• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Lihapata uunissa - talvisen pakkaspäivän pelastaja

Lihapata uunissa - talvisen pakkaspäivän pelastaja

19.2.2016

Ainakin osassa Suomea saadaan nauttia hyvinkin talvisista päivistä. Se onkin ihan riittävän hyvä syy pistää viikonloppuna roteva lihapata uuniin hautumaan ja nauttia ulkoilun jälkeisestä hyvästä olosta ja maistuvasta ruuasta.

Eri naudan paistit sopivat eri käyttötarkoituksiin. Edellisessä blogikirjoituksessani kävin läpi käyttökohteita muun muassa naudan sisä- ja paahtopaisteille, joten nyt on ulko- ja kulmapaistien vuoro. Kun sisä- ja paahtopaistit maistuvat parhaimmillaan hiukan punertavina, kannattaa ulko- ja kulmapaisteja hauduttaa pitkään ja huolella. Näin lihasta saadaan pehmeää ja mureaa. Yksi erinomaisen hyvä ja helppo tapa käyttää pitkään kypsytettäviä naudanlihoja ovat pataruoat. Paisti joko kuutioidaan tai suikaloidaan, ruskistetaan padassa ja pistetään uuniin muhimaan liemen ja kasvisten kanssa. Ja loppu hoituu uunissa kuin itsestään. Kasviksiksi sopivat hyvin porkkanat, sipulit, valkosipuli, lanttu jne. Kaikki vähän pidempää kypsennysaikaa vaativat maan antimet. Perusliemi koostuu veden lisäksi perinteisistä lihaliemen mausteista, pippureista, laakerinlehdistä ja yrteistä. Lisämakua ja väriä naudanlihapataan saadaan esimerkiksi sienillä, tomaattipyreellä tai vaikkapa punaviinillä.

Tällä kertaa maustan talvisen lihapadan vähän suomalaisista pataperinteistä poikkeavin aineksin – sinihomejuustolla, smetanalla ja venäläisillä suolakurkuilla. Tämä kielet mukanaan vievä pataruoka kulkee nimellä Moskovan pata - mausteistaan johtuen ja vähän myös niistä huolimatta. Sinihomejuusto kun ei ole ihan niitä venäläisen keittiön kulmakiviä. Hyvien liharuokien ja homejuustojen ystäville tämä ruoka on kuitenkin ihan nappivalinta talvisen pakkaspäivän lämmittäjäksi.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Lämmittävät lihapadat

Lämmittävät lihapadat

Nyt kun lämpötila pyrkii ainakin osassa Suomea pysyttelemään vielä pakkasen puolella, on aika kaivaa esiin uskolliset valurautapadat kaapin perältä ja parhaimmat patareseptit HK Lihakoulun reseptiarkistosta.

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Mitä oikeaan karjalanpaistiin kuuluu? Entä saako sen reseptiin kajota? Suuria kysymyksiä, jotka lähes poikkeuksetta herättävät tunteita. Mitä vähemmän ruuassa on raaka-aineita, sen vakavamman asian äärellä ollaan.

Stroganoff täyttää vatsat ja lämmittää mielet

Stroganoff täyttää vatsat ja lämmittää mielet

Stroganoff (eli Stroganov) valmistetaan perinteisesti naudanlihasta, mutta siitä on olemassa myös esimerkiksi possu-, makkara- ja jopa kasvisversioita. Keskitytään tällä kertaa kuitenkin siihen olennaisimpaan.

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

HK Todella nopeat mureat lastut

HK Todella nopeat mureat lastut

Katso kokkiemme reseptivinkit HK Todella nopeat ja mureat lastuille ja vie arkiruoka uudelle tasolle! Ohuet possu- ja naudanlastut kypsyvät airfryerissa kuudessa minuutissa – pannulla vielä nopeammin!

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Kun kiire painaa päälle ja arki pyörittää tiukassa aikataulussa, ruoanlaitto saattaa helposti jäädä jalkoihin. Onneksi nopeus ja herkullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita – etenkin, kun otat avuksi valmiit ja...

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Yhä useamman toivelistalla on ”vartissa valmis” arkiruoka eikä harmittaisi, vaikka ruoka olisi pöydässä tätäkin nopeammin. HK:n Todella nopeat mureat lastut viljaporsaan ja naudanlihasta ovat vastaus tähän toiveeseen, sillä ne valmistuvat...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste