Quiche - täydellinen tarjottava valmistujaisjuhliin

Tämän kevään valmistujaisjuhlat ovat ovella, ja monet varmasti miettivät kuumeisesti kahvipöydän tarjottavia. Suolaisten tarjottavien puolelta juustoinen kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine on klassikko ja hyvin helppo valmistaa. Raaka-aineista löytyy mm. kermaa, voita ja juustoa, joten mistään kovin kevyestä herkusta ei kuitenkaan ole kyse.

Kyseessä on vähän muunneltu versio klassikosta, sillä perinteisen Lorrainen pohjaan ei tule timjamia eikä täytteeseen sipulia. Voit muutenkin tuunailla reseptiä mieleiseksesi, esimerkiksi korvaamalla osan kinkusta paistetulla pekonilla tai creme fraichen rahkalla. Myös juustovalinnalla on suuri vaikutus lopulliseen makuun. Voit valmistaa piirakan ohjeen mukaisesti pyöreään piirakkavuokaan tai tuplata ohjeen, jolloin aineksista riittää koko uunipellilliseen.

Voit valmistaa piirakan hyvin jo edellisenä päivänä ja antaa sen odotella jääkaapissa H-hetkeä. Paloittele se jääkaappikylmänä, jolloin saat helpommin ehjiä ja nättejä paloja. Voit tarjota piirakan ihan kylmänäkin, mutta kevyesti lämmitettynä sen maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Näillä eväillä kelpaa hemmotella juhlaväkeä, ja voisin väittää piirakan maistuvan päivänsankarille vielä seuraavana aamunakin…


Reseptit