PORSAAN RIBSIT – NÄYTTÄVÄÄ GRILLATTAVAA

Mehukkaan lihaisat possun ribsit ovat amerikkalaisen grillikulttuurin herkullisinta antia. Tulisieluisen grillaajan onneksi kunnon ribsejä saa Suomestakin.

HK Viljaporsaan Spare Ribs on muhkean kokoinen maustamaton porsaan kylkiluurivi Amerikan malliin. Ribsit kannattaa ensin esikypsentää uunissa matalassa lämmössä ja vasta sitten grillata rapeiksi kuumassa grillissä. Itse tykkään kypsentää ribsit hyvin maustetussa liemessä ja keittää liemen myöhemmin grillauskastikkeeksi. Riittävän matalassa lämmössä lihan voi kypsentää myös ilman lientä, jolloin kuivamausteet tai maustetahna hierotaan lihaan ennen uuniin laittamista. Tässä tapauksessa liha kannattaa kuitenkin peittää kuivumisen estämiseksi. Matala kypsennyslämpötila ja ribsien rasva pitävät lihan vastustamattoman mehukkaana, ja mehukkuus aateloidaan vielä rapsakalla grillipinnalla.

Viljaporsaan spare ribsejä maustaessa kannattaa pitää mielessä perusmaut; suolainen, makea, hapan, karvas ja umami. Porsaanliha tykkää perinteisesti makeasta, joten mausteiden joukkoon kannattaa laittaa siirappia, hunajaa tai tummaa sokeria. Happamuutta saadaan etikasta, pientä karvautta mustapippurista ja umamia sekä suolaisuutta soijakastikkeesta. Amerikkalaistyylisessä grilliribsissä maistuu myös savu. Savuisen aromin saat aikaan joko savustamalla lihan tai lisäämällä mausteisiin esimerkiksi savustettua paprikajauhetta tai nestesavua.

Esivalmistelut ennen grillin ääreen pääsemistä vievät aikaa, mutta voit tehdä uunissa kypsentämisen vaikka jo edellisenä päivänä. Itse grillaaminen käykin sitten jo sukkelammin, ja grillistä nouseva tuoksu ja tirinä huumaavat pään. Ja mikä parasta, ribsejä syödessä pääsee toteuttamaan esi-isiltä perittyä sormilla syömisen viettiä.


Kaikki grillaamisesta

Näin grillaat täydellisen pihvin ja teet mehevän burgerin

Onnistuminen on helppoa kunhan muistaa muutamia perusasioita. Katso vinkit täydelliseen pihviin ja mehevään burgeriin ja inspriroidu kokkiemme kehittämistä herkullisista resepteistä.

Lue lisää

Vartaiden lyhyt oppimäärä

Katso vinkit herkullisiin vartaisiin.

Lue lisää

Ensin uuniin tai kattilaan vai suoraan grilliin?

Kokonaiset lihat vaativat pitkää ja epäsuoraa grillaamista, mutta lopputulos on odottamisen arvoinen.

Lue lisää

Voiko pekonilla maustaa? Entä keitetäänkö uudet potut suolatussa vedessä? Mitä kastiketta grilliruoalle?

Katso vinkit ja reseptit herkullisiin lisukkeisiin ja kastikkeisiin ja vie grilliruoka uudelle tasolle.

Lue lisää

Grillausvinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Jotta onnistuisit varmasti, kokosimme avuksesi joukon vinkkejä grillauksen perusasioista.

Lue lisää

Reseptit