Grillatun lihan vetäytyminen
Grillauksen jälkeinen lihan vetäytyminen on yksi onnistuneen liharuoan tärkeimmistä vaiheista. Silti se pääsee helposti unohtumaan, kun nälkä on kova ja lihan pelätään jäähtyvän liiaksi. Kannattaa kuitenkin mieluummin valita hyvin vetäytynyt ja hieman jäähtynyt liha, kuin kuuma ja suoraan grillistä otettu.
Erityisen tärkeää vetäytyminen on niille lihoille, jotka jätetään sisältä punertaviksi. Näitä ovat esimerkiksi naudan fileet, fileepihvit ja paistipalat. Kun lihan annetaan vetäytyä 10-15 minuuttia grillaamisen jälkeen, lihan pinnan ja keskiosan välinen lämpötilaero tasoittuu. Toisin sanoen lihan kypsyydestä tulee tasaisempi. Samalla lihassa olevat lihasnesteet jäävät leikattaessa paremmin lihan sisään, kun liha on hyvin vetäytynyt. Liiallista jäähtymistä voi hillitä peittämällä liha foliolla. Liian tiukkaa folionyyttiä ei silti kannata tehdä, sillä lämpimästä lihasta nousevan höyryn on annettava poistua folion raosta. Näin lihan grillattu pinta pysyy rapeampana ja herkullisempana.