• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Leivo ystävänpäiväksi superhyviä sydänpiiraita!

Leivo ystävänpäiväksi superhyviä sydänpiiraita!

12.2.2015

Ystävänpäivä lähestyy ja jotain mieltä lämmittävää olisi taas keksittävä lähimmäisille…

Unohda tällä kertaa imelät suklaasydämet ja leivo jotain itse. Itse tehdyssä on aina enemmän ajatusta ja tunnetta, ja vastaanottajakin taatusti arvostaa enemmän itsetehtyä lahjaa. Pekoni-cheddarsydämet ovat vaivansa arvoiset, sillä rapsakan kuoren sisällä oleva muheva täyte vie kielen mennessään!

Pekoni-cheddarsydämet

Juustokastike:
½ dl voisulaa
½ dl vehnäjauhoja
5-6 dl kuumaa maitoa
250 g cheddarjuustoa
2 rkl valkoviinietikkaa

Kuumenna voi ja vehnäjauhot kattilassa ja anna hetki kypsyä koko ajan sekoitellen. Lisää vähitellen kuumaa maitoa koko ajan sekoitellen ja anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Lisää juusto pienissä erissä koko ajan sekoitellen ja anna kastikkeen vielä kiehahtaa.

Täyte

  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekonia
  • 400 g HK Sika-nauta jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • 1 sipuli pieninä kuutioina
  • 1 dl leikattua lehtipersiljaa

Suikaloi pekonit pieniksi ja paista pannulla rapeiksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle kuivumaan ja ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon paprika- ja sipulikuutiot sekä valkosipulit. Jatka paistamista muutama minuutti ja sekoita joukkoon juustokastike.

Taikina

  • 4 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 6 rkl maissijauhoja
  • n.10dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 5 dl vettä
  • 5 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi sekä öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin tai yleiskoneella.

Kauli taikina tasaiseksi levyksi ja leikkaa siitä sydämenmuotoisia paloja esimerkiksi piparkakkumuotilla. Laita 2-3 rkl täytettä joka toisen sydämen päälle ja nosta toiset sydämet kansiksi. Paina saumat tiiviisti kiinni haarukalla. Voitele taskujen pinnat oliiviöljyllä ja paista 225 °C uunissa n. 10min.

Nämä ystävänhurmaajat eivät tarvitse kuin vähän raikasta salaattia kyytipojaksi.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste