• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Pikkujoulujen pikkusuolaiset

Pikkujoulujen pikkusuolaiset

HK Koekeittiö
26.11.2015

Pikkujoulusesonki on nyt kuumimmillaan. Moni varmasti miettii kuumeisesti, mitä tarjottavaa sitä keksisi illanviettoon saapuville ystävilleen. Sen pitäisi olla jotain vähän uutta ja kekseliästä, mutta silti koukuttavan herkullista ja kehuja ansaitsevaa. Jos kokeilisitkin tänä vuonna joulutorttuja pekonihillolla tai pekoni-pekaanipähkinäkeksejä tai vaikka molempia!

Pikkujouluherkkujen ei tarvitse olla mitään monimutkaista tai vaivalloista valmistaa. Yksinkertaisimmillaan tarjottavaksi riittää yksi suolainen ja yksi makea cocktailpalatyyppinen naposteltava glögin kumppaniksi. Tarjoan tässä pari onnistunutta vaihtoehtoa, jotka varmasti herättävät keskustelua ja jäävät mieleen.

Törmäsin pekonihilloon ensimmäisen kerran vuonna 2009 katsellessani Top Chef USA finaalia. Kevin Gillespie valmisti sitä liharuoan lisukkeeksi, mutta ajattelin kokeilla sitä nyt vähän villimmässä yhteydessä – joulutortun täytteenä.

Suolainen ja makea tulevat tunnetusti hyvin toimeen keskenään, ja liitto toimii tälläkin kertaa varsin herkullisella tavalla. Ajatus perinteisen luumuhillon korvaamisella pekonilla saattaa ensin kuulostaa… varovasti sanottuna aika vieraalta. Yhdistelmä kuitenkin toimii, kun pekonihillosta keitetään riittävän makea ja kun makeutta, suolaisuutta ja rasvaisuutta taitetaan sopivalla hapolla.

Toisen tarjottavan päärooleissa ovat sinihomejuusto, pähkinät ja yllätys yllätys - pekoni. Tämä on periaatteessa ihan tavallinen pikkuleipäresepti, mutta edellä mainittu trio tuo kekseihin vähän totutusta poikkeavaa makua. Keksit on myös varsin helppo valmistaa, ja ne kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen H-hetkeä. Valmis taikina muotoillaan kekseiksi pyörittelemällä ne ensin tasakokoisiksi palloiksi ja litistämällä ne keksin muotoon. Suurempaa määrää valmistettaessa taikina kannattaa kuitenkin muotoilla tangoksi ja leikata siitä parin sentin paksuisia viipaleita. Muotoilu onnistuu parhaiten käärimällä taikina tiukasti moninkertaiseen kelmuun ja kiertämällä kelmun päitä tiukasti vastakkaisiin suuntiin, ikään kuin karkkipaperin muotoon. Näin taikina muotoutuu tasapaksuksi tangoksi, jonka annetaan jähmettyä jääkaapissa ennen kekseiksi leikkaamista.

Tangoksi muotoillusta keksitaikinasta on helppo leikata tasakokoisia paloja.

Tarjoatpa pikkujouluissasi mitä tahansa, kannattaa syötäviin uhrata muutama ylimääräinen ajatus. Pienellä suunnittelulla ja hyvillä resepteillä säästät itseäsi ja hermojasi. Ja mikä parasta, niität ystäväpiirissäsi mainetta taitavana ja kekseliäänä leipurina!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Vaihtelua pääsiäisherkkuihin

Vaihtelua pääsiäisherkkuihin

Pääsiäisen juhlapöydän antimiin on perinteisesti kuulunut lampaan- tai karitsanliha, mutta niille löytyy myös varsin oivallisia vaihtoehtoja. Hyvä esimerkki vaihtelua tuovasta pääsiäispaistista on Rypsiporsas® sisäpaisti, jota on saatavilla hunajalla ja pippurilla...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste