Vinkit pääsiäispaistin onnistumiseen

Pääsiäinen on joulun ohella suuri ruokajuhla, ja pitkät pyhät antavat mahdollisuuden tehdä ruokaa vähän pidemmän kaavan mukaan.

Karitsanliha on jo pitkään kuulunut suomalaistenkin pääsiäispöytään, ja perinteisin valinta on yleensä luullinen tai luuton paisti. Ison paistin sijasta kannattaa harkita myös hyvin nopeasti kypsyviä fileitä tai kooltaan yhden hengen annokseksi sopivia paahtopaisteja. Aivan kuten naudanlihankin kohdalla, karitsanpaistit kannattaa ruskistamisen jälkeen kypsentää melko matalassa lämpötilassa. Näin paisti kypsyy tasaisemmin eikä lihasta juurikaan irtoa nestettä.

Matalan kypsennyslämpötilan lisäksi toistamisen arvoinen neuvo on lihalämpömittarin käyttäminen, kun lihaa kypsennetään uunissa. Digitaalisen mittarin avulla lihan lämpötilan saa juuri haluamakseen, eikä lihan valmistumista tarvitse kyttäilä uunin vieressä jatkuvasti. Mittarilla voi myös testata uunin lämpötilan, sillä joskus varsinkin vanhojen uunien säätönuppien lukemat saattavat poiketa uunin todellisesta lämpötilasta.

Näiden vinkkien ja reseptien myötä haluan toivottaa kaikille herkullista ja kiireetöntä pääsiäistä!


Reseptit