa lisätä risottoon vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Näin ne eivät hajoa risottoa sekoitellessa ja niiden maku erottuu paremmin valmiissa risotossa. Leikkeleeksi sopii oikeastaan mikä tahansa – sama mitä tykkäät laittaa voileivänkin päälle. Itse pidän erityisesti Ohuen ohuiden Rosvofilee –leikkeleiden runsaan valkosipulisesta mausta ja lihaisan mureasta rakenteesta.


Reseptit