• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Arkiruokaa - yhden kattilan nakkispagetti

Arkiruokaa - yhden kattilan nakkispagetti

10.6.2016

Onnistuneen spagetin keittäminen saattaa olla kompastuskivi monelle kotikokille. Jos pastaa ei sekoittele riittävästi kypsymisen aikana, on lopputuloksena muutama yhteen liimautunut ”kaapeli”. Liian aikaisin sekoittaminen puolestaan synnyttää helposti rakettispagettia. 

 

 

Yllä olevalla videolla näytän, kuinka nopean arkiherkun spagetista voi valmistaa myös toisella tavalla – keittämällä pastan ja kaikki kastikkeen ainekset samaan aikaan samassa kattilassa.

Vaikka grillisesonki alkaa pian olla kuumimmillaan, monissa perheissä arki jatkaa silti rullaamistaan totuttuun tapaan. Elämä ei voi olla pelkkää grillaamista, vaan välillä on loihdittava muutakin helppoa, nopeaa ja edullista ruokaa perheen nälkäisille suille. Pastaruokia syödään varsinkin lapsiperheissä usein, joten niiden valmistuksessa kannattaa joskus kokeilla pieniä oikopolkuja. Esimerkiksi spagettia ja sen kanssa tarjottavaa kastiketta ei välttämättä tarvitse keittää eri kattiloissa, vaan kaikki ainekset voi latoa samaan kattilaan, ja näin tiskin määräkin jää pienemmäksi. Samalla pasta ehtii imeä itseensä kastikkeen hyvät maut.

Vaikka yleensä pastan keitto-ohjeissa veden mittaamisella ei ole suurta merkitystä, tässä ohjeessa tilanne on vähän toinen. Pastan ja veden suhde on oltava juuri oikea, jotta pastan kypsyys on parhaimmillaan, kun kaikki ylimääräinen neste on imeytynyt siihen. Kun veden joukossa on kaikki muutkin aterian raaka-aineet, neste imeytyy pastaan hieman perinteistä keittotapaa hitaammin. Sen vuoksi keittoaikakin on vähän perinteistä pidempi.

Vesi lisätään ainesten päälle kylmänä, ja spagettia kannattaa varovasti nostella irti pohjasta veden kuumetessa. Parhaiten homma hoituu leveäkärkisillä grillipihdeillä. Kun vesi alkaa reilusti poreilla, lieden lämpöä voi jo pienentää ja antaa spagetin hiljaa hautua välillä sekoitellen.

Spagetin sekoittaminen sujuu helpoiten pihdeillä

Samaa valmistustapaa voi kokeilla muillekin pastalaaduille ja kastikkeille. Esimerkiksi pennepastasta, tomaattimurskasta, pekonista ja sinihomejuustosta syntyy mainio combo. Myös perinteinen tomaattinen jauhelihakastike onnistuu tällä metodilla pikana.  Kaikki maitoa sisältävät raaka-aineet, kuten juustot ja kermat, suosittelen lisäämään vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Muuten kastike saattaa juoksettua eli muuttua kokkareiseksi keittämisen aikana. Pastakin kypsyy nopeammin, kun liemi on alkuvaiheessa riittävän ohutta.

Tuorejuusto lisätään joukkoon vasta lopuksi

Joko ehdit kokeilla? Vinkkaa kaverillekin!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Leikkeleitä ruoanvalmistukseen?

Leikkeleitä ruoanvalmistukseen?

Risoton makua antavina raaka-aineina voi käyttää melkeinpä mitä vain äyriäisistä leikkeleisiin ja herkkutateista mustikoihin.

Arkiruokaa kevyesti ja nopeasti

Arkiruokaa kevyesti ja nopeasti

Jotain pitäisi taas keksiä ruuaksi. Mielellään jotain helppoa ja nopeaa. Maukastakin pitäisi olla, eikä tietenkään mitään kovin epäterveellistä. Kuulostaako yhtään tutulta? Kokeile herkullista Penne alla Caprese -pastaa, joka valmistuu nopeasti...

Kuntoilijan treenipasta

Kuntoilijan treenipasta

Nyt kun kevät alkaa vihdoin nostaa päätään, on monella kuntoilun määrä lisääntynyt, ja se legendaarinen rantakunto häämöttää taas kerran mielessä. Kuntoilu ei yksin riitä, vaan tueksi tarvitaan myös terveellinen ja...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste