• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Mainiot makkaramestat osa 3: Mestarikokin snagari

Mainiot makkaramestat osa 3: Mestarikokin snagari

17.7.2015

Åressa syödään snagarilla maailmankuulun mestarikokin makkaroita.

Åre on Ruotsin tunnetuin ja suurin laskettelukeskus. Talvikaudelle pikkukaupungin väkiluku moninkertaistuu talvituristien vyöryessä paikalle. Åren suosion huomaa siitä, että ravintoloita löytyy keskustassa vieri vieressä. Åren torin kulmalla on hotelli Åregårdin kupeessa myös pieni snagari. Ja kun Ruotsissa ollaan, tällä snagarilla ollaan hillitysti ja sivistyneesti. Kukaan ei haasta riitaa. Tilaukset tehdään asianmukaisessa järjestyksessä. Toisaalta, kellokaan ei ole vielä paljoa yli puolen päivän.

Snagarin päällä on kyltti Korvkiosk. Årelaiset tietävät, että Korvkioskin luukusta työnnetään käteen poikkeuksellisen hyvää purtavaa. Siksi se maistuu monille jo lounasaikaan. Korvkioskin omistaa yksi Ruotsin kuuluisimmista kokeista, Magnus Nilsson. Paremmin Nilsson tunnetaan myyttiseen maineeseen yltäneestä Åren läheltä löytyvästä tunturiravintola Fävikenistä, joka on monta kertaa äänestetty korkealle World´s 50 Best Restaurantin listalla.


Lähilihasta makkaraa

Snagarin pitäjäksi Nilsson päätyi vuoden 2014 lopulla. Kyseessä ei ollut mielenvikainen päähänpisto, vaan mahdollisuus tuoda hauskalla tavalla esille Nilssonin perustaman ja omistaman lihanjalostamo Undersåker Charkuterien tuotteita ja toimintaa. Nilsson on armoitettu lähiruokamies, joten lihanjalostamoonkin kaikki liha tulee mahdollisimman läheltä Årea. Makkarat ovat Undersåker Charkuterien päätuote salamien ja kinkkujen ohella.

– Korvkioskiin valmistetaan listalle kolmea makkaralaatua: bräckkorvia, isterbandia ja klassista nakkia. Bräckkorv on olemukseltaan ja maultaan lähellä ruotsalaisten kansallismakkaraa falukorvia. Ennen muinoin se oli kansan perusmakkaraa, mutta sittemmin se jäi suosiossa muiden makkaroiden jalkoihin. Hyvin tehtynä bräckkorv on helppo mutta mehevän maukas. Isterband on taas skoonelainen klassikko ja makkaroita enemmän harrastavan mieleen. Ja lihaisa ja napsahtava nakki on aina toimiva ratkaisu, kertoo makkaratuotannosta vastaava Johnny Fredriksson Undersåker Charkuteriesta.

korvkiosk-8917-5.jpg

Kaikki tehdään itse

Omistajan fine dining -taustasta kertoo tinkimätön suhtautuminen makkarakioskin tuotteisiin. Kaikki tehdään itse: sämpylät, leivät, sinapit, perunamuusi, punajuuri- ja rapusalaatit, maustekurkut ja paahdetut purjosipulit. Annos valitaan omien mieltymysten mukaan. Makkaran voi ottaa mieleisten lisukkeiden kera lautaselle, hot dog -sämpylän väliin tai ohueen paikalliseen rieskaan käärittyyn rullaan.

Päädyn kokeilemaan hodaria, johon laitetaan bräckkorv, maustekurkkua, kuivattua sipulia ja sinappia. Viittä minuuttia myöhemmin kouraani ilmestyy luukusta hodari, josta täytteet tursuavat sämpylän välistä. Isken hampaani kiinni. Lihaisassa makkarassa on yllättävän paksu kuori ja reipas savun maku. Kaikesta maistaa, ettei puolivalmisteita käytetä. Hintaa hodarille kertyy enemmän kuin normikioskilla, mutta gourmet-hetken lasku jää silti alle kymmenen euron.

Korvkiosk
Årevägen 81 (Hotel Åregården), Åre

Tustustu myös juttusarjan aiempiin osiin, joissa seikkaillaan Mälmön Korvhusetissa sekä Münchenin Hofbräuhausissa.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Jauhelihat - arjen pelastajat

Jauhelihat - arjen pelastajat

Moni pähkäilee viikoittain jauhelihahyllyjen äärellä, että mitähän jauhelihaa käyttäisi tämän illan ruokaan. Yhtä oikeaa vastausta valintoihin ei ole, mutta tässä hieman helpostusta päätöksen tekoon.

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden juhlinta ja burgerit sopivat yhteen kuin kesä ja makkarat. Monella on oma luottoburgerinsa, johon turvautua hädän hetkellä, mutta mikäli pää lyö tyhjää, niin kokosimme yhteen neljä omaa suosikkiamme. Mielihalut...

Klassikkoannokset osa 4 – Juustohampurilainen

Klassikkoannokset osa 4 – Juustohampurilainen

On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävät pintansa ravintoloiden ruokalistoilla. Tässä blogisarjassa pureudumme tunnettujen suomalaisravintoloiden klassikkoannoksiin. Keskiössä ovat tietenkin laadukkaat liharuoat ja...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste