Ylikypsä possunkylki oikoen

Possun ylikypsä kylki on vanha ja perinteinen herkku, joka on monella kokilla päässyt unohtumaan. Viimeaikaisen ylikypsien lihojen trendin myötä se onneksi on raivannut uudelleen tilaa herkuttelijoiden uuneissa ja lautasilla.

Ylikypsä possunkylki ei ole kotioloissakaan kovin hankala valmistaa, mutta aikaa siihen saa varata useamman tunnin. Se nimittäin tulee kypsentää maltilla ja matalassa lämmössä, jotta sen rakenne pysyy ehjänä ylikypsyydestä huolimatta. Parhain lopputulos syntyy yön yli kypsentämällä.

Kaikilla ei välttämättä riitä maltti tai aikataulut anna myöden slow foodille. Siksi on hyvä muistaa, että ylikypsiä lihoja on nykyään saatavina myös käyttövalmiina, hyvin maustettuina ja juuri oikean kypsyisinä.

Rypsiporsas® liha pääsee oikeuksiinsa juuri rasvaisten ruhonosien, kuten kyljen ja kasslerin kohdalla. Sen rasva on huomattavasti normaalia possunrasvaa pehmeämpää, joten sen suutuntuma on hyvin miellyttävä ja maku raikkaampi. Pehmeytensä ansiosta se myös sulaa kypsennettäessä, mehevöittäen ympärillään olevaa lihaa.

Yksi hyvä ja helppo käyttökohde Rypsiporsas® Ylikypsälle uunikyljelle on crostinit, eli pienet paahdetut leipäpalat. Ylikypsien kylkisiivujen lisäksi leiville sopii hyvin voissa paistetut sieni- ja sipulikuutiot, joiden pienen sitruunatwistin happo taittaa hyvin uunikyljen rasvaisuutta ja suolaisuutta. Myös makea elementti sopii hyvin suolaisen kyljen kanssa. Mustaherukkahyytelön sijaan voit kokeilla vaikka kirsikka- tai karviaishilloa.

Kun seuraavan kerran mietit jotain nopeaa ja helppoa tarjottavaa illanistujaisiin, muista hakusanat Rypsiporsas®, Uunikylki ja Crostini.


Reseptit