Naudan paahtopaistia pyhäinpäiväksi

Tulevana lauantaina vietetään pyhäinpäivää. Rauhallisena viikonloppuna on mukava tarjota perheelle tai vieraille hieman juhlavampi ateria. Suosittelemme kokeilemaan alkuruoaksi halloween-henkistä, pekonilla maustettua kurpitsakeittoa ja pääruoaksi klassista naudan paahtopaistia herkullisen Cumberlandin kastikkeen kera.

Juhlapyhinä on aikaa keskittyä ruoanlaittoon ja tarjoilla päivälliseksi vaikka useampi ruokalaji. Kurpitsa on syksyn kausiherkku, joka yhdistetään usein halloweeniin, jota vietetään yleensä pyhäinpäivän aikoihin. Tämän vuoksi pekonilla aateloitu kurpitsakeitto on täydellinen alkuruoka pyhäinpäivän aterialle.

Pyhäinpäivän pääruoaksi sopii mainiosti perinteinen naudan paahtopaisti, jonka kastikkeeksi valmistetaan klassinen, kirpeän hedelmäinen Cumberlandin kastike. Paahtopaistin voi tarjota tavallisten paistien tapaan lämpimänä, mutta se maistuu erinomaiselta myös jäähdytettynä ja ohuiksi viipaleiksi leikattuna. Myös kastikkeen tarjoilulämpötila on makuasia, sillä senkin voi tarjoilla joko lämpimänä tai jäähdytettynä, jolloin sen rakenne on sakeampi kuin lämpimän kastikkeen.

Valmistaudu pyhäinpäivään jo hyvissä ajoin tutustumalla pekoni-kurpitsakeiton ja paahtopaistin ohjeisiin, jotka löydät sivuiltamme!


Reseptit