• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Tuhdista pastasalaatista vaihtelua

Tuhdista pastasalaatista vaihtelua

HK Koekeittiö
30.7.2015

Välillä sitä kaipaa vaihtelua. Jopa grilliherkkuihin. Kylmänä syötävä helppo pastasalaatti maistuu kuumana kesäpäivänä.

Usein pastasalaatin ideana on hyödyntää edellisen päivän aterioilta jääneitä tähteitä, mutta salaatin voi loihtia ihan alusta saakka ja käyttää liharaaka-aineena esimerkiksi leikkeleitä. Myös rapeaksi paistettu tai grillattu Amerikan pekoni antaa salaatille paljon makua ja rapean elementin.

Salaatin valmistus kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen ruokailua, sillä sen on hyvä antaa maustua jääkaapissa hyvän aikaa. Näin itse pasta ehtii saada makua kastikkeesta. Pastan keittoaikaan kannattaa myös kiinnittää huomiota ja pasta kannattaa jättää reilusti ”al denteksi” eli napakaksi. Liian kypsä pasta vettyy ja hajoaa helposti säilytyksen ja maustumisen aikana. Pastalaaduista yleisimpiä pastasalaatin valmistuksessa ovat kooltaan lyhyet pastat, kuten penne, fusilli, farfalle ja casarecce.

Suuri osa pastasalaatin mausta tulee kastikkeesta. Tyypillisimmät kastikkeet ovat maitopohjaisia (kermaviili, ranskankerma, jogurtti jne.) tai öljypohjaisia (rypsiöljy, oliiviöljy, majoneesi, pesto jne.) Maitopohjaiset ja majoneesikastikkeet ovat huomattavasti sitovampia kuin öljyt, jolloin salaatista tulee kiinteä ja vähemmän irtonainen. Tällöin pastasalaatti on myös ruokaisamman oloinen ja usein miellyttävämpi syödä.

Maustamisen suhteen kokin kädet ovat vapaat. Usein kastikkeeseen lisätään jotain värjäävää maustetta, kuten chilijauhetta, paprikajauhetta tai kurkumaa. Vähän tulisemman ruuan ystävän kannattaa kokeilla myös punaista Sriracha-chilikastiketta, joka tulisuuden lisäksi antaa ruokaan myös punaista väriä. Muita tyypillisiä maustajia ovat valkosipuli, sinappi, pippurit ja tuoreet yrtit. Pastasalaatissa on hyvä olla aina jotain hapanta ja kirpeää, kuten esimerkiksi suolakurkkua, sitruunaa tai hapanta omenaa. Happo tuo ruokaan raikkautta ja vahvistaa ruoan muita makuja.

Näillä vinkeillä voit alkaa suunnitella omaa kesäistä pastasalaattia tai kokeilla sivuiltamme löytyvän ruokaisan kinkku-pastasalaatin reseptiä.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Mitä Euroopan mestarit syövät?

Mitä Euroopan mestarit syövät?

Tällä kertaa pääsin keittiöhommissa vähän helpommalla, sillä sain avukseni vieraan. Ja kyseessä ei olekaan ihan kuka tahansa vieras, sillä veitseen tarttui keihäänheiton Euroopan mestari Antti Ruuskanen! Antti tuli kanssani kokkailemaan...

Rosollia tuunaten

Rosollia tuunaten

Kun joulupöydän antimia on syöty jo useampi päivä joulun jälkeen, alkaa tehdä mieli jotain pientä vaihtelua. Vaikka rosolli onkin sellaisenaan melko mieto ja lisukkeen omainen ruoka, saa siitä tuuunaamalla tuhdin...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2024-2025

Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2024-2025

Maailman kovimman ja arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse d’Orin kausi 2024-2025 starttasi Suomen osalta kilpailijavalinnalla, kun kisapaikasta taisteli kaksi kovaa kokkia. Jo kaudella 2018-2019 samaisessa kilpailussa Suomea edustanut Ismo Sipeläinen sai vastaansa...

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste