• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Pikkujoulujen pikkusuolaiset

Pikkujoulujen pikkusuolaiset

26.11.2015

Pikkujoulusesonki on nyt kuumimmillaan. Moni varmasti miettii kuumeisesti, mitä tarjottavaa sitä keksisi illanviettoon saapuville ystävilleen. Sen pitäisi olla jotain vähän uutta ja kekseliästä, mutta silti koukuttavan herkullista ja kehuja ansaitsevaa. Jos kokeilisitkin tänä vuonna joulutorttuja pekonihillolla tai pekoni-pekaanipähkinäkeksejä tai vaikka molempia!

Pikkujouluherkkujen ei tarvitse olla mitään monimutkaista tai vaivalloista valmistaa. Yksinkertaisimmillaan tarjottavaksi riittää yksi suolainen ja yksi makea cocktailpalatyyppinen naposteltava glögin kumppaniksi. Tarjoan tässä pari onnistunutta vaihtoehtoa, jotka varmasti herättävät keskustelua ja jäävät mieleen.

Törmäsin pekonihilloon ensimmäisen kerran vuonna 2009 katsellessani Top Chef USA finaalia. Kevin Gillespie valmisti sitä liharuoan lisukkeeksi, mutta ajattelin kokeilla sitä nyt vähän villimmässä yhteydessä – joulutortun täytteenä.

Suolainen ja makea tulevat tunnetusti hyvin toimeen keskenään, ja liitto toimii tälläkin kertaa varsin herkullisella tavalla. Ajatus perinteisen luumuhillon korvaamisella pekonilla saattaa ensin kuulostaa… varovasti sanottuna aika vieraalta. Yhdistelmä kuitenkin toimii, kun pekonihillosta keitetään riittävän makea ja kun makeutta, suolaisuutta ja rasvaisuutta taitetaan sopivalla hapolla.

Toisen tarjottavan päärooleissa ovat sinihomejuusto, pähkinät ja yllätys yllätys - pekoni. Tämä on periaatteessa ihan tavallinen pikkuleipäresepti, mutta edellä mainittu trio tuo kekseihin vähän totutusta poikkeavaa makua. Keksit on myös varsin helppo valmistaa, ja ne kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen H-hetkeä. Valmis taikina muotoillaan kekseiksi pyörittelemällä ne ensin tasakokoisiksi palloiksi ja litistämällä ne keksin muotoon. Suurempaa määrää valmistettaessa taikina kannattaa kuitenkin muotoilla tangoksi ja leikata siitä parin sentin paksuisia viipaleita. Muotoilu onnistuu parhaiten käärimällä taikina tiukasti moninkertaiseen kelmuun ja kiertämällä kelmun päitä tiukasti vastakkaisiin suuntiin, ikään kuin karkkipaperin muotoon. Näin taikina muotoutuu tasapaksuksi tangoksi, jonka annetaan jähmettyä jääkaapissa ennen kekseiksi leikkaamista.

Tangoksi muotoillusta keksitaikinasta on helppo leikata tasakokoisia paloja.

Tarjoatpa pikkujouluissasi mitä tahansa, kannattaa syötäviin uhrata muutama ylimääräinen ajatus. Pienellä suunnittelulla ja hyvillä resepteillä säästät itseäsi ja hermojasi. Ja mikä parasta, niität ystäväpiirissäsi mainetta taitavana ja kekseliäänä leipurina!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Vaihtelua pääsiäisherkkuihin

Vaihtelua pääsiäisherkkuihin

Pääsiäisen juhlapöydän antimiin on perinteisesti kuulunut lampaan- tai karitsanliha, mutta niille löytyy myös varsin oivallisia vaihtoehtoja. Hyvä esimerkki vaihtelua tuovasta pääsiäispaistista on Rypsiporsas® sisäpaisti, jota on saatavilla hunajalla ja pippurilla...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste