• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Mainiot makkaramestat, osa 1: 101 makkaran Korvhuset

Mainiot makkaramestat, osa 1: 101 makkaran Korvhuset

6.7.2015

Maailman paras makkaravalikoima löytyy pieneltä huomaamattomalta Västra Kanalgatanilta Malmön keskustassa.

Kyltissä lukee Korvhuset ja kyllä, Korvhusetissa syödään vain ja ainoastaan makkaroita. Pizzan, pihvin tai lohileikkeen metsästäjät voivat jatkaa matkaansa saman tien eteenpäin. Korvhuset muistuttaa simppeliä amerikkalaista dineria. Ruutulaattalattia, nahkapäällysteiset tuolit, muutama pöytä. Vain jukeboxi puuttuu. Tiskin takana päivystää Korvhusetin perustaja ja omistaja Peter Johnson.

– Makkaramenussamme on 101 erilaista makkaraa. Tiskin listalle olemme nostaneet seitsemän varmaa vaihtoehtoa hätähousuille. Jos sinulla on aikaa, kehotan istumaan alas ja tutustumaan rauhassa makkaravalikoimaan. Tarjontaa löytyy Aasiasta Amerikkaan, Johnson opastaa.

Valinnan vaikeus

Hätäkös tässä. Alan plärätä maittain järjestettyä listaa. Pian makkarat vilisevät silmissä: ranskalaista andouilleta, espanjalaista pimentochorizoa, englantilaista Cumberlandin possumakkaraa, italialaista salsicciaa, saksalaista nürnberginmakkaraa, marokkolaista merquezia, ruotsalaista sydänmakkaraa… Turvaudun isännän apuun.

– Maassa maan tavalla, mennään ruotsalaisittain.

– Sitten valintasi on talon erikoismakkara ja isterband. Korvhusetin erikoismakkaran resepti tosin perustuu saksalaiseen, mutta sen makumaailma sopii ruotsalaiseen suuhun. Isterband taas on suussa sulava ryynejä, sian- ja naudanlihaa sekä sisäelimiä sisältävä ruotsalaisklassikko. Lisukkeiksi on tarjolla leipää, hapankaalia, perunamuusia tai perunasalaattia, selvittää Johnson.

Viittä minuuttia myöhemmin annokseni saapuu pöytään. Mukavasti etikkainen ja kermainen perunasalaatti täydentää makumatkaa.

Koko kansan herkku

Johnson on kotoisin Smoolannista, missä makkara on aina ollut arvossaan. 1990-luvulla Johnson muutti Malmöhön ja teki karmean havainnon: kaupungista ei löytänyt mistään kunnon makkaraa. Ainoa tapa korjata asia oli alkaa tehdä ja myydä makkaraa itse.

Johnsonin perhe perusti pienen makkarakeittiön, missä alettiin valmistaa viittä eri makkaralaatua. Lisäksi Johnson haarukoi läpi ruotsalaiset makkaranvalmistajat ja makkaroiden maahantuojat. Kun koossa oli 50 makoisaa makkaralaatua, Johnson avasi vuonna 2001 Korvhusetin ovet.

Makkaramestari esittelee erilaisia makkaroita

– Korvhuset muistuttaa amerikkalaista dineria, joka perustuu siihen, että kaikki on simppeliä ja hyvää. Makkara on koko kansan herkku Ruotsissa, joten asiakkaita on riittänyt mukavasti alusta alkaen. Toiminta on laajentunut, meillä on Malmössä kaksi ja Lundissa yksi Korvhuset. Tukholmaakin on harkittu, sanoo Johnson.

Kaikkea voi kokeilla

Korvhusetin koekeittiössä kehitetään jatkuvasti uusia makkarareseptejä, joista kymmenkunta päätyy vuosittain tuotantoon.

– Makkaraa on mukava valmistaa, sillä lähes kaikkea voi kokeilla. Oleellista hyvässä makkarassa on laadukkaan lihan lisäksi riittävä maustaminen. Turha arastelu johtaa tylsään lopputulokseen. Samoin makkara tarvitsee riittävästi rasvaa ollakseen maukasta. En pidä makkaransyöntiä epäterveellisenä. Pitää valita vain terveelliset lisukkeet makkaran kaveriksi, Johnson muistuttaa. Korvhusetin lista on Johnsonin tietojen mukaan maailman laajin.

– Olen kirjelmöinyt asiasta monta kertaa Guinnesille, mutta eivät ne ryökäleet ole suostuneet saapumaan paikalle todentamaan asiaa. Maailmanennätys on toistaiseksi epävirallinen, puhisee makkaramestari Johnson.

Korvhuset
Västra Kanalgatan 1, Malmö
Gyllenpalmsgatan 2, Malmö
Östra Mårtensgatan 2B, Lund

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

5 maistuvaa makkararuokaa arkeen ja juhlaan

5 maistuvaa makkararuokaa arkeen ja juhlaan

Makkara tuo elämän eliksiiri on maistunut kansallemme jo sukupolvien ajan ja maistuu eteenpäinkin. Parastahan makkarassa on (maun lisäksi tietenkin) sen monipuolisuus ruoanlaitossa. Makkaroita on monenlaisia savustetuista grillimakkaroista raakamakkaroihin ja monin...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Esivalmistelu on puoli ruokaa piknikkiä suunnitellessa. Pienellä vaivannäöllä ennakkoon säästyy itse piknikillä ollessa suuremmalta stressaamiselta ja voi keskittyä olennaiseen – eli syömiseen. Suurimman osan tarjottavista, jotka vaativat jonkinasteista valmistamista, pystyy...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste