Ajoitus grillaamisessa

Grillaaminen ei ole kovin hätäisen kokin hommaa. Se vaatii hieman suunnittelua ja oikeaa ajoitusta. Näin onnistut varmasti.

 

Lihojen on annettava lämmetä huoneenlämmössä, grillin on oltava riittävän kuuma ja kaikki grillilihat lisukkeineen tulisi saada vielä valmistumaan samaan aikaan. Hyvät esivalmistelut ja ajoituksen suunnittelu ovatkin valttia grillaamisessa.

Varsinkin hiilloksella grillaamisen valmistelut on syytä aloittaa hyvissä ajoin. Hiilien sytyttämisen jälkeen hiilille on annettava aikaa muodostaa riittävän kuuma ja tasainen hehku. Valmiin hiilloksen tunnistaa siitä, että hiilet ovat kauttaaltaan harmaita. Hiilloksen muodostumista voi jouduttaa huiskuttamalla sille lisäilmaa esimerkiksi päivän lehdellä.

Kaikkia ruokia ei kannata laittaa grilliin samaan aikaan. Grillaaminen kannattaa aloittaa pidempää kypsennysaikaa vaativista tuotteista ja lisäillä ruokia grilliin kypsymisjärjestyksessä. Näin kaikki tuotteet ovat valmiita suunnilleen samaan aikaan. Myös lihan vetäytyminen kannattaa ottaa huomioon valmistusajassa. Esimerkiksi mediumiksi grillatut naudan fileepihvit saavat vetäytyä yhtä kauan kuin ne ovat grillissä. Pihvien vetäytymisen aikana voi grillata vaikkapa nopeasti valmistuvat kasvikset.

 


Reseptit